میرصمد سیدموسوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 20 درصد طرح های باقی مانده نیز به دلیل سردی هوا و شدت بارندگی ها ناتمام مانده است و در صورت مساعد شدن هوا، اجرای آن از سر گرفته می شود.
وی اضافه کرد: این طرح های نیمه تمام در شهرستان های چالدران، چایپاره، میاندوآب و ماکو نیمه تمام است که در انتظار مساعد شدن شرایط جوی برای اتمام آنها هستیم.
وی ادامه داد: بذرکاری، کوپه کاری و نهالکاری از جمله اقدامات آبخیزداری است که در این شهرستان ها ناتمام مانده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: بیش از 210 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی برای آذربایجان غربی اختصاص یافته و این طرح ها در 20 حوزه آبخیز استان در حال اجراست.
به گزارش ایرنا، آبخیزداری به علم و هنر برنامه ‌ریزی مستمر و اجرای اقدام‌ لازم جهت مدیریت منابع حوزه‌های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک گفته می شود و می‌ تواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
صاحب نظران این بخش تاکید دارند که با اجرای هر هکتار آبخیزداری می‌ توان 500 مترمکعب آب جدید تولید کرد؛ ضمن آنکه اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری از 6.5 تن فرسایش خاکی و رسوب جلوگیری می‌کند.
آبخیزداری به علم و هنر برنامه ‌ریزی مستمر و اجرای اقدام‌ لازم جهت مدیریت منابع حوزه‌های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک گفته می شود و می‌ تواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
صاحب نظران این بخش تاکید دارند که با اجرای هر هکتار آبخیزداری می‌ توان 500 مترمکعب آب جدید تولید کرد؛ ضمن آنکه اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری از 6.5 تن فرسایش خاکی و رسوب جلوگیری می‌کند.
آذربایجان غربی از جمله استان های نیازمند آبخیزداری به شمار می رود زیرا این استان از یک سو منابع آبی لازم جهت ذخیره سازی و مصرف در بخش کشاورزی را دارا بوده و از سوی دیگر این بخش سهم قابل توجهی از اقتصاد منطقه را به خود اختصاص داده است.
8137/7129
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.