در این مطلب می خوانیم:
ضعف زیرساخت های فرهنگی دراستان قم موضوع مهم و جدی است که بارها و بارها به ویژه در سال های اخیر از زبان مسئولان این حوزه شنیده می شود، این مساله جایی مهم تر می شود که ازطرفی برخی از زیرساخت های فرهنگی و هنری نیز مورد بهره برداری عمومی قرار نمی گیرند، نمونه این زیرساخت های فرهنگی نیز تالارمرکزی شهر است که حالا بعد از سه سال از افتتاح این مجموعه که با کش و قوس های بسیار انجام شد تا به امروز استفاده چندان مهمی از آن نشده و به چند اکران آزمایشی فیلم محدود شده است.
سید موسی حسینی کاشانی تقویت زیرساخت های فرهنگی را یکی از سیاست ها ونیازهای اصلی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال جدید نامیده و اعتقاد دارد که توسعه زیرساخت های فرهنگی و هنری در کنار تقویت ساختار اداره کل و ارتقای سرانه فرهنگی سه ایتم اصلی فعالیت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال های پیش روست.
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان قم هم معتقد است که زیرساخت های فرهنگی استان قم متناسب با جمعیت استان نیست و سرعت رشد جمعیت با تقویت زیرساخت های فرهنگی همخوانی ندارد.
مهاجرپذیربودن قم و رشد روزافزون جمعیت در استان قم که امروز به بیش از یک میلیون و 300 هزار نفر رسیده عاملی است که حسینی کاشانی آن را در ضعف زیرساخت های فرهنگی موثر دانسته و معتقد است که با زیرساخت های موجود و به نسبت وضعیت سایر استان ها زیرساخت های فرهنگی استان قم متناسب با یک جمعیت 500 هزار نفری است.
وی معتقد است که این ضعف در بسیاری از زیرساخت های مورد نیاز از جمله مسجد، سینما، سالن ورزشی و مجموعه های فرهنگی دراستان قم وجود دارد و در توسعه همه این موارد باید عزم جدی وجود داشته باشد که این ضعف جبران شود.
یکی از مهم ترین مناطقی که در سطح استان نیاز به توسعه زیرساخت های فرهنگی دارد پردیسان است که با جمعیت 200 هزار نفری در فقر مطلق بهره مندی از امکانات فرهنگی به سر می برد و افتتاح مجتمع فرهنگی شهید ربانی در بهمن ماه سال گذشته اولین قدم برای تامین امکانات فرهنگی مورد نیاز جمعیت ساکن در منطقه پردیسان بود.
حالا این مجتمع فرهنگی هنری 2 هزار متری تنها مرکز هنری و فرهنگی پردیسان است، منطقه ای که به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی معضلات فرهنگی آن ازجمله مهم ترین آسیب های اجتماعی استان است.
آن طور که حسینی کاشانی گفته است مشکلات فرهنگی و اجتماعی پردیسان باید به صورت منطقی و دقیق رصد شود و مسائل خاص این منطقه شناسایی شود.
افزایش شدید جمعیت در پردیسان از 45 هزار نفر در سال 90 به نزدیک به 200 هزار نفر تا به امروز، مساله ای است که فقر زیرساخت های فرهنگی در این منطقه را بیشتر مشخص می کند، کاشانی با بیان این مطلب اعتقاد دارد که پردیسان که از سال 75 و به دلیل سریز جمعیت شهر قم در دهه 80 به محدوده شهری قم اضافه شد، بخش مهمی از جمعیت استان را درخود جای داده است و بر اساس پیش بینی ها جمعیت این منطقه به زودی به 300 هزار نفر هم خواهد رسید وبه همین دلیل پیش بینی زیرساخت های فرهنگی در این منطقه ضرورت دارد.
به اعتقاد وی نبود زیرساخت های فرهنگی، ورزشی و مذهبی، کم کاری و ضعف مساجد شهر پردیسان در عرصه فرهنگ و ایجاد قارچ گونه مراکز آموزشی و مهدکودک ها از مهم ترین مشکلاتی بوده که امروز شهر پردیسان با آن روبه رو است که با توجه به جایگاه علمی و آموزشی این شهر می توان از این ظرفیت برای توسعه جایگاه فرهنگی آن استفاده کرد .
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم معتقد است که برای بهبود وضعیت فرهنگی در پردیسان لازم است که نهادهای فرهنگی آن تقویت پیداکرده، مراکز مشاور زنان راه اندازی شده و پیوست های فرهنگی و اجتماعی برای طرح های عمرانی این محدوده تعریف شود.
آن طور که وی می گوید در صورتی که استان قم در بخش جذب بودجه های فرهنگی خوب عمل کند هم نیازمند یک برنامه حداقل 5 ساله است تا عقب ماندگی های زیرساختی و بودجه ای در بخش فرهنگ جبران شود.
منبع: روزنامه 19 دی
8138/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.