دکتر شهلا خسروان روز سه شنبه در نشست خبری برگزاری نخستین استارتاپ ویکند صنعت گیاهان دارویی و مغذی کشور در گناباد افزود: با افزایش ارتباط و تعامل دانشگاه با صنعت، بستری برای عملیاتی شدن ایده ها و طرح‌های نوین دانشگاهیان در فرآیند توسعه و رونق اقتصادی فراهم می شود و دانشگاه علوم پزشکی گناباد عنایت خاصی به این مساله دارد.

وی ادامه داد: گناباد از مناطق مستعد و از قطبهای مهم گیاهان دارویی در سطح کشور و استان خراسان رضوی است و برگزاری استارتاپ ویکند برای استفاده از ایده ها و خلاقیت‌های نوین در این زمینه و نقش آفرینی بیشتر صنعت گیاهان دارویی در فرآیند درمانی و پیشگیری از بیماری‌ها، رونق اقتصادی و جلوگیری از خام فروشی همواره ضروری به نظر می رسد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد کمبود اعتبارات و بالا بودن هزینه تامین ابزارهای پژوهشی را از مشکلات مهم بخش تحقیقات و فناوری در دانشگاه‌ها ذکر کرد و گفت: برگزاری این استارتاپ موجب افزایش هم افزایی و ارتباط صنعت و دانشگاه در جهت معرفی ظرفیت  گیاهان دارویی برای اشتغال و کارآفرینی می شود.

خسروان افزود: بدین منظور نخستین استارتاپ ویکند (رویداد آموزشی و تجربی) صنعت گیاهان دارویی و مغذی کشور با هدف استفاده از ایده های نو در جهت کسب و کار و کارآفرینی در این صنعت با حضور اساتید و نخبگان و صاحبنظران ذیربط به خصوص در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان‌ها  ۲۹ آبان تا یکم آذرماه امسال به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار می شود.

وی مهمترین محورهای برگزاری این استارتاپ را فناوری و فرآوری زعفران و سماق گناباد، فرآوریهای آرایشی و بهداشتی و نوشیدنی ها اعم از دمنوش، عرقیات و  موارد مشابه آن، داروسازی و طب سنتی بر پایه گیاهان دارویی، بسته بندی و چاشنی ها و ادویه ها، تجاری سازی و بازرگانی گیاهان دارویی و مغذی عنوان کرد.

او ادامه داد: پذیرش ایده های خلاقانه برای حضور در نخستین استارتاپ ویکند صنعت گیاهان دارویی و مغذی کشور از ۱۵ مهرماه امسال آغاز شده و تا ۲۴ آبان ماه جاری ادامه دارد و متخصصان و صاحبنظران می توانند در فرصت باقی مانده ایده های خود را به آدرس  اینترنتی این رویداد ارسال کنند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گناباد دیگر بخش‌های برگزاری این استارتاپ را تشخیص تقلب در صنعت گیاهان دارویی، گیاهان دارویی و مبارزه بیولوژیک با آفات و کاربرد گیاهان دارویی در علوم اعصاب، گیاهان دارویی و درمان بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشار خون و چربی خون و گیاهان دارویی و اشتغال زایی ذکر کرد.

خسروان افزود: در این برنامه که با حضور داوران مطرح و مسئولان کشوری و استانی برگزار می شود به نفرات اول تا سوم به ترتیب ۵۰ ، ۳۰ و ۲۰ میلیون ریال مبالغ نقدی پرداخت می شود.

استارتاپ ویکند یک رویداد آموزشی و تجربی در سراسر دنیاست که در سه روز متوالی  انتهای هفته در بخش‌ها و صنایع مختلف مرتبط با کسب و کار برگزار می شود.

در این برنامه شرکت کنندگان پر انگیزه‌ای شامل برنامه نویسان، مدیران تجاری، بازاریاب‌ها و طراحان گرافیک گرد هم می‌آیند تا طی ۵۴ ساعت ایده هایشان را مطرح کنند و بعد از تشکیل یک گروه، ایده‌ای را اجرا کنند.

استارتاپ ویکند فضایی برای نخبگان و صاحبنظران فراهم می کند که با کمک مربیان خبره که از میان کارآفرینان موفق انتخاب می‌گردند ایده‌ها را به کسب و کار تبدیل کنند و در پایان برنامه، تیم‌ها پروژه‌های خود را به هیاتی از داوران که از میان جامعه سرمایه‌گذار و استادان دانشگاهی و کارآفرینان هستند ارائه می‌ کنند.

از مجموع هشت هزار گونه گیاهی شناسایی شده در ایران دو هزار و ۴۰۰ گونه دارای خواص دارویی، عطری، ادویه ای، آرایشی و بهداشتی هستند و از این تعداد ۳۵۰ گونه گیاهان دارویی در خراسان رضوی به صورت خودرو و یا دست کاشت وجود دارد که ۳۰۰ نوع آن در گناباد شناسایی شده اند.
زیره سبز، گل ‌محمدی، خاکشیر، آویشن، نعنا فلفلی، رزماری، اسطوقدوس، بابونه، ختمی، پنیرک، شیرین بیان، کاسنی، همیشه بهار، سرخارگل، آلوئه ورا و گل گاو زبان از مهمترین گیاهان دارویی موجود در طبیعت گناباد هستند.

شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.