به گزارش خبرنگار ایرنا محمدعلی طهماسبی روز دوشنبه در همایش ملی زیتون در گرگان اظهارداشت: این رقم حدود نیم درصد از اراضی منابع طبیعی، دیم و کم بازده در سطح کشور بوده که مطالعات آن انجام و مستعد ایجاد باغ است.
به گفته وی، باغ های ایجاد شده به صورت نمونه در این نوع اراضی در استان ها نتیجه داده و به استفاده بهتر از آب، ممانعت از تبخیر آن و حفظ دارایی ساکنان این مناطق کمک کرده است.
وی با بیان اینکه ایجاد باغ مثمر در اراضی شیب دار کشور اوایل دهه 80 و از استان گلستان با دریافت ردیف ملی کلید خورد، افزود: پیشنهاد کنونی طرح ایجاد باغ در اراضی شیب دار با این پشتوانه انجام می شود که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان در این راستا پیشقدم شده است.
طهماسبی افزود: وجود 110 هزار هکتار اراضی شیب دار در گلستان، ظرفیت مناسبی برای ایجاد باغ، ممانعت از فرسایش خاک و روان آب ها بوده که باید با جدیت پیگیری شود.
وی در خصوص حمایت از باغداران و صنایع تبدیلی زیتون هم گفت: جهادکشاورزی آماده حمایت از تولید نهال سازگاز با اقلیم، فراهم سازی زمینه برقراری ارتباط بخش خصوصی با مراکز تحقیقاتی مرتبط، فعال شدن تشکل های زیتون در استان ها، پشتیبانی از کارخانه داران در راستای رفع مشکل سرمایه در گردش و اختصاص وام ارزان قیمت 6 درصد است.
به گزارش ایرنا رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان هم گفت: در این استان حدود 70 هزار هکتار اراضی شیب دار زیر ارتفاع 700 متر وجود دارد که مستعد ایجاد و توسعه باغ زیتون است.
مختار مهاجر افزود: با توجه به شرایط فرسایش خاک در اراضی شیب دار، شتاب دادن کشت و توسعه باغبانی به ویژه محصولاتی همچون زیتون و گیاهان دارویی به صورت ترکیبی می تواند در حفظ خاک و آب موثر و کمک کننده به اقتصاد ساکنان این مناطق باشد.
وی، خواستار مشارک پررنگ بخش خصوصی در اجرای طرح ایجاد باغ در اراضی شیب دار شد و اظهار داشت: اعتبارات دولتی محدود است و باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود.
به گفته وی، در استان گلستان در سطح حدود 22 هزار هکتار باغ زیتون ایجاد شده و هفت کارخانه فرآوری این محصول وجود دارد.
علی مجمد چوپانی رییس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی گرگان هم از آمادگی این مجموعه در راستای کشت و توسعه باغبانی در اراضی شیب دار به ویژه کشت زیتون خبر داد و گفت: فعال کردن انجمن زیتون دراین جهت بوده تا با استفاده از زمین های کم بازده و کشت محصولات مناسب با اقلیم به مقابله با فرسایش خاک بپردازیم.
مهدی عباسی رییس شورای ملی زیتون هم گفت: نبود برند زیتون از مشکلات بوده و انتظار است که دستگاه های اجرایی در استان ها بیش ازگذشته از انجمن زیتون در راستای رونق این صنعت حمایت کنند.
وی برای توسعه این صنعت پیشنهاد تشکیل شرکت های مشاوره ای را دارد و بر شناسنامه دار کردن فعالان حوزه زیتون تاکید کرد.
در این نشست سه ساعته نمایندگان بخش های باغداری، تولید نهال و کارخانه های صنایع تبدیلی به طرح مسایل و مشکلات پیش رو صنعت زیتون استان گلستان پرداخته و خواستار حمایت بیشتری شدند.
استان گلستان با بیش از 20 هزار کیلومترمربع وسعت و داشتن هفت اقلیم از 13 اقلیم دنیا، اراضی مستعد و شیب دار برای توسعه باغبانی دارد.
این استان شمالی یک میلیون و 869 هزار نفر جمعیت داشته که اقتصاد اصلی ساکنان آن را کشاورزی و دامپروری تشکیل می دهد.
6204/1648
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.