​همزمان با سال رونق تولید و طی سفر تولیت آستان قدس رضوی به استان سیستان و بلوچستان تفاهم‌نامه اجرای کلان پروژه‌های پیشرفت منطقه‌ای میان استانداری این استان و سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی به امضاء رسید.

به گزارش جماران، در جریان سفر حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی به استان سیستان و بلوچستان تفاهم‌نامه اجرای کلان پروژه‌های پیشرفت منطقه‌ای میان استانداری این استان و سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی در جهت تحقق سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب، در سه حوزه آمایش شمالی، غربی و جنوبی استان سیستان و بلوچستان به امضاء رسید.

رویکرد آستان قدس؛ اشتغال‌زایی و تحقق اقتصاد مقاومتی

سیدرضا فاطمی امین مدیرعامل سازمان اقتصادی رضوی امشب در جلسه شورای اداری استان سیستان و بلوچستان که با حضور تولیت آستان قدس رضوی و با موضوع اقدامات اشتغال‌زایی سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی در استان سیستان و بلوچستان برگزار شد، گفت: در حوزه اقتصادی تنها به دنبال کسب منفعت اقتصادی نیستیم بلکه پروژه‌های اقتصادی را دنبال می‌کنیم که موجب اشتغال‌زایی و تحقق اقتصاد مقاومتی شود.

وی با تاکید بر اینکه رویکرد آستان قدس رضوی در مشارکت در امور اقتصادی تصدی‌گری نیست، افزود: ما به دنبال سرمایه‌گذاری و احداث کارخانه‌ها از منابع محدود آستان قدس رضوی برای ایجاد اشتغال نیستیم. رویکرد آستان قدس ارائه خدمات زیرساختی و پشتیبانی از کسب‌وکارهای موجود و جدید است. 

فاطمی امین با اشاره به برنامه سازمان اقتصادی رضوی در این استان اظهار کرد: قرار است منابع اولیه کار کشاورزی از جمله آب و زمین در اختیار مجموعه ما قرار ‌گیرد و کار را آغاز کنیم تا الگویی برای نحوه حرکت کشاورزان منطقه شود.

وی با ارائه توضیحاتی در رابطه با اجرای طرح دیگری در استان هرمزگان بیان کرد: در حوزه پرورش میگو هم در مواد اولیه و هم خوراک مشکل داریم. از طرفی، خوراک تولیدی در کشورمان کیفیت لازم را ندارد و از سوی دیگر بازار مصرفی آن را چه به لحاظ قیمت و چه ذائقه عمومی در کشور نداریم. 

مدیرعامل سازمان اقتصادی رضوی ادامه داد: بدون کارخانه تولید میگو، خوراک با کیفیت، بسته‌بندی مناسب، مزرعه پرورش میگو، این زنجیره را شکل دادیم. این نقطه توانایی ما است؛ ما نباید مثل سایر کسب‌وکارها مرزعه پرورش میگو دایر کنیم و رقیب بومیان شویم. 

شناخت و مرتفع ساختن مشکلات کسب‌وکارهای بومی

وی ابراز کرد: ما باید به سمت شناخت مشکلات و رفع خلاهای کسب‌وکارها حرکت کنیم؛ باید ببینیم بومیان در چه نقطه‎ای اعم از آموزش، تهیه مواد اولیه، بسته‌بندی، بازاریابی مشکل دارند تا این حلقه را شکل دهیم. 

فاطمی امین با مهم ارزیابی کردن کلان پروژه‌های پیشرفت منطقه‌ای در سه منطقه شمالی، غربی و جنوبی استان سیستان و بلوچستان گفت: این پروژه‌ها در حوزه‎های دامپروری، شیلات، زراعت و باغداری و فرآوری‌های اولیه و... صورت خواهد گرفت. 

به گفته وی، در صورتی که رشد و پیشرفت یکباره اتفاق بیفتد و بسترها و ظرفیت آن آماده نشود و زنجیره‎ها به درستی شکل نگیرد، معمولا این طرح‎ها بی‌اثر می‌شود. همان طور که در کشور ظرفیت‌های بسیاری را در صنعت، کشاورزی و بخش‌های مختلف اقتصادی شاهدیم که تنها پس از چند سال فعالیت، از بین رفتند.  

مدیرعامل سازمان اقتصادی رضوی با بیان اینکه با بهره‎گیری از الگوی موفق تجربه شده در آستان قدس رضوی در این پروژه‌های کلان عمل می‎کنیم، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم در ایجاد اشتغال پایدار و گسترده در استان سیستان و بلوچستان سهیم باشیم. 

گفتنی است، تفاهم‌نامه اجرای پروژه‌های اقتصادی اولویت‎دار میان استانداری سیستان و بلوچستان و سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی در شش محور و سه منطقه آمایش شمالی، غربی و جنوبی سیستان و بلوچستان، با هدف بهره‎مندی از ظرفیت‎های بومی استانی و ملی و نیز به منظور توسعه متوازن اقتصادی و اجتماعی منعقد و طی سه ماه گذشته زمینه اجرای این تفاهم‎نامه مهیا شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1313053
  • منبع: آستان‎ نیوز
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.