در این مطلب آمده است: یکی از دوستان استار تاپی می گفت: ای کاش هیچ چتر حمایتی وجود نداشت .خودمان مثل حاج ایوب میهن و سلیمانی کاله و کند لوس جهانگیری با دست خالی شروع می کردیم! ولی حکایت این است که هزار وعده خوبان یکی وفا نکند!
درد دل این دوست را نیک دریافتم دقیق مثل این است که تو را لب دریا ببرند و تشنه بر گردونند . ا گر مدعی شوم حامی خانواده ام هستم، باید مقدماتی را برای آسایش و امنیتشان فراهم کنم. آن وقت بدون تبلیغ اظهار لطف و حمایتم از خانواده نقل کلام در محافل و مجامع می شود . مسلما وقتی از تولید ملی دم می زنیم و قصد ترغیب و تشویق به خرید کالاهای ایرانی را داریم حرکتی نباید انجام دهیم که نقض غرض گردد، حمایت عملی این است کــه اول ازهمه به خاطر منافع ملی کشورمان، چشم خود را به روی منافع شخصی و گروهی خویش ببندیم و به منافع کشور بیندیشیم کافی است زمان بگذاریم و به درد دل کار آفرینان جوان( استارتاپ ها،شتاب دهنده ها و سرمایه گذاران)
گوش دهیم؛ با مسائل متعددی مواجه می شویم که ا گر مسئولان همت خود را مضاعف کنند و به جای فضیلت گرایی به مسئله مداری در تولید و کار آفرینی بپردازند(یعنی از وعظ و خطابه در مدح و فضیلت تولید دست برداشته و رویکرد حل مسئله داشته باشند)بسیاری ازمعضلات برطرف می شود.
چه بسا موقع تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی ا گر این رویکرد وجود داشت امروز تولید کننده و کار آفرین دغدغه اش فقط تحریم های ظالمانه بود نه چیز دیگری ! به اختصار مسائل فرا روی استار تاپ ها و کار آفرینان عبارت اند از: درگیری با قوانین دست و پا گیر اداری( بخوانید : تفسیر به رای قوانین،) چاه ویل مسائل قضایی و حقوقی (البته تفسیر به رای در این مورد هم مصداق دارد،) دست به گریبان شدن با اقتصاد سیاست زده و بیمار ، تغییر نگرش از مزیت رقابتی داشتن به تولید کالا و خدمات ارزان (جهت گیری برای رفع نیازهای اساسی مردم مثل قند و شکر و روغن و ما کارونی و....با قیمت پایین،)فقدان آموزش کار آفرینان، صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر(VC) ،شتاب دهنده ها با شیوه های نوین،روی آوری افراد غیر متخصص به آموزش ثروت اندوزی و رازهای موفقیت و... در بازار یادگیری (که موجب سطحی شدن و صرفا
انگیزشی شدن آموزش ها شده است ،) انجام امور استارتاپ ها به دست افراد غیر استارتاپی (مدیرانی که نگرش صحیحی نسبت به توسعه استارتاپ ها ندارند)، به روز نبودن قوانین قضایی و حقوق تجارت (به ویژه قانون جرایم یارانه ای)، عدم وجاهت قانونی استار تاپ ها برای همه ارکان و ساختارهای نظام (قوای سه گانه و نیروهای نظامی و انتظامی)، عدم اجرای صحیح قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر مصوب94/2/1مجلس شورای اسلامی . البته مسائل متعدد دیگری نیز وجود دارد که در نوشتار بعدی به آنها می پردازیم.
البته تردیدی نیست بسترسازی و فراهم کردن مقدمات فرهنگی،اساس کار و یک حرکت بنیادی و راهبردی است، زیرا بسیاری از دولتی های عزیز هنوز نگرش مثبتی به بسیاری از استارتاپ ها پیدا نکرده اند یا اصلا نمی دانند استارتاپ ها دقیقا چه می کنند.
به عنوان نمونه با دوستی که سمت دولتی دارد در مورد استارتاپ ها سخن می گفتم و او معتقد بود استارتاپ ها دردسر زیاد می کنند و سری که درد نمی کند دستمال نمی بندند (نگرش فرهنگی غلط.) به او گفتم تا حالا از اسنپ و تپسی و آپارات و دیجی کالا و شیپور و دیوار و... استفاده نکردی؟ گفت:چه ربطی داره چرا استفاده کردم. گفتم اینها همه استارتاپ هستند و او تعجب کرده بود و اطلاع نداشت! علل روانی از عمده آسیب ها به اقتصاد کشور است که غیر از مردم گاهی خود مسئولان هم به آن دامن می زنند برای نمونه وقتی اقتصاددانان مطرح کشور و ریاست محترم جمهوری طی دو سال گذشته،از تک نرخی شدن ارز و کاهش نرخ تورم به عنوان اقدامات موثر بستر ساز اقتصادی پر رونق سخن می گوید . مسلما عدم تحقق آن سرمایه های اجتماعی را کاهش می دهد و این لطمه به تولید ملی خواهد بود .هنــری هازلیت در کتاب' اقتصاد در یک درس' نکته جالبی نوشته که در خصوص اوضاع اقتصادی ما در دهه گذشته صدق می کند: اکنون از پیامدهای طولانی مدت سیاست هایی که درگذشته دور و نزدیک به کار بسته شده رنج می بریم .امروز، همان فردایی است که اقتصاد دانان بد دیروز،مصرانه از ما می خواستند به آن بی اعتنا باشیم .
آثار بلندمدت برخی سیاست های اقتصادی ظرف چند ماه یا چند سال ممکن است ظاهر نشود و حتی ممکن است تادهه ها ظاهر نشود. اما به هرتقدیر با همان اطمینان که گل در بذر و جوجه در تخم است. این پیامدهای بلندمدت هم در این سیاست های
نابخردانه نهفته است.
هیچگاه نمی توان پندارهای یک اقتصـاددان هرچند برجسته را وحی منزل قرارداد و به هشدارهای اقتصاددانان فرهیخته دیگر بی توجه بود . پای درد دل کار آفرینان بنشینید و خوب گوش فرا دهید . صداوسیما دوربین خود را به میان این جوانان ببرد و در برنامه های خود با باز گذاشتن فضای نقد و مناظره با میدان دادن به جوانان کارآفرین در کرسی های آزاد اندیشی دانشگاه ها بیش از پیش به استارتاپ ها توجه کند.
7141/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.