به گزارش ایرنا، با توجه به طبیعت چهار فصل و منابع زیبای خدادادی با ایجاد اقامتگاه های بوم گردی در مناطق مختلف، ایلام می تواند به یکی از قطب های گردشگری کشور تبدیل شود.
اقامتگاه های بوم گردی در مناطق روستایی مختلف از جمله ایوان، دره شهر، بدره، ملکشاهی و آبدانان ظرفیت پذیرش سالانه بخش قابل توجهی گردشگر را دارا هستند.
ایلام درسال های اخیر میزبان گردشگران زیادی بوده، اما لازم است که با گسترش زیرساخت ها و امکانات لازم، ماندگاری آنها را در استان در تمام فصول افزایش داد تا شاهد تاثیر آن در حوزه اشتغال باشیم.
بی شک توسعه گردشگری تاثیر بسزایی در بهبود وضعیت اقتصاد شهری و روستایی، افزایش اشتغال، پیشگیری از مهاجرت و رونق بازار و رقابتی شدن آن در استان دارد.
امسال نیز همچون سالبیابان زایی های گذشته تمهیدات لازم برای مسافران و گردشگران نوروزی توسط دستگاه ها فراهم شده و با توجه به بارندگی های اخیر و سرسبزی دوچندان طبیعت ایلام امیدواریم شاهد حضور تعداد بیشتری از گردشگران در استان باشیم.
گردشگران می توانند مبلغان خوبی برای استان باشند و دیدن آثار باستانی و طبیعی می تواند نقش موثری در جذب مسافر و گردشگران بیشتری داشته باشد و با حمایت همه دستگاه ها سعی کنیم گردشگران را هر ساله مهمان خود و ماندگار کنیم.

** رگردشگران بهترین مبلغان برای معرفی ایلام هستند
استاندار ایلام در خصوص صنعت گردشگری ایلام گفت: گردشگران مبلغان فرهنگی خوبی برای استان هستند، باید تلاش کنیم با خاطره ای خوش از استان خارج و خدمات و امکانات گردشگری به طور مناسبی برای آنان عرضه شود.
قاسم سلیمانی دشتکی اظهار داشت: بخش خصوصی می تواند کمپ های تفریحی را کنار سدها، مناطق دیدنی و باستانی و 30 کیلومتری ورودی شهرها ایجاد کنند و از ظرفیت عشایر نیز برای ایجاد یک مکان مفرح و با نشاط در ایام نوروز برای گردشگران استفاده شود.
وی از دستگاه های نظارتی خواست که به نصب علایم جاده ای، تامین سوخت در جایگاه های سوخت، تامین پول در سیستم بانکی باجه ها و شعبه، تامین میوه و مرکبات در شهرستان ها اقدام و نظارت ویژه ای برای جلوگیری از احجاف و گران فروشی انجام شود.
استاندار ایلام همچنین خواستار، اطلاع رسانی در خصوص خطر آتش سوزی پیک ‌نیک در چادر به افراد شد چراکه بسیاری از مردم ایلام در مناطق تفریحی چادر زده و سال های قبل اتفاقات ناگواری در این خصوص رخ داده است.
سلیمانی دشتکی همچنین خواستار تسریع در رسیدگی به شکایات، راهنمایی لازم به گردشگران با تهیه و ارائه بروشور، با ایجاد نمادهای فرهنگی شد تا مردم و گردشگران با شهدا و خاطراه آنان نیز آشنا شوند.
وی اظهار داشت: یکی از پارامترهای خوب بحث پیشگیری و بهداشت سرویس های بهداشتی و تامین سطل های زباله و نظارت بر بازار است تا در ایام ورود گردشگران علاوه بر حفظ بهداشت و پیشگیری از بیماری مشکلی برای آنان به وجود نیاید.
استاندار ایلام افزود: باید دستگاه های عضو ستاد سفر با فعال شدن کمیته های مختلف به ویژه کمیته نظارت با همکاری تغزیرات و بازرگانی نظارت ویژه ای بر بازار و قیمت هتل ها و خدمات داشته باشند.
سلیمانی دشتکی اضافه کرد: اطلاع رسانی در خصوص وضعیت جاده ها و آب و هوا و اماکن اقامتی و همچنین تلاش برای ایجاد نظم و امنیت مسافر در مسیر و اسکان باید برنامه ریزی شود، تا گردشگران در ایام نوروز با مشکلی مواجه نشوند.
سلیمانی دشتکی اظهار داشت: فرهنگ شهادت نیز در استان باید به خوبی به گردشگران با توجه به تمثال و یادمان های شهدا معرفی و آثار جبهه و جنگ در قالب گردشگری دفاع مقدس در معرض دید گردشگران قرار گیرد، تلاش شود گردشگران با خاطره ای خوش استان را ترک کنند زیرا خود گردشگران بهترین مبلغ برای معرفی استان هستند.

** پیش بینی می شود امسال گردشگران بیشتری وارد ایلام شوند
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام نیز گفت: با توجه به بارندگی های اخیر در سطح استان، پیش بینی می شود گردشگران بیشتری نسبت به سال های گذشته ایلام را برای مقصد سفر نوروزی خود انتخاب کنند.
احمد کرمی صنعت گردشگری را دوستدار محیط زیست دانست و افزود: ارائه خدمات و تکریم مهمانان از اولویت های مدیران دستگاه های اجرایی در ایام نوروز باشد زیرا توجه ویژه به نشاط اجتماعی در جامعه از مهمترین دستاوردهای اشتغال در حوزه گردشگری است.
معاون استاندار ایلام در بخش دیگری از سخنانش به اقداماتی که در حوزه تامین امنیت شهروندان و مسافران در ایام نوروز باید انجام شود اشاره کرد و گفت: پیش بینی های لازم برای تامین امنیت عمومی و کامل مردم در مسیرها و راه های مواصلاتی، درون شهرها، پارک ها، اماکن عمومی و مراکز فرهنگی، تفریحی، رفاهی و اقامتی صورت گیرد.
کرمی افزود: هوشیاری و تشدید اقدامات امنیتی و افزایش گشت های مراقبتی برای تامین امنیت اماکن مسکونی و محل های کسب و کار مردم در تمام نقاط استان از دیگر اقداماتی است که در ایام تعطیلات نوروز باید صورت گیرد.
وی تاکید کرد: رصد منظم بازار کالا، نظارت جدی بر کیفیت و قیمت کالاها و نرخ خدمات از وظایف سازمان تعزیرات و صنعت، معدن و تجارت استان است و بازرسی و نظارت مستمر بر فعالیت ها و خدمات ارائه شده توسط مراکز عرضه مواد غذایی، رستوران های شهری، روستایی و بین راهی اعم از نرخ و کیفیت خدمات و رعایت مسائل مربوط به بهداشت و سلامت باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
معاون عمرانی استاندار ایلام، خواستار اعمال نظارت های لازم بر مراکز بین راهی و مراکز اقامتی از طریق بازرسی های مستمر شد و افزود: مساجد و اماکن بین راهی برای انجام فریضه نماز و استراحت مسافران نوروزی باید مهیا شوند.
کرمی استقرار پایگاه های امداد و نجات در مسیرها و محورهای مواصلاتی را از وظایف هلال احمر، علوم پزشکی و اورژانس دانست و ادامه داد: فعالسازی کامل مراکز اورژانس، بیمارستان ها، داروخانه ها و مراکز درمانی برای پذیرش و ارائه خدمات درمانی به هموطنان به صورت شبانه روزی از اقداماتی است که در این ایام انجام گیرد.
وی افزود: تمامی شرکت های خودروساز و تعمیرگاه های وابسته به ارائه خدمات با هزینه مناسب به مسافران نوروزی به صورت 24 ساعته در جاده ها و مسیرها و داخل شهرها باید ملزم به ارائه خدمات شوند.
معاون استاندار ایلام از خدمات مناسب شبکه بانکی استان نسبت به فعالیت دستگاه های خوپرداز و استفاده از همه ظرفیت های موجود تاکید کرد.

** 21 اقامتگاه بوم گردی در نوروز فعال است
مدیر کل میراث فرهنگی استان ایلام نیز از راه اندازی و فعالیت 21 اقامتگاه بوم گردی در ایام نوروز 98 خبر داد.
عبدالمالک شنبه زاده افزود: این اقامتگاه ها با ظرفیت یک هزار و 500 نفر کف خواب آماده پذیرایی از گردشگران و مسافران نوروزی هستند.
وی یادآور شد: 39 واحد اقامتگاه بوم گردی با ظرفیت یک هزار و 200 نفر کف خواب با اشتغالزایی پیش بینی شده 82 نفر نیز در دست اقدام است.
به گفته شنبه زاده همکاری دستگاه های عضو، اسکان از طریق آموزش و پرورش، گشت های مشترک و مستندسازی توسط دستگاه های عضو از برنامه ها و اقدام شاخص خود و ارسال به دبیرخانه ستاد، همکاری در خصوص برگزاری تورهای گردشگری ویژه نوروز، همکاری بانک ها برای فعالیت دستگاه های خودپرداز و همکاری در خصوص فعالیت جایگاه های سوخت سی ان جی از دیگر اقدامات ستاد تسهیل سفر نوروزی هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان ایلام یادآور شد: ستاد خدمات سفر به منظور ارایه خدمات مناسب به مسافران و گردشگران با 10 کمیته زیر مجموعه آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران نوروزی است.
عبدالمالک شنبه زاده اظهار داشت: اطلاع رسانی از مراکز خدمات خودرویی، پاکسازی محوطه شهری و فضاهای عمومی، نظافت پارک ها، تهیه پلاکارد شماره ضروری مراکز خدماتی، تسهیل ترافیک، برنامه ریزی و آمار و اجرای طرح های نظر سنجی از گردشکران، حوزه اسکان و رفاه نرخ گزاری، اسکان فرهنگیان، حوزه نظارت و تنظیم بازار از جمله برنامه های کمیته های ستاد سفر نوروزی هستند.
وی ادامه داد: همچنین کمیته رسیدگی به شکایات اطلاع رسانی با شماره 09629 ایجاد شده که به کلیه شکایات حوزه گردشگری در کمترین زمان ممکن رسیدگی می کند.

** 10 نوروزگاه ثابت در استان ایجاد می شود
وی گفت: به منظور معرفی بیشتر سنت ها و فرهنگ ها و آثار باستانی و تاریخی استان 10 نوروز گاه ثابت و 6 نوروزگاه سیار در استان ایجاد می شود که علاوه بر آن برنامه های مفرح و شادی در این ایام برگزار می شود.
وی تصریح کرد: استان ایلام دارای جاذبه های گردشگری بسیار زیبایی در تنگه کافرین، کمپ گردشگری ایوان، دریاچه دوقلو، سیروان، دره شهر و سایر مناطق استان است که در ایام نوروز با استقبال زیاد مسافران و گردشگران مواجه می شوند.
شنبه زاده افزود: ایجاد نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در ایام نوروز، برگزاری نمایش و ساز و دهل ، برگزاری مسابقات و همچنین اطلاع رسانی لازم در خصوص اماکن گردشگری و اقامتی در ایام نوروز از دیگر برنامه های این اداره کل است.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری همه دستگاه های عضو ستاد و فعالیت شبانه روزی کمیته ها امسال سال بسیار خوبی برای مسافران و گردشگری ورودی به استان ایلام باشد.
استان ایلام داری بیش از یک هزار اماکن تفریحی، باستانی، گردشگری و جاذبه دیدنی تاریخی است
7180/6034/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.