به گزارش چهارشنبه خبرنگار ایرنا؛ پس از آغاز بارندگی ها و وقوع سیلاب روزهای پایانی سال 97 در ایران، گلستان اولین استانی بود که درگیر سیل شد و با گذشت بیش از دو هفته همچنان اهالی منطقه با این پدیده قهری دست و پنجه نرم می کنند.
باوجود خرابی جاده ها، منازل، مدارس و دیگر بخش های گلستان؛ فروکش کردن آب از داخل شهرهای آق قلا و گمیشان علاقه شهروندان برای بازگشت به خانه هایشان و شروع کار بهسازی و بازسازی را افزایش داده اما آنها نگرانی هایی هم دارند.
افزایش رطوبت در منطقه و افت کیفیت بهداشت، نم کشیدن پی و سازه اماکن عمومی و خصوصی و احتمال ریزش خانه های مسکونی و مشکلاتی از این دست بیشترین نگرانی مردم در شهرهای آق قلا و گمیشان است.
به گفته امیرشیر توماج فرماندار گمیشان هنوز 30 درصد روان آبهای جاری در سطح شهر گمیش تپه مرکز شهرستان گمیشان باقی است و امیدواریم با تخلیه بقیه سیلاب زندگی در این شهر به حالت عادی برگردد.
مدیرکل بنیاد مسکن گلستان هم می گوید در جریان سیل اخیر فقط در شهر گمیشان 3 هزار و 36 واحد مسکونی خسارت دید که از این تعداد 443 واحد نیازمند نوسازی و احداث مجدد و بقیه نیازمند مرمت است.
ولی‌الله زمانی نژاد با بیان اینکه خسارت دقیق واحدهای مسکونی مناطق سیل گرفته گلستان پس از اتمام کامل آبگرفتگی و جمع بندی نهایی اعلام خواهد شد، اظهار داشت: در مناطق روستایی استان هم 10 هزار و 800 واحد مسکونی در سطح 400 روستا آسیب دیده است.
وی افزود: همچنین به ابنیه فنی 130 روستای گلستان شامل معابر، آب روها، حاشیه رودخانه ها، زیرسازی، آسفالت، جوی و جداول معادل ریالی یکهزار و 300 میلیارد ریال خسارت وارد شده است.
زمانی نژاد گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان برای ساخت مسکن در شهرها 500 میلیون ریال وام و 120 میلیون ریال کمک بلاعوض و در روستا 400 میلیون ریال وام به همراه 100 میلیون ریال کمک بلاعوض، برای تعمیر هر مسکن 150 میلیون ریال و 40 میلیون ریال کمک بلاعوض و 50 میلیون ریال کمک بلاعوض معیشتی پرداخت می کند.
به گزارش ایرنا و بر اساس آخرین آمار خسارات سیل و بارندگی در گلستان 24 روستای استان و راههای روستایی آن دچار رانش زمین شده است.
در همین پیوند مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری گلستان گفت که دستور تخلیه و جابجایی سکونتگاه های پرخطر از سوی فرمانداریهای استان صادر شده است.
مجتبی جمالی در گفتگو با ایرنا اظهار داشت: بیشترین تعداد موارد رانش مربوط به شهرستان مینوشت روستای قلعه قافه و روستاهای مسیر و تعدادی نیز در شهرستانهای گالیکش، رامیان، آزادشهر، مراوه تپه و علی آباد کتول است.
همچنین به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گلستان با توجه به گستردگی سیل استان و عملیات راهداران در مناطق کوهستانی بیش از 200 دستگاه ماشین آلات و تجهیزات راهداری از نخستین لحظات شروع بحران در قالب اکیپهای امدادرسانی و عملیاتی راهداری کار خدمات رسانی را شروع کردند.
مهدی میقانی با بیان اینکه حجم خسارت و کار شبانه روزی باعث شد به ماشین آلات راهداری گلستان هم 10 میلیارد ریال خسارت وارد شود، بیان داشت: 25 دستگاه تریلی، 36 دستگاه لودر، 31 دستگاه گریدر، 20 دستگاه بیل بکو، 21 دستگاه بیل مکانیکی، 25 دستگاه جرثقیل و کمرشکن و 50 دستگاه خودروهای امدادرسان این نهاد درگیر حادثه سیل هستند.
این آمار جدای از ماشین آلات سنگین سایر نهادها نظیر هلال احمر، ارتش، سپاه و دستگاههای اجرایی استان گلستان است.
بر اساس پیگیری خبرنگار ایرنا از مرکز مدیریت راه های گلستان هم اینک جاده های آزادشهر - شاهرود، آق قلا - عطاآباد، خواجه نفس - گمیشان، گرگان - آق قلا، بندرترکمن - یساقی و اینچه برون - آق قلا به دلیل ریزش کوه و ورود سیلاب به جاده مسدود و یا تردد در آن با محدودیت مواجه است.
همچنین تردد در خطوط ریلی استان گلستان هم با محدودیت مواجه است.
پس از انفجار ریل در چند نقطه از راه آهن گرگان -اینچه برون، حرکت قطار در این مسیر امکان پذیر نیست اما به گفته سعید رسولی مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران، مسیر ریلی شمال ( گرگان - ساری - تهران) تا امشب (چهارشنبه) بازسازی می شود.
اکنون به سبب آبگرفتگی یا خرابی جاده ترانزیت کالا و جابجایی مسافر از ترکمنستان و کشورهای آسیای میانه به ایران و در ادامه به سایر نقاط از طریق استان گلستان با وقفه و محدودیت مواجه است و حرکت قطار در مسیر ریلی گرگان - اینچه برون - ترکمنستان هم متوقف است.
همچنین آخرین آمار سازمان جهاد کشاورزی گلستان حاکیست که سیل 10 هزار و 500 میلیارد ریال به بخش کشاورزی استان خسارت وارد کرد ضمن اینکه 2 هزار و 200 راس دام سبک، 20 راس دام سنگین و اسب و افزون بر 700 هزار قطعه مرغ تلف شده است.
نابودی بخش های وسیعی از مزارع و باغات، مرغداری ها، دامداری ها و مراکز آبزی پروری، خسارت یکهزار و 500 میلیارد ریالی به زیرساخت ها و حوزه تاسیسات آبی و خسارت 4 هزار میلیارد ریالی به بخش صنعت از جمله دیگر خسارت های ناشی از سیل گلستان است.
میر محمد غراوی سرپرست استانداری گلستان هم گفته است بر اساس برآوردهای اولیه سیل 48 هزار میلیارد ریال به استان خسارت زد.
تداوم ماندگاری آب در برخی شهرها و احتمال وارد شدن خسارت به این مناطق در آینده، احتمال افزایش خسارت های وارده به بخش های گوناگون را بیشتر کرده که خروج کامل آب و بررسی کارشناسانه می تواند ابعاد و میزان دقیق آن را مشخص کند.
با همه این مسائل و مشکلات مردم گلستان امید خود را از دست نداده اند بطوریکه در لحظه انتشار این گزارش 35 زوج جوان از اقوام و نژادهای مختلف استان که درگیر سیل هستند مراسم ازدواج خود را در یکی از مکان های اسکان موقت سیل زدگان در گرگان جشن می گیرند.
کمیته امداد، آستان قدس رضوی، هلال احمر و سایر نهادهای دولتی هم با کمکهای نقدی و غیرنقدی به این زوج های جوان در شادی آنها شریک شده اند.
دولت هم اعلام کرده تمام توان خود را در کاهش آلام سیل زدگان گلستان بکار خواهد برد و رییس جمهوری هم در تماس دوشنبه شب با سرپرست استانداری گلستان اطمینان داد تا آخرین لحظه در کنار مردم استان خواهد بود.
حضور نیکوکاران و تشکل های خیریه مردم نهاد در گلستان و ارائه کمک های مختلف به سیل زدگان نیز جدای از همدلی ایجاد شده ؛ امید به حل مشکلات منطقه در کوتاه ترین زمان ممکن را افزایش داده است.
استان سیل خیز گلستان حدود 1.9 میلیون نفر جمعیت در سطح 14 شهرستان دارد.
3091/2729
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.