دکتر علی اکبر نصیری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چهار مورد حیوان گزیدگی منجر به مرگ در 2 ماه اخیر در حوزه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل در شمال استان داشتیم که فوت به دلیل هاری در یک مورد ثابت شده و از سه مورد دیگر برای قطعیت دلیل مرگ نمونه گرفته شده است.
وی افزود: نمونه ها به خارج از زابل ارسال شده اما احتمال اینکه دلیل فوت سه نفر دیگر هم بیماری هاری باشد زیاد است.
وی ادامه داد: متاسفانه سگ های ولگرد یکی از مهمترین عوامل بروز بیماری هاری در انسان است که در سطح منطقه سیستان شمار زیادی از آنان مشاهده می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل گفت: بارها در کارگروه های سلامت بر اتلاف سگ های ولگرد تاکید شده که این اقدام بر عهده شهرداری است اما به ندرت و کم انجام می دهد.
دکتر نصیری افزود: علاوه بر جمع آوری سگ های ولگرد باید به مردم آموزش های لازم برای مواقع حیوان گزیدگی داده شود تا سریعا به مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان ها مراجعه کنند تا شستشوی محل گزیدگی و آزمایش های لازم بر روی حادثه دیده صورت گیرد.
وی ادامه داد: افراد و گروههای در معرض خطر شامل فعالان در حوزه دامپزشکی و کشتارگاهها باید برای مقابله با هاری واکسن مربوطه را دریافت کنند.
استان سیستان و بلوچستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستانهای شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل و شهرستانهای زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان، سیب و سوران، مهرستان، چابهار و کنارک زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستانهای ایرانشهر، سرباز، نیکشهر، دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارد.
3042** خبرنگار و انتشاردهنده: محدثه حیدری گرجی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.