شمار ایالاتی که در سودان در پی اعتراض ها به گرانی و اوضاع بد معیشتی اعلام وضعیت فوق العاده کرده اند به 4 ایالت افزایش یافت. در شهرهای «دنقلا، القضارف و عطبره »نیز وضعیت فوق العاده اعلام شده است.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه، به دنبال اعتراض های اخیر به اوضاع اقتصادی و گرانی در سودان، در ایالت «نیل سفید» این کشور نیز وضعیت فوق العاده و مقررات منع عبور و مرور اعلام شد.

در پی ادامه تجمعات اعتراضی به شرایط معیشتی و گرانی در سودان، دولت محلی ایالت نیل سفید این کشور وضعیت فوق العاده و مقررات منع عبور و مرور اعلام کرد.

دولت محلی نیل سفید اعلام کرد که تا اطلاع ثانویه در بین ساعات 18:00 تا 06:00 مقررات منع عبور و مرور اعمال خواهد شد.

همچنین تمام مدارس و دانشگاه ها نیز تعطیل شدند.

بدین ترتیب شمار ایالاتی که در سودان اعلام وضعیت فوق العاده کرده اند به 4 ایالت افزایش یافت. در شهرهای «دنقلا، القضارف و عطبره »نیز وضعیت فوق العاده اعلام شده است.

تظاهرات اعتراضی در سودان از روز چهارشنبه تا کنون ادامه دارد.

معترضان سودانی در شهر عطبره که صدها دانشجوی دانشگاه و دبیرستان نیز از آن‌ها حمایت کرده اند، به سیاست‌های اقتصادی دولت و همچنین نسبت به افزایش بی‌رویه نرخ ها تجمع و راهپیمایی کردند. 

رسانه‌های محلی گزارش دادند که معترضان ساختمان مرکز حزب حاکم کنگره ملی را آتش زده اند، اما هیچ منبع رسمی این خبر را تأیید نکرده است. 

در همین حال تجمع اعتراض آمیز مشابه در شهر «سودان پورت» در شرق این کشور نیز برگزار شده که پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک آور استفاده کرده است. شهرهای« کوردوفون و أم درمان» در شمال این کشور نیز صحنه تظاهرات اعتراض آمیز است. 

«ابراهیم الصدیق» مسئول رسانه ای حزب حاکم کنگره ملی سودان در صفحه اجتماعی فسبوک خود در واکنش به تجمعات اخیر نوشت: «هر شهروند حق دارد نظر خود را به صورت مسالمت آمیز بیان کند، اما آنچه که در شهر عطبره اتفاق افتاده با مفهوم صلح آمیز بودن ناسازگار است.»

خارطوم نیز روز گذشته شاهد اعتراض به گرانی بود. 

در این اعتراض ها تا کنون 8 تن جان خود را از دست دادند.

بنابر این گزارش، سودان 2.5 میلیون تن گندم در سال مصرف می کند که 40 درصد از آن را تولید می کند و بانک مرکزی این کشور با دشواری ها و مشکلات زیادی در تأمین ارز خارجی برای پرداخت هزینه های واردات از زمان جدایی سودان جنوبی از این کشور در سال 2011 و از دست دادن درآمدهای نفتی که بالغ بر 470 بشکه در روز بود، رنج می برد.

بر اساس گزارش های رسمی ارزش  پوند (پول ملی سودان) کاهش یافته و همزمان با آن میانگین تورم بالا رفته و به 69 درصد رسیده است.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.