امید یوسفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سایت ها شامل تالاب بین المللی «کانی برازان» مهاباد و تالاب های «حسنلو» و «سلدوز» در نقده است.
وی با اشاره به اینکه این گونه در حال انقراض در فصل بهار و برای جوجه آوری به آذربایجان غربی مهاجرت می کند، اضافه کرد: بر اساس پایش های کارشناسان بیش از 100 جفت از این گونه نادر در تالاب های استان زیست می کنند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه اردک سرسفید یکی از گونه های حساس به سرماست، در فصل زمستان به مناطق جنوبی و گرم کشور مهاجرت می کند و با شروع فصل بهار به منظور لانه سازی و تخم گذاری دوباره وارد تالاب های استان می شود.
وی یادآور شد: شرایط مطلوب برای زیست این گونه و امنیت موجود در تالاب های استان باعث شده است تا اردک های سرسفید بیشتر از هر جای دیگر در تالاب های آذربایجان غربی جوجه آوری کنند.
به گزارش ایرنا اردک سرسفید با نام «white- headed Duck» از راسته غازسانان و تیره اردکیان بوده و نام علمی آن «Oxyura Leucocephala» است؛ این پرنده از سوی اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست در فهرست گونه های در خطر انقراض قرار دارد.
بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی سازمان محیط زیست، جمعیت اردک سرسفید در کشور بین چهار تا پنج هزار قطعه برآورد شده است.
این پرنده برای تولید مثل به تالاب های شمال غرب کشور از جمله آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی مهاجرت کرده و در آنجا تخم گذاری می کند؛ اردک سرسفید علاوه بر این 2 استان در استان های گیلان، مازندران، کردستان، خوزستان، فارس و اصفهان نیز مشاهده شده است.
آذربایجان غربی با دارا بودن بیش از 300 گونه از انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی و بیش از 70 تالاب دایمی و فصلی و 90 زیستگاه آبی یکی از مهمترین مکان های مهاجرت و زیست انواع پرندگان است.
3020/6185/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.