بررسی های روزنامه نیویورک تایمز نشان می دهد که از ۱۲ نفت کش ایرانی ۶ نفت کش در بنادر چین لنگر انداخته و ۶ نفت کش دیگر در آب های مدیترانه تخلیه شده اند که به احتمال زیاد مقصد آنان باید بنادر کشورهای ترکیه و سوریه باشند.

به گزارش جماران؛ یک روزنامه آمریکایی بامداد روز یکشنبه نوشت: به رغم تحریم های آمریکا، چین و برخی از کشورهای حوزه مدیترانه همچنان خریدار نفت ایران هستند.

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، چین و برخی دیگر از کشورهای مدیترانه بعد از پایان  معافیت تحریم های آمریکا همچنان به خرید نفت از ایران ادامه می دهند و بررسی های تردد نفت کش ها نشان می دهد که از  ۲می (۱۲ اردیبهشت) تا کنون ۱۲ کشتی نفت کش ایران روانه بنادر چین و با عبور از تنگه سوئز وارد آب های مدیترانه شده اند.

بررسی های روزنامه نیویورک تایمز نشان می دهد که از ۱۲ نفت کش ایرانی ۶ نفت کش در بنادر چین لنگر انداخته و ۶ نفت کش دیگر در آب های مدیترانه تخلیه شده اند که به احتمال زیاد مقصد آنان باید بنادر کشورهای ترکیه و سوریه باشند.

به رغم فشارهای دولت ترامپ و اجرای سخت ترین تحریم ها علیه اقتصاد ایران، اما روند صادرات نفتی ایران به کشورهای مختلف دنیا نشان می دهد که آمریکا در اجرای سیاست های به صفر رساندن فروش نفتی ایران موفق نبوده اند.

«ریچادر نفیو» استاد دانشگاه کلمبیا و مقام سابق وزارت خارجه آمریکا گفت: ترامپ اگر در اجرایی کردن برنامه های خود علیه ایران موفقیتی کسب نکند در حقیقت باید گفت که تهدیدات وی کارساز نبوده اند.

«نوآمی رایدان» تحلیلگر مرکز کلیپر (رصد مسیر حرکت کشتی های تجاری) گفت: ادامه فروش نفت ایران به کشورهای مدیترانه و آسیا نشان می دهد که تحریم های آمریکا علیه صادرات نفتی ایران بی ثمر بوده اند.  

ترامپ اردیبهشت ماه سال گذشته خروج آمریکا از برجام را اعلام کرده و تحریم های رفع شده به واسطه این توافق را علیه مردم ایران بازگرداند.

تحریم های آمریکا در دو مرحله در مردادماه و آبان ماه سال گذشته اعمال شد، اما معافیت های هسته ای همچنان تمدید گردید تا اینکه در اردیبهشت ماه سال جاری و همزمان با سالگرد خروج واشنگتن از برجام، دو مورد از این معافیت ها لغو شد.

آمریکا هر چند معافیت ‌های مرتبط با همکاری‌ هسته‌ ای اتحادیه اروپا، چین و روسیه با ایران را تمدید کرد، اما از تمدید معافیت انتقال آب سنگین مازاد به عمان و مبادله اورانیوم غنی شده با کیک زرد اجتناب ورزید.

دولت ترامپ افزون بر تحریم های برجامی، اقدامات دیگری از جمله شناسایی سپاه پاسداران انقلاب به عنوان سازمان تروریستی انجام داد تا اوج دشمنی خود با ملت ایران را ثابت کند.

جمهوری اسلامی ایران نیز پس از یک سال صبر راهبردی و پایبندی کامل به برجام با وجود خروج آمریکا از آن و بازگرداندن و افزایش تحریم ها، سرانجام همزمان با سالگرد خروج واشنگتن از این توافق، اعلام کرد که برخی تعهدات خود به آن را متوقف می کند.

تهران دلیل این اقدام را خروج آمریکا از برجام و اهمال کاری اروپایی ها در تضمین بهره مندی اقتصادی ایران از این توافق عنوان کرد و فرصتی ۶۰ روزه به کشورهای اروپایی و دیگر طرف های توافق هسته ای داد تا به تعهدات خود عمل کنند.

با اتمام این فرصت در ۱۵ تیرماه گذشته، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که در دومین گام برجامی خود براساس مفاد این توافق بخش دیگری از تعهدات خود را متوقف می کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.