به گزارش خبرنگار ایرنا یونس رنجکش شامگاه سه شنبه در بازدید از گمرک آستارا گفت: امکانات و پشتیبانی های منابع انسانی برای تداوم فعالیت شبانه روزی گمرک باید از سوی مسئولان فراهم شود و این طرح در تبادلات مرزی اثر بخش است.
وی افزود: هماهنگی های لازم در اجرای این طرح از چند ماه پیش انجام شده بود و سازمان گمرک، حمل و نقل و پایانه های مرزی کشور با توجه به درآمدهای حاصل از گمرک آستارا باید به تامین نیازها اقدام کنند.
رنجکش با اشاره به اینکه در حال حاضر سه مرز زمینی، دریایی و ریلی در آستارا فعال است، اضافه کرد: در آینده نزدیک با توجه به جایگاه آستارا شاهد تحولات اساسی در حوزه اقتصاد و تجارت جهانی خواهیم بود.
رسول امیدی مدیرکل گمرک آستارا نیز گفت: نیروهای گمرک به صورت شبانه روزی خدمات ارائه می دهند و امیدواریم گمرک آستارای آذربایجان نیز همسو با این طرح حرکت کند.
وی افزود: با توجه به نشست اخیر وزرای اقتصاد ایران و جمهوری آذربایجان امیدواریم گمرک کشور جمهوری آذربایجان به زودی این طرح را به صورت رسمی اجرا کند.
سابقه گمرک آستارا به دوران فتحعلی شاه قاجار باز می گردد و اداره کل گمرک آستارا در امور واردات و صادرات قطعی، ورود و خروج موقت، تعاونی مرزنشینان، حمل و نقل داخلی و خارجی، صدور موافقت نامه تجارت بین المللی، صدور برگ خروج خودرو، امور مسافری، مرجوعی و امانت های پستی فعالیت می کند.
امسال تا پایان دی ماه، 290 هزار تن کالای غیر نفتی به ارزش 152 میلیون دلار از طریق این گمرک از کشور صادر و 212 هزار تن کالا به ارزش 78 میلیون دلار وارد کشور شد و در این مدت در حوزه حمل و نقل خارجی 306 هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 207 میلیون دلار عبور داده است.
شهرستان مرزی بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان گیلان و نوار مرزی جمهوری آذربایجان، سومین مرز پرتردد کشور است و سالیانه نزدیک به 800 هزار مسافر داخلی و خارجی از آن تردد می کنند.
7105 / 7124/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.