علی درجانی عصر سه شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهارداشت: در راستای برنامه های اقتصاد مقاومتی و به منظور خودکفایی در محصولات استراتژیک ، اقدام به توسعه و ترویج کشت دانه های روغنی با هدف تامین روغن خوراکی کشور کرده ایم.
وی ادامه داد: در سال زراعی جاری کشت محصول کلزا در اقصی نقاط استان گیلان به ویژه شهرستان رودبار صورت گرفت که نتیجه آن افزایش هشت برابری سطح زیر کشت محصول نسبت به سال گذشته بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه به دنبال ارتقاء دانش در مزارع کشت کلزا و توسعه فنی آن در استان هستیم ، خاطرنشان کرد: با توجه به تشویق دولت در خصوص تامین نهاده ها، ماشین آلات مکانیزه و خرید تضمینی محصول، امیدواریم در سال زراعی آینده سطح زیر کشت محصول کلزا در گیلان افزایش یابد.
کلزا از جمله محصولات راهبردی بخش کشاورزی به شمار می رود که حمایت از کشت آن به جای سایر محصولات پرآب بر، در دولت تدبیر و امید مورد توجه جدی قرار گرفته است.
گیاه کلزا (Brassica napus)، یکی از گیاهان دانه‌روغنی مهم در مناطق معتدل دارای طیف به نسبت وسیعی از سازگاری اقلیمی است؛ دانه کلزا دارای 25 تا 55 درصد روغن، 18 تا 24 درصد پروتئین و 12 تا 20 درصد پوست است، رقم اصلاح شده کلزا، که امروزه کانولا خوانده می‌شود، از مقدار کمتری اروسیک اسید و گلوکوزینولات برخوردار است و به علت محتوای کمتر مواد ضد تغذیه‌ای، برای مصرف انسان و تک معده‌ای‌ها نسبت به رقم غیر اصلاح شده یا همان کلزا، مناسب‌تر است.
قیمت هر کیلوگرم روغن خوراکی کلزا در بازار براساس نوع برند و کیفیت، بین 35 تا 45 هزار تومان است.
300 بهره بردار در گیلان به کشت این محصول مشغول هستند. کلزا بالای 40 درصد روغن دارد و کنجاله آن هم با توجه به پروتئین بالا تغذیه مناسبی برای دام و طیور است.
7296/2007/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.