به گزارش ایرنا، برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی، خشکسالی ها و تخریب مخازن آب زیر زمینی، کم آبی را در این منطقه تشدید کرده است.
کاهش نزولات آسمانی در سال های اخیر نیز مزید بر علت شده تا بهره برداری درست از منابع آبی و حفاظت و حراست حداکثری از آنها را ضروری تر سازد به گونه ای که گفته می شود برای جبران کمبود منابع آبی باید سال های بسیار پرباران را پشت سر بگذاریم تا این مشکل به طور طبیعی حل شود.
بطور قطع، شکل گیری این فرآیند دور از انتظار است و باید آستین ها را بالا زده و همه را پای کار بیاوریم تا به گونه ای آگاهانه بر این مشکل غلبه کنیم.
فرماندار اردکان در این خصوص با بیان اینکه اگر تدابیر مناسبی برای مشکل کم‌آبی این شهرستان اندیشیده نشود در سال آتی، مشکل بزرگی مقابل روی اردکان خواهد بود افزود: اردکان از طرفی با منابع آبی محدود و بی کیفیت و از طرفی با مصرف بالا خصوصا در بخش صنعت مواجه است از این رو اجرا شدن چند راهکار به صورت عاجل ضروری می نماید.
هادی مقیمی به ایرنا گفت: لازم است آب شرب اهالی از طریق شناسایی، تصفیه و شیرین نمودن منابع زیرزمینی مطمئن تامین و تضمین شود و از طریق احداث شبکه های جدید در اختیار مردم قرار گیرد.
وی اظهار کرد: لزوم تعمیر، بهسازی و اصلاح شبکه فرسوده به منظور ممانعت حداکثری از هدر رفت آب ضروری می نماید.
این مسئول تاکید کرد: باید در آینده، برنامه های اساسی و راهبردی، همچون جداسازی کامل آب شرب شهری از غیر شرب و نیز انتقال آب از منابع در دسترس کشور همچون ارتفاعات زاگرس و نیز دریای عمان در دستور کار قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت نامناسب و کاهش میزان آبدهی سفره های زیرزمینی در اردکان و نیز افزایش جمعیت افزود: برخی از چاه‌های آب شرب شهرستان آلوده‌ شده یا در معرض آلودگی است که این مشکل تأمین آب شرب سالم برای شهروندان را با چالش مواجه کرده است .
فرماندار اردکان گفت: طبق سرشماری سال 1395 نرخ رشد جمعیت اردکان 7.4دهم درصد بوده که لازم است برنامه‌ریزی ویژه‌ای در زمینهٔ تامین آب مصرفی شهروندان انجام شود .
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد هم به ایرنا گفت: به دلیل آنکه شهر اردکان در انتهای دشت یزد قرار دارد، آب آن از کیفیت بدی برخوردار است و برای بهبود کیفیت آن باید تلاش شود .
علی اسلامی افزود: شهر اردکان به‌طورمعمول ازنظر منابع آبی با مشکل مواجه است و حتی بارندگی خوب نیز مشکلات موجود برای تأمین آب این شهرستان را رفع نمی‌کند و باید برای تابستان پیش‌بینی‌های ویژه انجام شود.
این مسئول در ادامه با تاکید بر توسعه و افزایش ظرفیت شبکه آب‌شیرین‌کن‌ گفت: آب از نیازهای ضروری مردم است، در اردکان 13 حلقه چاه آب وجود دارد که سه حلقه آن با توجه به آلودگی بالا از چرخه بهره‌برداری خارج شده است .
وی ادامه داد: 380 لیتر نیاز آبی تابستان شهرستان اردکان است و 28 ایستگاه برداشت آب در این شهر ایجاد شده که تعداد این ایستگاه ها قابل ‌افزایش است .
معاون فرماندار اردکان نیز با بیان اینکه شهرستان اردکان، وخیم ‌ترین وضعیت آب را از لحاظ کمی و کیفی در سطح استان یزد دارد گفت: موضوع آب و آلایندگی هوا در شهرستان اردکان برجستگی ویژه‌ای دارد و باید به این دو موضوع توجه بیشتری داشته باشیم.
مصطفی پوردهقان به وضعیت آب آشامیدنی در شهرستان اردکان اشاره کرد و افزود: ما در حوزه آب در تنگنا و در وضعیت اسف باری قرار داریم که باید چاره اندیشی و برنامه ریزی مناسبی در این مورد نمود.
رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان اردکان هم با بیان اینکه برای تامین آب شرب مردم ، استفاده از آب چاه های کشاورزی که آلودگی میکروبی ندارند ضروری است افزود: 2 درصد ازشبکه آب رسانی فرسوده است که سالیانه در حدود 3 الی 4 کیلومتر اصلاح می شود .
رضا چهره آزاد با اشاره به اینکه درصورت تامین اعتبار این میزان افزایش می یابد ادامه داد: پرت شبکه در حدود 15 درصد است که بخش اعظم آن مربوط به شبکه فرسوده می باشد.
وی افزود: میزان مصرف درشهرهای اردکان و احمدآباد در زمان پیک در حدود400 لیتر برثانیه می باشد که در حدود 10لیتربرثانیه برای فضای سبز شهرداری مصرف می شود ، در اردکان و احمداباد 30 ایستگاه برداشت اب شیرین وجود دارد که درزمان برقراربودن جریان آب انتقالی اب 7 ایستگاه از طریق خط انتقال و مابقی از طریق تانکر و از محل آب انتقالی تامین می شود .
این مسئول یادآور شد: در زمان قطعی آب انتقالی یک مخزن 10 هزار متر مکعبی پر از آب انتقالی برای تامین آب شرب مردم به مدت حداقل یک ماه در نظر گرفته شده است.
چهره آزاد گفت: با توجه به کاهش 30 درصدی آب انتقالی تنها راه جلوگیری از قطعی آب و جیره بندی آن صرفه جویی است، با توجه به این موضوع از تمام همشهریان عزیز خواهشمندیم با صرفه جویی در مصرف آب، ما را در تامین آب در تابستان یاری فرمایند.
بحث کمبود آب بحثی جدی است و ما بایستی متوجه این شویم در این مسیر باید اقدامات موثری و تدابیری داشته باشیم که مدیریت آب را به یک نقطه مطلوبی برساند.
آب در هویت مردم، غرور ملی، مسایل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ما جایگاه خاصی دارد، استفاده نادرست از منابع آب به صورت نادانسته یا دانسته باعث شده وضعیت مطلوبی در اردکان نداشته باشیم ، با مدیریت در مصرف آب به فکر آیندگان باشیم.
مرکز شهرستان 98 هزار نفری اردکان در 60 کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.
مژگان دشتی- خبرنگار ایرنا در اردکان
7544/ 6197
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.