فرهاد سرخوش روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کارشناسان دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه به همراه کارشناسان پژوهشکده دانشگاه ارومیه از طرح سردهنه سازی، اصلاح و بازسازی دریچه ها و آبگیرهای رودخانه نازلوچای بازدید کردند، افزود: هدف از اجرای این طرح تسهیل در انتقال آب رودخانه ها به پیکره دریاچه ارومیه، جلوگیری از برداشت آب در فصول غیرزراعی و کنترل آب مصرفی کشاورزی در فصل های کشاورزی است.
وی ادامه داد: طی این قرارداد که با شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی به امضا رسید، مقرر شد تا 23 عدد سردهنه در مسیر رودخانه نازلوچای به دریاچه ارومیه اصلاح و مرمت شود.
وی افزود: سردهنه مرنگلو دارای پیشرفت 95 درصدی و سردهنه های خان، دلمه، گزنق، اکی آغاج، قره زمی، خالدآباد و حیدرلو دارای پیشرفت 90 درصدی است.
رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با اعلام اینکه مرحله نخست رهاسازی آب از سد مخزنی بوکان به سمت دریاچه نیز جریان دارد، گفت: 64 میلیون مترمعکب آب از این سد به سمت نگین آبی آذربایجان رها می شود.
رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با بیان اینکه قبل از تشکیل ستاد احیا، تراز دریاچه ارومیه سالانه به طور متوسط 40 سانتی متر کاهش می یافت، بیان کرد: برنامه ریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت تدبیر و امید برای احیای این دریاچه، روند خشک شدن آن را متوقف کرده است.
وی با تاکید بر اینکه طرح های انتقال آب به دریاچه ارومیه هنوز به بهره برداری نرسیده است، اضافه کرد: سال آینده چندین طرح انتقال آب به دریاچه به بهره برداری می رسد که نقش بسزایی در احیای نگین آبی آذربایجان خواهد داشت.
به گزارش ایرنا دریاچه ارومیه در قالب طرح های ستاد احیا قرار است ظرف مدت 10 سال/از 1394/ به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این عقیده هستند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرح های مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.
3214/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.