حسین زارع بیدکی روز یکشنبه به ایرنا افزود: در حال حاضر در بازار استان 2 نوع محصول لبنی با عنوان سنتی و پاستوریزه عرضه می شود که به علت تبلیغات غیرواقعی تعدادی از مصرف کنندگان به مصرف نوع سنتی آن تمایل پیدا کردند.
وی تاکید کرد: با توجه به نبودن تجهیزات پاستوریزاسیون شیر در فرآیند سنتی مصرف این محصول ممکن است منجر به ابتلا مصرف کنندگان به تب مالت و سایر بیماری ها شود.
وی اضافه کرد: هرچند ماده اولیه هر 2 محصول شیر خام است ولی تفاوت های بسیاری در این 2 محصول وجود دارد.
این کارشناس مواد غذایی تصریح کرد: محصول سنتی بازار عموما به صورت زیرمینی و بعضا در کارگاه‌هایی که مجوز یا پروانه ای از مراکز بهداشتی ندارند و صرفا از مجامع صنفی پروانه کسب دارند تولید می شود.
زارع بیدکی اظهار کرد: مطابق قانون تولید کننده سنتی فقط مجاز به تولید و عرضه ماست و دوغ است، صرفا می‌ تواند این دو محصول را به مصرف کننده نه مغازه های فروش مواد غذایی عرضه کند، به عبارتی فروشگاه های مواد غذایی حق فروش لبنیات سنتی را ندارند.
وی بیان کرد: محصول لبنی سنتی به خصوص پنیر، خامه ،سرشیر و بستنی نقش بسیار زیادی در این چند سال اخیر در افزایش موارد ابتلا به بیماری خطرناک تب مالت و ... داشته اند.
کارشناس دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان فعالیت این کارگاه ها در 10 سال گذشته یادآور شد: این بیماری ها به صورت فزاینده ای در حال گسترش بوده و هست.
وی تصریح کرد: در حالیکه تولید لبنیات پاستوریزه صرفا در کارخانه با نظارت بازرسان وزارت بهداشت و سازمان استاندارد ملی انجام می شود.
وی ادامه داد: این واحدها ملزم به رعایت ضوابط بهداشتی هستند و پس از اخذ مجوز سازمان غذا و دارو همچنین پس از اخذ گواهی استاندارد حق تولید و عرضه محصول تولیدی خود را دارند.
زارع بیدکی یادآور شد: سازمان غذا و دارو برای حفظ سلامت مصرف کنندگان قبل از صدور پروانه و اجازه تولید، تولید کننده را مکلف به مواردی می کند.
وی این موارد را خریداری و نصب تجهزات از قبیل دستگاه پاستوریزه ، سردخانه، تانک استیل، تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه مواد غذایی در کارخانه تحت عنوان واحد کنترل کیفیت شیرخام و محصول نهایی ذکر کرد.
وی ادامه داد: استخدام حداقل یک نفر کارشناس تغذیه یا صنایع غذایی به عنوان مسئول فنی کارخانه که مکلف به حضور در زمان تولید و بسته بندی در کارخانه است و تولید بدون حضور مسئول فنی تخلف بهداشتی و منجر به پلمپ خط تولید و ضبط محصولات به نفع دولت می شود.
وی یادآور شد: همچنین کارخانه پس تایید قابلیت مصرف محصول توسط مسئول فنی حق عرضه محصول را دارد ، درج تاریخ تولید و انقضا سایر اطلاعات مفید برای مصرف کنندگان، مرجوع کردن شیر خام بی کیفیت با توجه به آزمون های اولیه که این شیر به سمت مراکز زیرزمینی تولید سنتی هدایت می شوند.
این کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: در خصوص علت اقبال مصرف کنندگان به محصولات لبنی سنتی می توان به برخی عوامل اشاره کرد.
زارع بیدکی تبلیغ غیر واقعی این محصولات توسط فروشندگان به علت سود بالاتر، ارزانتر بودن محصول نسبت به نوع پاستوریزه و وجود شایعاتی غیرواقعی در خصوص استفاده از نگهدارنده در صنایع لبنی عنوان کرد.
وی تاکید کرد: با توجه به گسترش قارچ گونه مراکز تولید لبنیات سنتی همچنین تولید انواع فراورده های لبنی از قبیل خامه، پنیر و بستنی لازم است مسئولان وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم ضمن تدوین مقررات لازم در این مورد در جهت حراست از سلامت عمومی در اسرع وقت اقدام لازم را به عمل آورند.
مرکز شهرستان 98 هزار نفری اردکان در 60 کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.
7544/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.