شاپور تشرینی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جشنواره های مختلف شیرینی و غذاهای سنتی در آستارا برگزار اما از آموزش آن غفلت شده بود و کلاس های آموزشی آن در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دایر شده است.
وی اضافه کرد: شیرینی و خوراکی محلی و سنتی بخشی از فرهنگ ماست و وظیفه ما صیانت و احیای فرهنگ گذشتگان است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آستارا هم بیان کرد: بیشی، باقلوا و پارتداما و نذیر چورک از شیرینی ها و نان های سنتی آستاراست و نمایشگاه شیرینی های سنتی برگزار خواهد شد.
داریوش ملک زاده افزود: چهار غذای محلی لونگی، باسترما، بورانی پلو و چغرتما فرایند ثبت در فهرست آثار ناملموس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را طی می کند و با ثبت آنها، ظرفیت آستارا در گردشگری غذا تقویت خواهد شد.
وی ادامه داد: ثبت شیرینی و نان سنتی جزو برنامه های اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و غذاهای محلی و شیرینی های سنتی، فرصت رونق اقتصادی و اشتغال و آشتی مردم با سبک زندگی اصیل ایرانی را فراهم می کند.
ساناز بدریان مربی کلاس آموزشی شیرینی پزی سنتی آستارا هم گفت: خوراکی های خارجی جایگاه ویژه در میان نسل جوان دارند، اما هر سرزمینی متناسب با ویژگی‌ ها و ذائقه مردمش باید به فرهنگ اصیل خود اهمیت قائل باشد.
وی افزود: باید جوانان از غذاها و خوراکی های آماده خارجی پرهیز کرده و به خرید و حمایت از غذاها و شیرینی های سنتی روی آورند.
شهرستان آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع است.
7105 / 7124 / 2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.