حسین غلامی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کمبود علوفه باعث شده تا عشایر، دام خود را با علوفه دستی تغذیه کنند لذا نیاز است با توجه به بحران خشکسالی علوفه یارانه ای بیشتری به عشایر شهرستان اختصاص یابد.
وی اظهار داشت: با توجه به پایین بودن درآمد عشایر افزایش زمان مصرف علوفه دستی باعث کاهش درآمد خانوارهای عشایری شده است و ادامه این روند می‌تواند موجب مهاجرت عشایر و تخلیه نقاط مرزی شود که مسئولان باید برای آن چاره اندیشی کنند.
مدیر امور عشایری سربیشه گفت: هرچند این اداره با تمامی امکانات و تجهیزات موجود برای تامین نیازهای عشایر در این شهرستان تلاش می کند اما حل مسائل و مشکلات مختلف آنان در گرو تامین اعتبار از استان و مرکز کشور است.
وی ادامه داد: 20 منطقه عشایری شهرستان سربیشه نیازمند نصب پنل خورشیدی است و برای احداث هر پنل خورشیدی 60 میلیون ریال اعتبار نیاز است.
غلامی گفت: استفاده از انرژی های نو به جای سوخت فسیلی در مناطق عشایری گام مهمی در حفاظت از منابع طبیعی و آسایش مردم است و اختصاص اعتبار برای برق دار کردن تمامی مناطق عشایری شهرستان ضروری است.
وی افزود: 920 میلیون ریال در کمیته برنامه ریزی شهرستان به امور عشایری شهرستان اختصاص یافته است که با این اعتبار 6 تانکر ثابت آب، 6 پنل خورشیدی و پنج عدد کانکس سرویس بهداشتی و حمام خریداری و به زودی در مناطق عشایری نصب می شود.
مدیر امور عشایری سربیشه گفت: 10 عدد تانکر ثابت برای نگهداری آب ارسالی در مناطق عشایری شهرستان نیاز است، همچنین ناوگان حمل آب عشایر فرسوده است که بازسازی آن ارائه خدمات به عشایر را تسهیل می کند.
در حال حاضر سه هزار و 200 خانوار عشایر در شهرستان سربیشه زندگی می کنند که 135 هزار راس دام سبک و سنگین را پرورش می دهند و بر اثر خشکسالی های چندین ساله جمعیت دام عشایر این شهرستان 10 درصد کاهش یافته است.
شهر سربیشه به مرکزیت شهرستان سربیشه با هشت هزار و 251 کیلومتر مربع وسعت در فاصله 66 کیلومتری جنوب بیرجند مرکز خراسان جنوبی قرار دارد.
7556*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.