رئیسی با اعلام خبر ورودش به رقابت های انتخاباتی ایران به عنوان چالشی جدی برای رئیس جمهور کنونی ظاهر شده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، مجله فارن پالسی در گزارشی نوشت: «ابراهیم رئیسی» روحانی ایرانی با اعلام خبر ورودش به رقابت های انتخاباتی ایران به عنوان چالشی جدی برای «حسن روحانی» رئیس جمهور کنونی ظهور کرده است.

حسن روحانی یک نامزد اصلاح طلب به شمار می رود که در انتخابات سال 2014 پیروز شد. او در سال 2015 با قدرت های غربی به توافق هسته ای دست یافت.

رئیسی یک شخصیت شناخته شده است که تولیت آستان قدس رضوی را بر عهده دارد.

«احمد مجیدیار» رئیس پروژه نظارت بر ایران در موسسه خاورمیانه گفت که رئیسی مهمترین رقیب روحانی در این انتخابات به شمار می رود. او افزود گرچه ممکن است رئیسی در مناطق روستایی رای آورد، با این حال به نظر نمی رسد بتواند آراء بیشتری در مقایسه با روحانی را از آن خود کند.

رئیسی قصد دارد بر اقتصاد ایران متمرکز شود؛ در حالی که برای رقابت با روحانی بر شعارهایی با تمرکز بر تجارب گسترده خود در دولت مانور خواهد داد. اما ورود وی به رقابت های ریاست جمهوری تا حدودی با ریسک سیاسی همراه است. اعلام ورود رئیسی به رقابت های انتخابات ریاست جمهوری ایران برای بسیاری غیر منتظره بود.

او در بیانیه ای که روز یکشنبه صادر کرد، گفته برای پذیرش این سمت بی میل بوده اما زمانی که به این نتیجه رسیده که این یک تکلیف شرعی و انقلابی است، برای ایجاد یک «تغییر اساسی در مدیریت اجرایی کشور» و تشکیل دولتی که بر «مقابله با فقر و فساد» متمرکز است، تصمیم به ورود به انتخابات گرفته است.

گذشته از انتخابات، روابط ایران با آمریکا که تا حد زیادی از زمان پیروزی انقلاب در سال 1979 در ایران تیره شده اما نشانه هایی که از آب شدن یخ روابط این دو کشور در اواخر دوره دوم ریاست جمهوری «باراک اوباما» رئیس جمهور قبلی دیده شد، در کانون توجه قرار دارد. از زمان آغاز به کار «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جدید آمریکا که تهدید به پاره کردن توافق هسته ای ایران کرده بود، روابط آمریکا با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بهبود یافته است.

میان اصولگرایان و اصلاح طلبان در مورد سوریه نیز اختلافاتی وجود دارد. مجیدیار گفت: «در حالی که محافظه کاران استدلال می کنند که حملات موشکی ترامپ به سوریه نشان می دهد تعامل با آمریکا به شکست انجامیده است، میانه روها استدلال می کنند که حتی نیاز به دیپلماسی و ارتباطات بیشتری برای خنثی کردن تنش ها وجود دارد.»

قرار است انتخابات ایران 19 مه (29 اردیبهشت) برگزار شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.