اکبر فتحی در آیین اختتامیه جشنواره دوشاب در تفرجگاه عینالی تبریز با اشاره به سطح زیرکشت و تولید باغات انگور آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: هم اکنون باغات جوان ۳۶۱ هکتار و باغات بارور ۱۷ هزار و ۵۲ هکتار بوده و بر اساس برآوردهای اولیه میزان تولید انگور در سال جاری بیش از ۳۱۵ هزار تخمین زده می شد که بر اثر سرمازدگی حدود ۹۲ هزار تن از این محصول از بین رفت.

وی با اشاره به فراوری ۸۵ درصد این محصول به میزان ۱۸۹ هزار تن به اشکال مختلف، گفت: انگور و فرآورده های آن از جمله سبزه و کشمش یکی از اقلام صادراتی کشور محسوب می شوند که این استان از لحاظ سطح زیر کشت تولید انگور و فرآورده های آن جایگاه ویژه ای در کشور دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی در خصوص متوسط عملکرد تولید انگور در باغات استان، خاطرنشان کرد: شهرستان ملکان دارای هشت هزار و ۸۰۰ هکتار باغ انگور با متوسط عملکرد ۲۴ تن در هکتار بوده و قطب تولید انگور استان محسوب می شود و متوسط عملکرد انگور در دیگر شهرستان ها حدود ۱۸ تن در هکتار است.

وی افزود: حدود ۷۵ درصد محصول تولیدی به میزان ۴۵ هزار تن به کشمش کالیفرنی و حدود ۲۵ درصد به میزان ۱۵ هزار تن به کشمش تیزابی تبدیل می شود.

فتحی صادرات فراورده های انگور را از جمله صادرات غیرنفتی شاخص آذربایجان شرقی برشمرد و گفت: مجموع کشمش فرآوری شده اعم از کالیفرنی و تیزآبی ۶۰ هزار تن است که به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه، روسیه و برخی کشورهای اروپایی و آفریقایی صادر می شود.

وی با اشاره به ارقام انگور تولیدی در آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: ۹۰ درصد سطح زیرکشت باغات استان را رقم بی دانه (کشمشی) تشکیل داده و ۱۰ درصد بقیه نیز سهم ارقام دیگر همچون خلیلی، فخری، عسگری، حسینی، صاحبی، دسته چین، شاهانی، قورا شیرین یا تبرزه و قره اوزوم می باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی افزود: شهرستان ملکان با ۱۴۰ هزارتن، بناب با ۳۷ هزار و مراغه با ۳۵ هزار تن رتبه های اول تا سوم تولید انگور در استان را به خود اختصاص داده اند.

 انگور ملکان نیازمند برندسازی است

فرماندار شهرستان ملکان نیز در این آیین با اشاره به توانمندی های این شهرستان در حوزه انگور و فرآورده های آن، تاکید کرد: باید علاوه بر تولید محصول به کشورهای هدف نگاه صادراتی داشته و برای محصول خود برندسازی کنیم.

محمدباقر خانی خاطرنشان کرد: امروزه ایجاد ارزش افزوده در حوزه کشاورزی باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و به فکر گذر از کشاورزی معیشتی به سمت اقتصاد کشاورزی تجاری باشیم.

وی گفت: ملکان دارای واحدهای فراوانی در حوزه تولید و بسته بندی خشکبار است که حتی با برخی مدارس اتریش قرارداد منعقد شده است تا مقداری از این محصولات به عنوان تغذیه دانش آموزان به مدارس این کشور فرستاده شود که این امر نشان از قابلیت بالای واحدهای تولیدی ملکان دارد.

/۳۰۷۱/۶۱۳۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.