در روزهایی که با تایپ کردن چند کلمه و یک ضربه انگشت می شود اخبار گوشه و کنار جهان را دانست حضور فقر از غرب تا شرق و از امپریالیسم تا کمونیسم و از جهان اول تا جهان آخر قابل مشاهده است و کشوری نیست که کارتن خواب نداشته باشد و یا دولتش با خیل بیکاران و سختی معیشت مردم دست به یقه نباشد.
حتما انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا را به یاد دارید که چگونه دونالد ترامپ فقرای آمریکا و نیازمندان بزرگترین اقتصاد جهان را به رخ دموکرات ها کشید و با وعده اشتغال و رونق اقتصادی از هیلاری پیشی گرفت.
اما آنچه استخوان سوزتر و غیرقابل تحمل تر از فقر به حساب می آید، تبعیض است. اینکه تمام شبانه روز در تلاش باشی و از همه تواناییهایت بهره بگیری و هشتِ زندگیت گروی 28 باشد ولی دیگرانی بدون کوچکترین تقلا و یا داشتن مهارت صاحب ثروت و موقعیت شوند، بسیار بیشتر از گرسنگی و نداری به آدمی فشار می آورد. اینکه به عنوان یک کارگر توانایی تامین معاش خانواده ات را نداشته باشی و دیگرانی بواسطه بودن در صنفی خاص از امکانات کشور رایگان برخوردار باشند، سوز به جگرت می زند.
یا اینکه کارشناس نهادی دولتی باشی و افرادی صرفا بخاطر 3 سال درس خواندن بیشتر از تو با کاری سبک تر 10 برابرت حقوق بگیرند، تیشه به ریشه امیدت به زندگی می زند. بر همین اساس است که خداوند در قرآن به رسولش می گوید: «ما تو را برای برپایی عدالت و اخلاق مبعوث کرده ایم.» که عدالت و اخلاق هر دو ابزار مقابله با تبعیض هستند.
مردم ما نه در 40 سال گذشته که در تاریخ معاصر هرگونه فقر و تنگدستی را برای ماندن بر عهد و پیمان خود تحمل کرده اند و تنگی معیشتِ امروز امر تازه ای نیست. به قول شاعر «هر که در این بزم مقربتر است/ جام بلا بیشترش می دهند» ولی آنچه علاوه بر تنگدستی بر تنگی نفس ایرانیان هم افزوده گسترش تبعیض و نابرابری است.
پای سخن هرکس که این روزها بنشینید لیستی بلند بالا از رفتارهای تبعیض آمیز کارگزاران حکومتی یا آقازاده هایشان را از حفظ می خواند و سرپا تعجب و علامت سوال می شود که چرا همگان می دانند فلان کس فساد کرده یا فلان جا بخور بخور است ولی کسی با آنها برخورد نمی کند!.
مگر می شود روزانه طبق آمار رسمی 3300 کانتیر قاچاق وارد کشور شود و کسی آنها را نبیند؟! چرا یک مسئول قضایی بارها اعلام می کند که فلانی میلیاردها تومان تخلف مالی دارد اما همان فلانی راست راست در کشور راه می رود و به ریش ملت می خندد؟!
مشابه این سوالات آنقدری هست که بشود چند شبانه روز بدون نفس کشیدن آنها را بر زبان آورد و تمام نشوند! آنقدر دامنه خطر این تبعیض ها و بی تفاوتی ها نسبت به «از ما بهتران» در کشور گسترش یافته که صدای امثال احمد توکلی را هم درآورده که گفته است: « اگر با فساد مبارزه نکنیم حتما جمهوری اسلامی را ساقط می‌کند.».
همین نماینده سابق مجلس چندی پیش اعلام کرد عمده وام گیرندگان میلیاردی از موسسه ورشکسته ثامن الحجج را فرزندان علما، قضات با سابقه و شخصیت‌های سیاسی شامل می شوند که پول سپرده گذاران بدبخت این موسسه در جیب آنهاست. اما هیچ گزارشی از پیگیری این سخن توسط مسئولان ارائه نشد و گویی سخنان احمد توکلی شوخی 13 به در بود!.
اکثریت مردم برای ساختن و آبادانی کشور تاکنون صبر کرده و در مقابل سختی ها خم به ابرو نیاورده اند اما شرط دوام زندگی «امید داشتن» است و قاتل امید، احساس تبعیض و نابرابری است. تمام ایران یکصدا و همدل پشت سر مسئولانی قرار دارند که در برخورد با فساد و رانت خواری محکم ایستاده اند.
یکبار هم که شده مصلحت اندیشی ها را کنار بگذاریم و صادقانه انگل های فرصت طلب جامعه را به مردم معرفی کنیم و شفاف و علنی آنها را محاکمه کنیم.
روزنامه بشارت یزد به صاحب امتیازی جواد آذرنگار و مدیر مسئولی محمدعلی شاهنده در گستره استان یزد منتشر و توزیع می شود.
استان یزد 153 رسانه دارای مجوز دارد که از این تعداد 114 مجوز برای نشریات مکتوب، 26 مجوز برای رسانه های برخط (خبرگزاری و پایگاه خبری) و 13 مجوز برای رسانه های الکترونیک - غیربرخط صادر شده است.
7532/ 6197 خبرنگار: صادقی مقدم** انتشار: فلاح
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.