همدلی و همبستگی و آغاز گفت‌وگوی جدی دوستانه و مشفقانه میان جریانات سیاسی، گروه‌ها و احزاب امری ضروری است. سال ٩٧ می‌تواند سال گفت‌وگو برای آینده‌ای بهتر باشد. دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله دستگاه‌های قضایی و امنیتی باید سعه صدر بیشتری نشان دهند و هر اقدامی را توطئه علیه امنیت تلقی نکنند و هر اظهار مخالفی را توطئه دشمن ندانند.

به گزارش جماران؛ مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پیشنهاد می‌کند که سال ٩٧ همزمان با چهل سالگی انقلاب کارنامه نظام همراه با نقاط قوت و ضعف آن مورد بررسی قرار گرفته و گزارش شود. او معتقد است که برنامه‌ریزی دقیق و مطالعه مبتنی بر آمار و اطلاعات می‌تواند تحلیل درستی از واقعیت‌های جامعه به دست دهد.

با توجه به اتفاقات امسال چشم‌انداز سال ٩٧ را چطور ترسیم می‌کنید؟

سال ٩٧ چهل سالگی انقلاب اسلامی خواهد بود. پیشنهاد می‌کنم به این مناسبت همه قوای کشور، دستگاه‌ها، نهادها، مسوولان نظام و جریانات سیاسی آسیب‌شناسی دقیق، منصفانه، بدون پیش‌داوری، سیاه‌نمایی یا خوش‌بینی کاذب داشته باشند. باید نزدیک به چهل سال عملکرد نظام را مورد بررسی قرار دهیم. این مساله به جد از سوی صاحبنظران و پیشکسوتان قوا مورد ارزیابی دقیق قرار بگیرد تا نقاط قوت و ضعف در این سال‌ها تبیین شود. با یک برنامه‌ریزی دقیق و مطالعه درست مبتنی بر تحلیل آمار و اطلاعات باید نقاط قوت را تحکیم کرده و برای جبران اشتباهات، برنامه ارایه کنیم. نباید از پذیرش اشتباه و عذرخواهی خجالت بکشیم. از این زاویه سال ٩٧ باید سال تلاش جدی مطالعاتی و تحقیقاتی، سیاستگذاری و برنامه‌ریزی همه نظام باشد.

مهم‌ترین چالش‌ها و مشکلات سال آتی از نگاه شما چیست؟

چند مساله اهمیت ویژه‌ای دارد. یک مساله مهم بحران آب است. چند سالی است که کاهش بارش‌ها مشکلاتی را به وجود آورده و سفره‌های زیرزمینی با کمبود مواجه بوده است. برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از آب، صرفه جویی و ارتقای سطح بهره وری به خصوص بخش کشاورزی از موضوعات درجه اول است. این روزها تنش‌های اجتماعی به دلیل محدودیت آب را شاهد هستیم. باید توجه داشت که در این موضوع صرفا دستگاه‌های دولتی موظف نیستند. مساله بیکاری همچنان در صدر مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور قرار دارد. حدود سه میلیون بیکار از قبل وجود داشت و سالانه حدود یک تا یک و نیم میلیون نفر به این میزان اضافه می‌شود. این مساله برنامه و سرمایه‌گذاری جدی‌تری را می‌طلبد. برنامه‌های پیش‌بینی شده در لایحه بودجه کافی نیست و تنها از دولت انتظار داشتن نیز راهگشا نیست. عده‌ای با صحبت‌ها و کردارشان در تریبون‌های رسمی مدام پالس منفی فرستاده و برای جذب سرمایه‌گذاری فضایی ناامن ایجاد می‌کنند. حمایت از سرمایه‌گذاری مولد و اشتغال زا از سوی قوا ضرورت دارد. همچنین باید حفظ قدرت خرید مردم و رسیدگی به اقشار متوسط و ضعیف جامعه در دستور کار قرار بگیرد. ضروری است که توزیع امکانات و ارایه خدمات قشر ضعیف جامعه در کانون توجه باشد.

همدلی مسوولان و گفت‌وگو برای حل مشکلات در سال ٩٧ چقدر ضروری است و از چه طرقی امکان‌پذیر است؟

تهدیداتی از سوی کشورهای خارجی وجود دارد. همدلی و همبستگی و آغاز گفت‌وگوی جدی دوستانه و مشفقانه میان جریانات سیاسی، گروه‌ها و احزاب امری ضروری است. سال ٩٧ می‌تواند سال گفت‌وگو برای آینده‌ای بهتر باشد. دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله دستگاه‌های قضایی و امنیتی باید سعه صدر بیشتری نشان دهند و هر اقدامی را توطئه علیه امنیت تلقی نکنند و هر اظهار مخالفی را توطئه دشمن ندانند. تریبون‌های رسمی و حکومتی باید زمینه استفاده عادلانه همه جریان‌های سیاسی را فراهم کنند. در دهه فجر شاهد بودیم که کمتر از چهره‌های سابقه‌دار انقلابی چه از بیت امام و چه نیروهای اصیل جریان اصلاحات در رسانه ملی دعوت شد. رسانه ملی می‌تواند زمینه‌ساز میزگردهایی برای گفت‌وگو و تحلیل شرایط سیاسی کشور با نگاهی واقع‌بینانه باشد. متاسفانه کرسی‌های آزاداندیشی مورد تاکید مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اجرایی نشده است. اخیرا در دانشگاه آزاد این مساله تشدید و فرصت گفت‌وگو محدود‌تر شده است. در سال گذشته مساله آقای سپنتا نیکنام جز هزینه بلاجهت برای کشور ایجاد کردن چیزی در بر نداشت. سال آینده باید مراقب باشیم از این نوع اقداماتی که برای نظام جز ضرر نیست، رخ ندهد. گفت‌وگو بین شخصیت‌های مجمع تشخیص، بین سران جناح‌ها و سران قوا می‌تواند شکل بگیرد. حاکمیت برای عبور از مشکلات باید حرف همه مردم را بشنود و راهکار‌های همه جریان‌ها را ارزیابی کند. اینکه بخواهد با یک تفکر و سلیقه راهکار تبیین کند، راه به جایی نخواهد برد. از زاویه‌ای دیگر تهدیدات خارجی در سال آینده نیز وجود خواهد داشت. اقدامات ترامپ و لابی صهیونیست‌ها در امریکا و تلاش مضاعفش در منطقه و اقدامات عربستان برای کشور، تهدیداتی می‌آفریند. باید با انسجام این فشارهای خارجی را خنثی کرد. سیاست خارجی باید مبتنی بر منافع ملی بوده و راه تعامل سازنده با دنیا را پیش بگیرد.

متاسفانه در سال ٩٦ برخی حوادث ناگوار را شاهد بودیم که از آن جمله حادثه سانچی و جان باختن جمعی از جوانان خدمتگزار عرصه اقتصاد کشور طی آن، حادثه زلزله کرمانشاه و جان باختن جمعی از هموطنان، زلزله‌های پی در پی در کرمان و نیز حادثه سقوط هواپیمای مسیر تهران-یاسوج و از دست رفتن بیش از ٦٠ نفر از هموطنان بود. همچنین برخی اعتراضات و ناآرامی‌هایی در کشور رخ داد که در آن نیز عده‌ای آسیب دیدند. امیدواریم سال آینده با حوادثی از این دست مواجه نباشیم. حادثه خیز بودن ایران ایجاب می‌کند که مسوولان امر و ستاد حوادث و بحران مساله زلزله را فراموش نکنند و برای شهرهای بزرگ مقاوم‌سازی و سازماندهی صورت بگیرد. همچنین برای تامین امنیت سیستم حمل و نقل کشور در وجوه هوایی، ریلی و جاده‌ای باید برنامه‌ریزی دقیق‌تری صورت بگیرد. در مسائل سیاسی و اجتماعی باید با تدبیر درست و با برنامه‌ریزی صحیح سعی شود تا فرصت شنیدن انتقاد و رفع مشکلات فراهم شده تا زمینه آشوب به وجود نیاید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 887775
  • منبع: روزنامه اعتماد
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.