علی سلیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هر چند با شروع فصل بهار برخی از خانوارهای عشایر استان ایلام کوچ از مناطق گرمسیری (قشلاقی) به سمت نقاط سردسیر (ییلاقی) را آغاز کرده اند اما بیشتر جمعیت عشایری همچنان در مناطق گرمسیری اسکان دارند.
وی در خصوص علت تاخیر در کوچ عشایر به سمت نقاط سردسیری در سال جاری افزود: به خاطر بارش های موثر بهاری، سرسبزی زمین و خنکی هوا عشایر بومی استان، کوچ به ییلاق را به تاخیر انداختند.
سلیمی تاکید کرد: کوچ عشایر به شیوه سنتی یا ماشینی انجام می گیرد و تا نیمه اردیبهشت ماه ادامه دارد و با اتمام فرایند کوچ، عشایر در مناطق سردسیری اسکان می یابند و تمهدات لازم برای تامین امنیت جانی و مالی عشایر با همکاری دستگاه هایی چون نیروی انتظامی و هلال احمر استان ایلام در زمان کوچ و اسکان در ییلاق اتخاذ شده است.
وی یادآور شد: عشایر غیر بومی که فصول سرد سال را در مناطق گرمسیری استان ایلام سپری کرده بودند نیز از همان ابتدای فصل بهار، به سمت استان های مبدا خود کوچ کردند.
به گفته وی، با استقرار کامل عشایر در مناطق سردسیری روند خدمات رسانی به عشایر از جمله تامین آب، علوفه، تعمیر ایل راه ها، خدمات درمانی و سایر مایحتاج و نیازهای آنها نیز آغاز می شود.
به گزارش ایرنا، 9 هزار و 736 خانوار با جمعیت 60 هزار نفر در قالب 12 ایل و 32 طایفه و یک میلیون و 400 هزار راس دام در 95 کانون عشایری استان ایلام زندگی می کنند.
همه ساله با آغاز فصول سرما 2 هزار خانوار عشایری با 600 هزار راس دام از استان های کرمانشاه، همدان و لرستان به مناطق گرمسیر استان ایلام کوچ می کنند و تا ابتدای فصل بهار در این استان استقرار دارند و پس از آن دوباره کوچ به سمت استان های خود باز می گردند.
دامنه کبیرکوه، دینارکوه، سیوان، گچان، شلم، مانشت، ویلنگ، دالاب، شره زول و بانکول به عنوان مهمترین مناطق ییلاقی ایلام در ماه های گرم سال مهمان و پذیرای عشایر استان ایلام است.
خبرنگار: زهرا موسوی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7172/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.