رییس اداره منابع آب شهرستان‌های تفت و مهریز با تاکید بر این که اضافه برداشت‌ها سرمایه‌گذاری‌ها را به مخاطره می‌اندازد، گفت: همه ذینفعان باید به همت خود و همکاری مسئولان از حفاری چاه‌های غیرمجاز جلوگیری کنند.

به گزارش ایسنا- منطقه یزد، «محمد زارع اقبال آبادی» با اشاره به لزوم اطلاع رسانی و آشنایی آحاد جامعه با اقدامات حفاظتی انجام شده در خصوص حفظ منابع استراتژیک آب، اظهار کرد: اداره منابع آب شهرستان‌های تفت و مهریز طی سه ماهه اول ابتدای سال جاری، 30 حلقه چاه غیرمجاز جدید شناسایی و 15 حلقه چاه غیرمجاز نیز پر و مسلوب المنفعه شد.

وی با اشاره به نابودی کامل 9 حلقه چاه غیرمجاز و توقیف سه مورد دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز، افزود: 131 مورد رسیدگی به شکایات واصله در خصوص منابع آب انجام و سه مورد نیز نسبت به جمع آوری خطوط انتقال آب و اعاده به وضع سابق قنوت اقدام شد.

رییس اداره منابع آب شهرستان‌های تفت و مهریز هدف از انجام این اقدامات را کاهش اثرات منفی ناشی از افت سطح آب زیرزمینی از قبیل کاهش آبدهی چاه‌ها، چشمه‌ها و قنوات، تغییر محل و کف شکنی مکرر چاه‌ها، عوارض منفی ناشی از نشست زمین و کاهش ظرفیت حجم مخزن طبیعی و ایجاد محدودیت در مصارف کشاورزی، صنعت و شرب عنوان کرد.

وی گفت: با توجه به این که عواملی مانند توسعه مراکز بهره‌برداری و اضافه برداشت از چاه های غیرمجاز، حفر و بهره‌برداری از چاه های غیرمجاز در تشدید بحران در منابع آب زیرزمینی حائز اهمیت است، ضروری است که ذی‌نفعان بدانند وقتی در اثر اضافه برداشت دشت یا منطقه‌ای ممنوعه اعلام می‌شود، زنگ خطری است برای حفظ سرمایه‌گذاری‌هایی که توسط آنان صورت گرفته است.

این مسئول در پایان با بیان این که این اضافه برداشت ها سرمایه‌گذاری‌های قبلی را هم به مخاطره می‌اندازد و باعث افزایش هزینه های بخش تولیدی می‌شود، خاطرنشان کرد: همه ذینفعان باید به همت خود و همکاری مسئولین از حفاری چاه های غیرمجاز جلوگیری کنند و از حقابه خود نیز پاسداری کنند تا از افت بیشتر سطح آب‌های زیرزمینی و بالا‌‌رفتن هزینه استفاده از این آب‌ها جلوگیری شود.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.