مژگان رضایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه جذب همیاران طبیعت از ابتدای سال 92 آغاز شده، افزود: از این تعداد 22 هزار و 111 نفر همیار دانش آموزی، 1566 نفر مروج و 323 نفر همیار محافظ هستند.
وی در خصوص لزوم استفاده از مشارکت همیاران طبیعت برای حفظ انفال و اراضی ملی، اظهار داشت: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و به تبع آن ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانها، به عنوان متولی اصلی حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری صحیح و اصولی از منابع‌طبیعی تجدیدشونده اگر چه تا کنون طرح‌های بیشماری را به مرحله اجرا گذاشته اند اما به علت پراکندگی و وسعت زیاد عرصه‌های مرتعی، جنگلی و بیابانی به تنهایی قادر به انجام چنین رسالت بزرگی نیستند.
وی گفت: حفاظت از این عرصه‌ها بدون مشارکت مردم امری محال و غیر ممکن است لذا با هدف استفاده از نیروهای مردمی در حفظ، احیاء و توسعه منابع‌طبیعی و ترویج و با تأکید بر فرمایش مقام معظم رهبری که'فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود'، افراد علاقمند و دوستداران منابع‌طبیعی به طور داوطلبانه و به قصد خدمت به منابع‌طبیعی کشور، در طرح همیاران طبیعت سازماندهی می‌شوند.
رضایی بیان داشت: همیاران طبیعت به وسیله دستورالعمل‌ها و آموزش‌های لازم سطح دانش و بینش آنان افزایش یافته و به عنوان همیار دانش‌آموز، همیار مروج و همیار محافظ طبیعت بطور افتخاری همکاری می کنند.
وی ادامه داد: همیاران طبیعت از اقشار مختلف شامل اعضاء شورای اسلامی روستا، دهیاران، بسیجیان محلی، معلمان، دانش‌آموزان، دانشجویان، مجریان و بهره‌برداران، فارغ‌التحصیلان و تمام دوستداران طبیعت و منابع‌طبیعی تشکیل شده‌اند.
وی به اهداف کلی طرح همیاران طبیعت اشاره کرد و افزود: ترویج فرهنگ منابع‌طبیعی در بین اقشار جامعه، جلب مشارکت مردم در امر حفاظت و احیاء و توسعه منابع‌طبیعی از جمله این اهداف است.
رئیس اداره ترویج، آموزش و مشارکت های مردمی منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، ساماندهی علاقه مندان، دوستداران منابع‌طبیعی، شوراهای اسلامی، دهیاران،‌ بسیجیان و سایر اقشار جامعه در قالب تشکل همیاران طبیعت و آموزش همیاران طبیعت با هدف ارتقاء سطح دانش و بهره‌گیری از توانمندی‌های آنان را از جمله اهداف اجرایی استفاده از ظرفیت همیاران طبیعت برشمرد.
وی، گروه‌های هدف در طرح همیاران طبیعت را در سه سطح عنوان کرد و گفت: همیار طبیعت مروج دانش آموز شامل تمام سطوح دانش‌آموزی (ابتدائی، راهنمائی و دبیرستان) که علاقمند به طبیعت بوده و در زمینه ترویج فرهنگ منابع طبیعی فعالیت می‌نمایند.
رضایی اضافه کرد: همیار طبیعت مروج نیز شامل تمام علاقمندان و دوستداران منابع طبیعی اعم از دانشجویان، طلاب، اساتید و مدرسین، شوراهای اسلامی، دهیاران و سایر اقشار جامعه که در زمینه ارتقاء فرهنگ منابع‌طبیعی کوشا می‌باشند، بوده و همیار طبیعت محافظ نیز شامل اقشار جامعه به ویژه مجریان و بهره‌برداران طرح‌های منابع‌طبیعی که تمایل به همکاری در کنترل عوامل تخریب و احیاء منابع‌طبیعی دارند، می باشند.
وی به وظایف همیاران طبیعت نیز اشاره کرد و اظهار داشت: ارتقاء سطح دانش و بینش در زمینه منابع‌طبیعی، تلاش در توسعه فرهنگ منابع‌طبیعی، شرکت در کلاس‌های آموزشی- ترویجی دراجرای اهداف سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، حفظ و صیانت از عرصه‌های منابع‌طبیعی و شناسائی و معرفی افراد علاقمند به همکاری با منابع‌طبیعی از جمله این وظایف است.
رضایی، سازماندهی افراد داوطلب در حوادث غیر مترقبه مانند آتش‌سوزی و اطلاع‌رسانی هر گونه تخریب منابع‌طبیعی به مسئولان ذیربط نیز از دیگر این وظایف است.
6156 / 6155 خبرنگار: نوشین طهماسبی**انتشاردهنده: محمد عزیزپور
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.