محمدجواد عامر روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به شیوه نامه استانی لایروبی آب بندان های کشاورزی استان گیلان اظهار داشت: با توجه به اتمام مراحل مطالعه آب بندان های ماسال از سوی جهاد کشاورزی و آب منطقه ای، پیمانکارانی که آمادگی دارند در زمینه لایروبی آب بندان های شهرستان در کنار طرح های کشاورزی، شیلات و گردشگری فعالیت کنند؛ می توانند حداکثر تا 24 دی ماه جاری، طرح پیشنهادی و درخواست خود را به اداره آب غرب نزدیک مستقر در رضوانشهر تحویل دهند.
وی با تاکید بر نقش نظارتی آب منطقه ای در اجرای صحیح این طرح ها خاطرنشان کرد: اداره های منابع طبیعی، محیط زیست و راهداری نیز موظف هستند پس از دریافت مطالعات اولیه طرح لایروبی 28 آب بندان شهرستان، نظر اداره خود را در این خصوص به فرمانداری اعلام کنند.
شهرستان ماسال با دو بخش مرکزی و شاندرمن در 45 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.
شنبه هفته جاری نیز جلسه کارگروه ساماندهی آب بندان های ماسال در فرمانداری این شهرستان تشکیل شده بود.
اول دی ماه جاری با تأکید مصطفی سالاری استاندار گیلان و پس از برگزاری 11 جلسه کارشناسی و تصمیم گیری، با مشارکت و حضور 12 دستگاه اجرایی و نهادهای نظارتی، دستورالعمل طرح ساماندهی آب بندان ها و تالاب های استان گیلان نهایی و ابلاغ شد.
انتشار این دستورالعمل در راستای شفاف سازی تصمیمات و نیز به منظور آگاهی و بهره‌برداری عموم مردم استان بویژه جامعه محلی در روستاها و شهرهای مجاور، کارشناسان، متخصصان و سرمایه گذاران علاقمند به فعالیت در حوزه های مربوطه ذکر شده است.
با اجرای این شیوه نامه 400 میلیون مترمکعب آب تنظیمی در یک هزار و 800 قطعه شامل 870 پهنه آب بندان به وسعت 9 هزار هکتار، به حجم کل مخازن آبی استان اضافه می‌شود.
همچنین اجرای این طرح می‌تواند ذخیره آبی آب بندان های استان را به میزان 3.3 برابر سد شهربیجار، 5.1 برابر سدشفارود، 2.9 برابر سدپلرود و شش برابر سد لاسک افزایش دهد.
آب‌بندان‌های یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های تأمین آب کشاورزی در استان هستند و در حال حاضر آب‌بندان‌های برخی شهرهای گیلان علاوه بر تامین آب زراعی، در حوزه گردشگری نیز مورد استفاه قرار می گیرند.
7296/2007/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.