به گزارش ایرنا، غلامرضا غفاری روز یکشنبه در آئین نکوداشت استاد محمد عبدالهی موسس انجمن جامعه شناسی ایران اظهار کرد: روحیه جنگندگی و جسارت در راه علم و رسیدگی به معضلات جامعه از شاخصه های بارز این چهره علمی بود.
وی افزود: ایشان یک نظریه پرداز صاحب ایده، نظر و بینش جدید بود که علم و عمل به معنای واقعی را به هم آمیخته بود و تلاش وی حل مسائل و ناهنجاری های جامعه با نگاه توسعه و پیشرفت بود.
معاون وزیر علوم یادآور شد: اقدام عملی در کنار نظریه پردازی تئوری یکی از شاخصه های اصلی و قابل توجه این چهره برتر علمی بود که در صدد رفع مشکلات و چالش های اجتماع با نگاه جامعه شناسی بود.
غفاری شناسایی، معرفی مشکلات اجتماع و تلاش برای ارائه راهکارهای عملی برای رفع این معضلات و نیز حساس کردن مسئولان به این چالش ها را از دغدغه های همیشگی استاد عبدالهی برشمرد.
وی گفت: همچنین این جامعه شناس و چهره علمی کشور نسبت به بکارگیری و تقویت بنیه علمی سرمایه های اجتماعی و انسانی اهتمام جدی داشت و تمام وقت خود را صرف مسائل اجتماع در سطح ملی کرد.
غفاری اظهار کرد: یکی از دستاوردهای مهم و به یادگار مانده از استاد عبدالهی انجمن جامعه شناسی ایران است که وجود این چهره علمی به انجمن رونقی خاص بخشید و باعث تعالی و ماندگاری و انتخاب آن به عنوان برترین انجمن در انجمن های شاخه علوم انسانی و نظری شد.
وی افزود: اکنون ما نیز به تبعیت از استاد عبدالهی باید مسیر جنگندگی در راستای رفع یا کاهش معضلات اجتماعی را ادامه دهیم و منش و عملکرد این شخصیت برجسته را الگو و چراغ راه خود کنیم.
به گزارش ایرنا، محمد عبداللهی در اول شهریور ۱۳۲۳ در ایلام به دنیا آمد، سال 1349 لیسانس خود را در رشته علوم اجتماعی از دانشگاه تهران اخذ کرد و سه سال بعد موفق به دریافت کارشناسی ارشد جامعه شناسی از همین دانشگاه شد و سال 1357 از دانشگاه میشیگان آمریکا دکترای جامعه شناسی گرفت.
وی از سال 1378 تا 1382 رئیس انجمن جامعه شناسی ایران بود و علاوه بر آن عضو شورای پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی (1362- 1382)، عضو شورای عالی برنامه ریزی علوم انسانی وزارت علوم، عضو شورای عالی ترویج کشاورزی وزارت کشاورزی، عضو کمیته تحصیلات تکمیلی گروه علوم اجتماعی پیام نور (1381- 1383)، مدیر گروه جامه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی ( برای سه دوره 6 ساله) بود.
عبداللهی در طول حیات خود 35 تحقیق علمی انجام داد و 8 کتاب چاپ شده به علاوه 12 کتاب در دست چاپ از جمله فعالیت‌های تالیفی این استاد جامعه شناسی است.
از محمد عبداللهی 52 مقاله علمی در مجلات معتبر ایرانی و خارجی به چاپ رسیده است، همچنین در طول حیات علمی خود موفق به دریافت سه جایزه شد که عبارتند از ؛ استاد نمونه دانشگاه علامه طباطبایی، پژوهشگر نمونه سال در سطح کشور در سال 1375 و پژوهشگر برتر دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در سال 1387.
محمد عبداللهی شامگاه جمعه 3 دی ماه 1389 درگذشت.
این همایش با حضور اساتید برجسته جامعه شناسی کشور، مسئولان دستگاه های فرهنگی استان خانواده دکتر عبدالهی، اساتید و دانشجویان رشته جامعه شناسی دانشگاه ایلام برگزار شد.
در پایان این همایش از خانواده دکتر عبدالهی تقدیر شد.
7172/6119
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.