سخنگوی شورای امنیت ملی فیلیپین اعلام کرد که نیروهای کشورش جزایر مورد مناقشه با چین در دریای جنوبی چین را ترک نمی کنند و این کشور به حضور نظامی خود در این جزایر ادامه می دهد.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «جاناتان مالای» سخنگوی شورای امنیت ملی فیلیپین اعلام کرد که نیروهای کشورش جزایر مورد مناقشه با چین در دریای جنوبی چین را ترک نمی کنند و این کشور به حضور نظامی خود در این جزایر ادامه می دهد.

 مالای تأکید کرد: هرگز آب های رنآی ژیاو را ترک نمی کنیم این منطقه بخشی از فیلیپین است. تمام تلاش مان را برای ادامه حمایت از آن بدون در نظر گرفتن دشواری ها ادامه می دهیم.

پیش از این  وزارت خارجه چین از فیلیپین خواست که  کشتی خود را از آب های رنأی ژیاو در دریای جنوبی چین را خارج کند و اوضاع را در منطقه به وضع سابق برگرداند.

در همین حال، فیلیپین سفیر چین در مانیل را احضار کرد و به آب پاشی گارد ساحلی چین به دو قایق وابسته به گارد ساحلی فیلیپین در دریای جنوبی چین اعتراض کرد.

در مقابل چین اعلام کرد که گارد ساحلی چین این دو قایق را بر اساس قوانین بین المللی توقیف کرده است.

چین  روز سه‌شنبه ۸ اوت از فیلیپین خواست تا یک کشتی جنگی به گل نشسته خود در حوزه «آیونگین شول» در دریای جنوبی چین را که از ۲۴ سال پیش تاکنون در آنجا باقی‌مانده است، خارج کند.

این درخواست چین از فیلیپین پس از آن مطرح شد که مانیل به پکن اعلام کرد این منطقه مورد مناقشه را رها نخواهد کرد.

اختلاف بر سر این کشتی به گل نشسته در دریای چین جنوبی پس از آن رخ داد که مانیل گارد ساحلی چین را به «اقدامات بیش از حد و تهاجمی» علیه کشتی‌های فیلیپین متهم کرد.

وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای اعلام کرد پکن بار دیگر از مانیل می‌خواهد که «فورا» کشتی جنگی به گل نشسته خود در «آیونگین شول» را از آنجا خارج کند و وضعیت در این منطقه را مانند پیش از «اشغال» در سال ۱۹۹۹ کند.

گارد ساحلی چین روز سه‌شنبه ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد یک کشتی متعلق به این کشور در ۵ اوت برای دادن «اخطار» به یک قایق فیلیپینی از سلاح‌های آب‌پاش استفاده کرده است.

جاناتان مالایا، دستیار مدیرکل شورای امنیت ملی فیلیپین با تأکید بر اینکه مانیل «هرگز» از حوزه «آیونگین شول» خارج نخواهد شد، از چین خواست که موضوعات مورد مناقشه را با مذاکره برطرف کند و نه با سلاح آب‌پاش.

تنش بین چین و فیلیپین بر سر دریای جنوبی چین از زمانی که فردیناند مارکوس جونیور به ریاست جمهوری فیلیپین انتخاب شد و مانیل تمایل بیشتری برای نزدیکی به واشنگتن نشان داد، افزایش یافت.

آمریکا در مناقشات دریای جنوبی چین از فیلیپین حمایت می‌کند.

گارد ساحلی چین روز دوشنبه اعلام کرد که پکن از مانیل خواسته است که از انتقال «محموله‌های ساخت‌ و ساز» به کشتی به گل نشسته در حوزه «آیونگین شول» خودداری کند.

وزارت خارجه چین در همان روز فعالیت‌های یک کشتی فیلیپینی در آب‌های اطراف منطقه «آیونگین شول» را ناقض حاکمیت چین بر این منطقه و اعلامیه مورد توافق میان دو کشور بر سر نحوه رفتار در دریای چین جنوبی دانست.

سفارت چین در فیلیپین روز سه‌شنبه اعلام کرد که سفیر این کشور در مانیل در دیدار روز دوشنبه خود با معاون وزیر خارجه فیلیپین، گفته است که پکن چاره‌ای جز پاسخ دادن ندارد.

هوانگ ژیلیان، سفیر چین در فیلیپین ابراز امیدواری کرد که دو کشور مذاکرات را در اسرع وقت آغاز کنند تا «صلح و آرامش» در آب‌های مربوطه حفظ شود.

چین تقریباً همه دریای جنوبی چین را متعلق به خود می‌داند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی چین و فیلیپین
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.