تروئیکای اروپا طی درخواستی مداخله‌جویانه مدعی شده‌اند که ایران باید اقدام‌های خود درباره اورانیوم فلزی به ویژه در رابطه با تبدیل یو اف- ۶ به یو اف- ۴ برای تولید اورانیوم فلزی را متوقف کند.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، وزارت‌خانه‌های خارجه آمریکا و تروئیکای اروپا با استقبال از اقدام سیاسی شورای حکام در تصویب قطعنامه ضدایرانی، آن را پیامی صریح به تهران خواندند.

وزارت‌خانه‌های خارجه آمریکا و تروئیکای اروپا طی بیانیه‌ای مشترک، با استقبال از اقدام سیاسی شورای حکام در تصویب قطعنامه ضدایرانی، آن را پیامی صریح به تهران خواندند.

در این بیانیه با تکرار برخی ادعاهای بی‌اساس، از ایران خواسته شده به تعهدات قانونی خود عمل کرده و با آژانس همکاری کند.

در ادامه آمده است که تصویب قطعنامه شورای حکام پیامی صریح به ایران ارسال می‌کند که باید به تعهدات پادمانی خود عمل کرده و شفاف‌سازی‌های فنی معتبری درباره مسائل باقی‌مانده ارائه کند.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز گذشته -چهارشنبه- قطعنامه ضد ایرانی که مدعی عدم همکاری ایران با آژانس است را تصویب کرد.

این قطعنامه با مخالفت چین و روسیه رو‌به‌رو شد، کشورهای هند، پاکستان و لیبی به آن رای ممتنع داده و ۳۰ کشور نیز از آن حمایت کردند.

این قطعنامه ضدایرانی پیش از این توسط سه کشور اروپایی عضو برجام و آمریکا به شورای حکام ارائه شده بود.

تروئیکای اروپا با تکرار برخی ادعاها درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران، طی  بیانیه‌ای به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده‌اند که پیشرفت ابعاد این فعالیت‌ها، احیای برجام را با مانع رو‌به‌رو می‌کند.

این سه کشور اعلام کرده‌اند که ایران در حال حاضر با دو هزار سانتریفیوژ پیشرفته قدرتمند در حال غنی‌سازی است و با استفاده از این سانتریفیوژها توان غنی‌سازی چندین برابر سریع‌تر از الگوی مجاز در قالب برجام، فراهم شده است.

در این بیانیه همچنین ادعا شده است که غنی‌سازی ۲۰ و ۶۰ درصدی اورانیوم و تولید اورانیوم فلزی توسط ایران توجیه معتبر غیرنظامی ندارد و این امر، عاملی برای «نگرانی شدید» است چرا که این اقدام‌ها، زمان دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای را کوتاه‌تر کرده و بی‌اعتمادی به تهران را افزایش می‌دهد.

تروئیکای اروپا طی درخواستی مداخله‌جویانه مدعی شده‌اند که ایران باید اقدام‌های خود درباره اورانیوم فلزی به ویژه در رابطه با تبدیل یو اف- ۶ به یو اف- ۴ برای تولید اورانیوم فلزی را متوقف کند.

در ادامه ادعا شده است که در نتیجه فعالیت‌های ایران، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و جامعه بین‌المللی در حال حاضر نمی‌دانند که این کشور چه تعداد سانتریفیوژ در فهرست موجودی خود دارد و این مسأله دقیقا هم‌زمان با فعالیت‌های ایران برای ساخت قطعات و مونتاژ سانتریفیوژ است.

فرانسه، آلمان و برتانیا مدعی شده‌اند که فعالیت‌های راستی‌آزمایی و نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در رابطه با توافق هسته‌ای برجام، در نتیجه تصمیم ایران برای توقف اجرای تعهداتش به‌طور جدی تحت تأثیر قرار گرفته است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.