کیومرث دانشجو روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از این طرح به عنوان یکی از مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه یاد کرد و افزود: علاوه بر آن، حدود 500 دستگاه کنتور حجمی هوشمند نیز بر روی چاه های دارای شرایط لازم نصب شده است.
وی اظهار کرد: از جمله دیگر اقداماتی که در راستای احیای دریاچه ارومیه صورت گرفته، ایجاد گروه های گشت و بازرسی برای جلوگیری از تخلفات برداشت های غیرمجاز و حفر چاه های غیرمجاز بوده است.
وی ادامه داد: فرهنگ سازی برای مصرف بهینه آب یکی دیگر از مصوبات تاثیرگذار در راستای احیای دریاچه ارومیه است که در این خصوص اقدامات قابل توجهی با همراهی دیگر نهادهای مرتبط در آذربایجان غربی انجام شده که اجرای طرح آموزش بیش از 100 هزار نفر از دانش آموزان شهری و روستایی استان تحت عنوان طرح داناب از جمله این اقدامات است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت: در این راستا آموزش های لازم به کشاورزان از طریق تشکل های آب بران داده شده و از ظرفیت شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز در انجام رسالت آموزش و فرهنگ سازی بهره برداری به عمل آمده است.
دانشجو با تاکید بر لزوم اجرای مستمر فعالیت های فرهنگی در راستای مدیریت مصرف آب در بین شهروندان در آذربایجان غربی، افزود: افت شدید آب های زیرزمینی تبعات جبران ناپذیری از جمله زلزله های شدید، تغذیه پذیری کم آبخوان ها، نشست زمین و عواقب آن همچون پیشروی آب شور به سمت چاه های آب و از بین رفتن کشاورزی در منطقه را به دنبال دارد و باید برای جلوگیری از آنها دست در دست هم داده و برای کاهش مصرف و افزایش ذخیره سازی آب اهتمام ویژه داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، حجم آب دریاچه ارومیه با تدبیر دولت روحانی از 500 میلیون مترمکعب در دوران بحرانی و زمان آغاز به کار دولت یازدهم به 2 میلیارد مترمکعب در زمان حاضر رسیده است.
ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیا این دریاچه آغاز کرد اما در سریع ترین زمان ممکن طرح های 40 گانه نهایی برای احیای دریاچه ارومیه بر روی میز اعضای ستاد احیا قرار گرفت و این ستاد کارهای عملیاتی خود را برای احیای بزرگترین پهنه آبی داخلی کشور شروع کرد.
412 کیلومتر لایروبی رودخانه های اصلی منتهی به دریاچه ارومیه، ساماندهی سردهنه های رودخانه ها، انسداد یکهزار و 200 چاه غیرمجاز و اصلاح آبیاری در 6 هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی از اقدام های زودبازده دولت یازدهم برای تثبیت وضعیت این دریاچه بوده است.
دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است ظرف مدت 10 سال به سطح تراز اکولوژیک خود یعنی یک هزار و 274 متر از سطح آب های آزاد برسد.
یکی از مهمترین مصوبه های این ستاد کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز این دریاچه به واسطه انتقال آب با لوله های پلی اتیلنی از منبع تامین تا سر مزرعه است.
در سال های 93 و 94 در مجموع 414 کیلومتر عملیات انتقال آب با لوله پلی اتیلن به اجرا درآمده است که 12 هزار هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان های آذربایجان غربی که در حوضه آبریز دریاچه ارومیه واقع شده، تحت پوشش انتقال آب مدرن قرار گرفته است.
همچنین طرح تشکیل و تجهیز شبکه سنجش منابع آب سطحی و زیرزمینی استان در راستای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه 68 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
تصفیه خانه گلمان که از دیگر طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه برای احیای نگین آبی آذربایجان است، در سال 96 به بهره برداری رسیده و سالانه 2.5 میلیون مترمعکب آب به دریاچه ارومیه روانه می کند.
ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکنون علاوه بر اقدامات فوق، 100 میلیارد ریال برای مقابله با ریزگردهای این دریاچه هزینه کرده است.
6 هزار و 300 هکتار از زمین های کشاورزی حوضه آبریز از زمان آغاز فعالیت این ستاد تاکنون به سیستم های آبیاری تحت فشار مجهز شده و طرح مطالعاتی اجرای شبکه اصلی زهکشی زرینه رود نیز به اتمام رسیده است.
به گزار ایرنا، نقشه کاداستر 115 هزار هکتار از زمین های کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با 68 میلیارد ریال هزینه تهیه شده است.
8137/3072** خبرنگار: سیده فاطمه سجادی** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.