آیت الله سید کاظم نورمفیدی سه شنبه شب در پاسخ به سوال ایرنا که نظر وی را در خصوص سرعت عمل و تلاش دستگاه های اجرایی استان گلستان در مواجهه با سیل اخیر پرسید، گفت: هم خوبی ها را می گویم و اگر نقصی هم باشد تذکر می دهم.
امام جمعه گرگان که از ابتدای وقوع سیل در گلستان بصورت مستمر از مناطق سیل زده اعم از شرق، شمال و غرب استان بازدید و از نزدیک با مردم گفتگو کرده در خصوص برداشت خود از عملکرد دستگاه های ذیربط گفت، برداشت من این است که این دستگاه ها واقعا در صحنه حضور داشته اند.
نورمفیدی از تلاش بی وقفه مسوولان محلی یاد کرد و اطمینان داد که کوتاهی صورت نگرفته، اما این را هم اضافه کرد: ضعف هایی وجود دارد و اشکالات هم وارد است، اما دلیل نمی شود که یکسره چوب دستمان بگیریم، این درست نیست، فرمانداران و سایر مسئولان محلی در طول این مدت شبی 2 ساعت هم نخوابیده اند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان طرح انتقاد و مشکلات را در صورتی که منطقی و علمی باشد، مفید دانست و در عین حال گفت نقد باید برای اصلاح امور باشد نه تخریب.
نورمفیدی در توضیح عمق و گستردگی خسارات سیل استان گلستان، گفت در سایر استان ها هم با این پدیده طبیعی روبه رو بودیم و متاثر هم شدیم، اما آنچه باید مورد توجه دولت و مردم باشد، اینکه خسارات وارده در گلستان عمیق تر و گسترده تر و در عین حال ماندنی است چرا که حوادث سایر استان ها در همان ساعات اولیه یا روز اول تمام شد اما در گلستان هم اکنون وضعیت هنوز عادی نشده است.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: همین حالا آق قلا در محاصره آب قرار دارد و مشکل بطور کامل برطرف نشده است و گمیشان هم همچنان در محاصره آب است و امیدوارم به لطف خداوند مشکلات هر چه زودتر برطرف شود.
نورمفیدی با اشاره به کمک رسانی به اهالی گرفتار در سیل طی حدود یک هفته گذشته، گفت از همان روز اول کمک ها برای اهالی حادثه دیده از سیل ارسال شد؛ فقط در مسجد جامع گلشن گرگان از ابتدای سیل تاکنون 70 هزار وعده غذای گرم ، روزانه 20 هزار وعده تهیه و ارسال شده است که این کار سنگین با مشارکت مردم انجام شد.
امام جمعه گرگان؛ اما مشکلات بعد از فروکش کردن آب و یا خروج سیلاب از شهرها و روستاها را بسیار سخت تر و دشوارتر دانست و ابراز امیدواری کرد که بعد از فروکش کردن آب از شهرها، مشکلات بعدی با برنامه ریزی دقیق و دریافت کمک هایی که مسئولان قول آن را داده اند، برداشته شود.
نورمفیدی از وعده ها و قول هایی که تاکنون از ستاد اجرایی امام خمینی، کمیته امداد و بنیاد مستضعفان برای مشارکت در امر رسیدگی به مناطق سیل زده گلستان دریافت کرده است، خبر داد و در عین حال خواستار مشارکت مردمی هم شد و گفت که تاکنون اهالی سایر استان ها از طریق تماس هایی که ائمه جمعه با وی گرفته اند، جهت ارسال کمک های مردمی اعلام آمادگی کرده اند.
براساس گفته نماینده ولی فقیه، ستاد اجرایی فرمان امام تامین 4 هزار بسته لوازم اساسی منزل و نیز 4 هزار راس دام را بصورت بلاعوض برای مردم گلستان تقبل کرده و همچنین قول 3 هزار فرصت شغلی با استفاده از وام های بدون بهره داده است.
نورمفیدی، ضمن ستایش از روحیه مقاوم و صبر اهالی مناطق سیلزده، گفت اینکه ترکمن های منطقه با همه این مصائب از پا نیفتاده اند، تحسین برانگیز است.
امام جمعه گرگان در عین حال اقدام برخی ها در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی که برای تخریب روحیه مردم مصیبت زده سوء استفاده می کنند را تقبیح کرد و گفت که بجای اینکه به مردم روحیه بدهند، تخریب می کنند که این از هر حیث اخلاقی و انسانی و اسلامی نیست.
از امام جمعه گرگان سوال کردیم، در سابقه استان گلستان طی یکی دو دهه اخیر چندین سیل بزرگ داشته ایم، آیا فکر نمی کنید نیاز به کمیته تحقیق مستقل و تخصصی برای شناسایی نقاط ضعف در مدیریت سیل وجود داشته باشد؟
وی در پاسخ به وقوع چند سیل در طول دو دهه گذشته اشاره کرد و گفت: اتفاقا یکی از خواسته های بنده از هیات دولت و وزرایی که به استان سفر کرده اند، همین بوده است که فکر اساسی شود چرا که باز هم امکان وقوع حوادث مشابه (باتوجه به جغرافیا و سیل خیر بودن گلستان) وجود دارد.
آیت الله نورمفیدی در همین ارتباط به پیشنهاد خود به دولت اشاره کرد که در آن خواستار اجرای وعده زهکشی 280 هزار هکتار از اراضی استان شده است.
امام جمعه گرگان افزود: در مناطقی که زهکشی داشته ایم، با خسارت بسیار کمتری روبه رو شدیم.
نورمفیدی توضیح داد هزینه 280 هزار هکتار زهکشی 600 و در نهایت هزار میلیارد تومان است که از وقوع سیل جلوگیری می کند اما در مقابل الان خسارات بسیار بیشتر از این به گلستان وارد شده ضمن اینکه آلام و درد مردم جبران ناپذیر است. ما در حوادث گذشته هم تلفات انسانی داشته ایم مانند سیل سال 71 که سیل تا زیر گرگان آمد و تمام دشت را فرا گرفت.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان، عمق خسارات سیل به منطقه را بسیار زیاد دانست و به ترتیب اقتصاد منطقه که اساس آن کشاورزی و دامداری است و اماکن مسکونی (خانه های مردم) بیشترین خسارات را دیده اند.
نورمفیدی در خصوص برآوردهای اولیه از خسارات وارده گفت، تاکنون 200 هکتار از اراضی کشاورزی و نیز دام های مردم خسارت دیده و تا دوشنبه شب هم حدود 700 ساختمان مسکونی بطور کامل تخریب شده و حدود 6 هزار خانه هم بین 30 تا 70 درصد آسیب دیده است.
از امام جمعه گرگان در خصوص مهمترین اولویت ها و نیازهای مناطق سیل زده سوال کردیم، وی گفت: بخش مهم زندگی سیل زدگان از بین رفته، از جمله فرش و تلویزیون و یخچال و ... و اینها نیازهای فوری خانواده هاست و باید به فوریت مورد توجه قرار گیرد.
نورمفیدی گفت: اکنون چند روزی است که زندگی مردم آق قلا و گمیشان زیر آب است و اموالشان از بین رفته و از همین رو باید به سرعت برآوردی از خسارات و نیازهای فوری و آنی مردم صورت بگیرد.
نماینده ولی فقیه در گلستان، خواستار ارزیابی و برآورد دقیق از میزان خسارات به سیل زدگان استان شد تا هرچه زودتر در تامین نیازهای آنان اقدام شود.
به گزارش ایرنا؛ سیل استان گلستان که از اول فروردین ماه جاری همزمان با سال نو تشدید شد شهرها و روستاهای گنبد و آق قلا را در نوردید و گمیشان را محاصره کرد و همچنان بخش های وسیعی از استان زیر آب تا ارتفاع سه متر است.
1770/2729
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.