ساختمان انرژی صفر به ساختمان هایی گفته می شود که دارای برآیند مصرف انرژی صفر با آلاینده کربن صفر و یا مصرف بسیار کم انرژی باشند.
دبیر اجرایی کارگاه آموزشی ساختمان های انرژی صفر روز شنبه در گفتگو با ایرنا بیان کرد: این کارگاه آموزشی توسط دانشگاه اصفهان و 2 شرکت مشاوره مهندسی سوئیسی و ایرانی با هدف انتقال تجربه و دانش در زمینه طراحی و احداث ساختمان های کم انرژی و انرژی صفر برگزار می شود.
' احسان بنی اسدی ' افزود: اعضای هیات علمی دانشگاه های هنر اصفهان، صنعتی برلین و اصفهان و همچنین کارشناس و مدرس شرکت ولاسولاریس سوئیس در این کارگاه آموزشی سخنرانی خواهند کرد.
وی، برخی از محورهای این کارگاه آموزشی را موضوع های زیست محیطی و اقتصادی مربوط به مصرف انرژی، انواع و رتبه بندی های ساختمان های انرژی صفر، تأمین نیازهای حرارتی و برودتی، روشنایی و برق مصرفی در ساختمان های انرژی صفر، تولید انرژی در ساختمان های انرژی صفر، معرفی نمونه های اجرا شده ساختمان های انرژی صفر در کشورهای مختلف و آشنایی با مقررات و فرصت ها و چالش های پیاده سازی در ایران بیان کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان گفت: شرکت کنندگان در این کارگاه با دانش فنی طراحی و اجرای ساختمان های انرژی صفر، تغییر ساختمان های موجود به ساختمان کم انرژی یا انرژی صفر و ایده های کارآفرینی و کسب درآمد در حوزه مصرف انرژی در ساختمان آشنا می شوند.
بنی اسدی افزود: در این رویداد چند کارگاه جانبی نیز با موضوع سیستم های خورشیدی و شبیه سازی انرژی های ساختمان با استفاده از نرم افزارهای مختلف برگزار خواهد شد.
وی مهمترین چالش پیاده سازی ساختمان های انرژی صفر در کشورمان را فعالیت ضعیف در زمینه فرهنگ سازی در این پیوند بیان کرد و افزود: لازم است که اهمیت مصرف انرژی در ساختمان ها برای همه مردم از مصرف کنندگان نهایی تا مسئولان و مجریان طرح های ساختمان سازی، تبیین شود.
وی ادامه داد: تغییر اقلیم و کمبود منابع آبی در سال های گذشته، تهدیدها و چالش هایی را در زمینه تامین و مصرف انرژی در کشورمان پدید آورده که لازم است با بهره گیری از دانش و فناوری های پیشرفته مانند ساختمان های انرژی صفر به از بین بردن این چالش و حفظ محیط زیست اقدام کنیم.
به گفته کارشناسان، بخش ساختمان کشور با مصرف بیش از 40 درصد از مصرف انرژی کل، بزرگترین مصرف کننده انرژی کشور است.
میانگین مصرف انرژی ساختمان‌ های مسکونی به ازای هر مترمربع زیربنا در هشت اقلیم مختلف ایران حدود 460 کیلووات ساعت و برای ساختمان‌ های تجاری و اداری حدود 820 کیلووات ساعت بر مترمربع در سال است.
این میزان انرژی بطور تقریبی چهار برابر استاندارهای جهانی است و شاخص‌های مهم انرژی‌ در ساختمان های کشور فاصله زیادی با معیارها و استانداردهای جهانی دارد.
طراحی و اجرای ساختمان های کم انرژی و انرژی صفر و یا اصلاح و تبدیل ساختمان های موجود به ساختمان های کم انرژی یکی از راه های برون رفت از بحران فعلی است.
ت/3011 / 2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.