به گزارش خبرنگار ایرنا ، مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی روز دوشنبه در این نشست با تشریح برنامه های حمایتی سازمان متبوع خود در حوزه صنایع دریایی اظهار کرد: صندوق توسعه صنایع دریایی با هدف تسهیل ساخت شناور در سطح کشور فعالیت می کند.
عبدالمجید رضوانی افزود: با توجه به اینکه گیلان یکی از هفت استان ساحلی کشور به شمار می رود ، فعالیت مجتمع بندری کاسپین و هم مرز بودن این استان با کشور های حاشیه خزر ، از ویژگی های منحصر به فرد گیلان است.
وی تصریح کرد: صندوق توسعه صنایع دریایی آمادگی ارائه تسهیلات ارزان قیمت با امتیاز یارانه به افراد متقاضی شناورهای سبک و سنگین دریایی را دارد.
رضوانی با اشاره به اهمیت گردشگری دریایی در گیلان اظهار کرد: مارینای منطقه آزاد انزلی فرصت مناسبی برای سرمایه گذاران در حوزه گردشگری دریایی است تا علاوه بر استفاده از تسهیلات کم بهره صندوق توسعه صنایع دریایی، از ظرفیت تاکسی شناور و سایر شناورهای تفریحی بهره مند شوند.
وی خاطر نشان کرد: اولین فروند از تاکسی دریایی به همت صنایع کشتی سازی شهید تمجیدی بندرانزلی در ماه های آینده ساخته می شود.

***راه اندازی گردشگری دریایی در دستور کار سازمان منطقه آزاد انزلی قرار دارد
در ادامه این جلسه رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به اهمیت بهره برداری از ظرفیت مناسب حوزه گردشگری دریای خزر اظهار کرد: راه اندازی صنایع کشتی سازی در این منطقه به عنوان یکی از ضروریات اساسی و لازم است.
رضا مسرور افزود: با بهره گیری از حمایت های صندوق توسعه صنایع دریایی و صنایع کشتی سازی شهید تمجیدی بندرانزلی می توان علاوه بر ایجاد فرصت شغلی در سطح منطقه شاهد رونق صنایع دریایی باشیم.
وی به مذاکرات انجام شده بین مدیران منطقه ویژه اقتصادی و بندر آستراخان روسیه و منطقه آزاد انزلی در خصوص راه اندازی سفرهای دریایی اشاره و افزود : با مذاکرات انجام شده با مدیران منطقه ویژه آستراخان روسیه ، ساخت یک کشتی گردشگری برای فعال شدن گردشگری دریایی در مسیر انزلی به آستراخان و بالعکس در دستور کار مدیران منطقه ویژه اقتصادی آستراخان قرار گرفته که تا کنون 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مسرور به ساخت بزرگترین اسکله تفریحی کشور در منطقه آزاد انزلی اشاره و خاطرنشان کرد : ساخت مارینای منطقه آزاد انزلی فروردین امسال با حضور رییس جمهوری آغاز و با بهره برداری از هفت و نیم هکتار مساحت ، عمق آبخور 6 متر و ظرفیت پهلو گیری 350 قایق و شناور تفریحی به عنوان بزرگترین اسکله تفریحی کشور محسوب می شود.
وی یادآور شد: با راه اندازی تاکسی شناور در منطقه آزاد انزلی ، امکان تردد گردشگران از بندر کاسپین به بندرانزلی و برعکس میسر شده و اجرای دقیق آن کاهش نرخ بیکاری در سطح منطقه و استان را به دنبال دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا انعقاد تفاهم نامه سه جانبه همکاری توسعه صنایع دریایی بین صندوق توسعه صنایع دریایی ، سازمان منطقه آزاد انزلی و صنایع کشتی سازی شهید تمجیدی و بررسی نیازها در حوزه کشتی سازی و گردشگری دریایی از موارد مطرح شده در این نشست بود و در پایان جلسه حاضران از مارینا و زیر ساخت های بندری و گردشگری منطقه آزاد انزلی بازدید کردند.
منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد ایران در حاشیه دریای خزر است و کشورهای حاشیه دریای خزر، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای جنوب شرقی عمده بازارهای صادرات و واردات محصولات از طریق منطقه آزاد انزلی هستند.
قرار گرفتن در مسیر کریدور بین المللی شمال - جنوب، دارابودن موقعیت ویژه در زمینه ارتباط با کشورهای حاشیه دریای خزر، همجواری با بنادر آستراخان و لاگان در روسیه، راسنودسک در ترکمنستان، اکتائو در قزاقستان و باکو در آذربایجان، دسترسی از طریق راه های مناسب، به بازارهای مصرف کشورهای CIS، نزدیکی به فرودگاه بین المللی رشت از جمله مزایای منطقه آزاد انزلی است.
مزایای قانونی همچون امکان ثبت، مالکیت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی تا میزان 100 درصد در منطقه، امکان فعالیت بانک ها و موسسات مالی - بیمه ای در این منطقه، معافیت مالیاتی 20 ساله بر درآمد و دارایی از تاریخ بهره برداری هرگونه فعالیت اقتصادی، وحدت مدیریت در ارائه خدمات به سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی، اقدامات سازمان در خصوص خلق مزایا و معافیت های جدید برای فعالان اقتصادی - تولیدی، فعالیت بورس کالای منطقه، رونق فضای تجاری با اجرای مصوبه کالای همراه مسافر و برگزاری پانزدهمین اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای حاشیه دریای خزر زمینه ساز رونق فضای کسب و کار در محدوده منطقه شده است.
خبرنگار: رضا اکبری ** انتشار : نصراله ابراهیمی
7471/6070
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.