به گزارش خبرنگار ایرنا رسول امیدی روز دوشنبه در بازدید از ساختمان چوبی گمرک آستارا گفت: مرمت این بنا از سال 95 آغاز و تاکنون چهار میلیارد ریال از محل اعتبارات سازمان گمرک برای آن هزینه شده است.
وی اضافه کرد: پیمانکاران این طرح توسط سازمان گمرک تعیین شده اند و به خاطر ظرافت مرمت آن، پیش بینی می شود در صورت تامین اعتبار در سال آینده به بهره برداری برسد.
امیدی ادامه داد: در مرمت و بازسازی این بنا حفظ بافت سنتی آن مد نظر است و ثبت این اثر تاریخی و تبدیل به موزه تخصصی گمرک در دستور کار ادارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و گمرک آستارا قرار دارد.
ساختمان چوبی گمرک آستارا به مساحت 400 متر مربع در 2 طبقه دوبلکس به ارتفاع هفت متر و با سقف سفالی شیبدار احداث شده و طبقه اول آن دارای پنج اتاق اداری، 2 سالن بزرگ، بالکن دور ساختمان، سرویس بهداشتی و آشپزخانه است و در طبقه دوم نیز پنج اتاق اداری دیگر به همراه سرویس بهداشتی و انبار زیر شیروانی ساخته شده است.
گمرک آستارا در حدود سال های 1205 هجری شمسی در دوره عباس میرزا توسط کارشناسان بلژیکی دایر و با احداث ساختمان چوبی، فعالیت گمرکی در این نقطه از کشور آغاز شد.
مدیرکل گمرک آستارا همچنین از پیشرفت فیزیکی حدود هفت درصدی محوطه سازی گمرک خبر داد و بیان کرد: محوطه گمرک 27 هکتار است و برای مرحله نخست تسطیح و ساماندهی آن اعتباری بالغ بر 235 میلیارد ریال از سازمان گمرک اختصاص یافته است.
امیدی افزود: مرحله نخست محوطه سازی گمرک شامل محل تردد و حمل و نقل کامیون هاست و با تکمیل آن، بسیاری از مشکلات محوطه برطرف خواهد شد.
وی اظهار کرد: گمرک آستارا با سه بخش آبی، خاکی و ریلی سومین مرز پرتردد کشور است و در واردات و صادرات قطعی، ورود و خروج موقت، تعاونی مرزنشینان، حمل و نقل داخلی و خارجی، صدور موافقت نامه تجارت بین المللی و برگ خروج خودرو، امور مسافری، مرجوعی، امانت های پستی و قضایی فعالیت می کند.
شهرستان مرزی بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان گیلان و نوار مرزی جمهوری آذربایجان واقع است.
7105 / 7124/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.