به گزارش ایرنا ، علیرضا علیپور همچنین بر لزوم مرتفع شدن موانع و سختی های کوچ عشایر تاکید کرد و گفت: آبرسانی، بازگشایی جاده های مال رو و کنترل دام ها از خواسته های عشایر است که باید با جدیت به این مشکلات رسیدگی شود.
وی اظهار کرد: تلاش می شود امکانات و تسهیلات مورد نیاز عشایر در زمان کوچ آنها به نحو مطلوب و بهینه فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه عشایر تا 15 خرداد وارد مناطق ییلاقی شهرستان نیر می شوند گفت: عشایر نیر 240 خانوار با 14 هزار راس دام هستند که سالانه 180 تن گوشت ، 750 تن شیر و 18 تن پشم تولید و به بازار عرضه می کنند.
فرماندار نیر عشایر را مایه افتخار ایران دانست و تشریح کرد: برغم کمبودهای فراوان و کمترین امکانات این قشر زحمتکش بیشترین تولید را در زمینه های محصولات لبنی و گوشت قرمز دارند.
عاملی مسئول هماهنگی کوچ عشایر اداره کل امور عشایر استان اردبیل نیز در این جلسه از کوچ عشایر به مناطق ییلاقی شهرستان نیر خبر داد و گفت: کوچ عشایر به صورت رسمی آغاز شده و تا 15 خرداد ماه ادامه خواهد داشت.
عشایر استان اردبیل سالانه 43 هزار تن شیر ، پنج هزار و 400 تن پنیر ، 12 هزار تن گوشت ، 1.5 تن پشم و 14 هزار متر مربع فرش ، گلیم و جاجیم به ارزش تقریبی 2 هزار و 500 میلیارد ریال تولید می کنند.
عشایر استان نیمی از سال را در قشلاق های شمال استان و نیمی دیگر را در ییلاق های سبلان و ارتفاعات کوههای باغرو و بزغوش سپری می کنند.
7116/6018
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.