از حدود سه دهه پیش الگوی منطقه ای سازماندهی صنایع کوچک و متوسط /خوشه های صنعتی / در نقاط مختلف جهان و در رشته های متعدد صنعتی پیاده شده است .
از نتایج آن می توان به جهانی شدن اقتصاد های محلی ، افزایش درآمد سرانه آنها ، ایجاد اشتغال و رشد و توسعه درون زای مبتنی بر توانمندی های مناطق اشاره کرد.
از دیگر مزایای این الگوی سازماندهی صنایع ،هدفمند بودن ،هر چه تخصصی تر شدن و اقتصادی تر بودن خدمات و پشتیبانی ها از صنایع مجتمع در خوشه است.
خوشه صنعتی به مجموعه‌ای از واحدهای کسب و کار (Enterprises) اطلاق می‌شود که در یک منطقه جغرافیایی و یک گرایش صنعتی متمرکز شده و با همکاری و تکمیل فعالیت‌های یکدیگر،‌به تولید و عرضه تعدادی کالا و خدمات می‌پردازند و از چالش‌ها و فرصت‌های مشترک برخوردارند.
عموماً‌ خوشه‌ها تعداد زیادی واحدهای اقتصادی خرد، کوچک و متوسط را دربر می‌گیرند که از نظر جغرافیایی،‌ این واحدها می‌توانند در سطح روستا، شهر و یا شهرستان پراکنده باشند.
ویژگی‌ خوشه‌های صنعتی؛ تمرکز جغرافیایی، همکاری در تکمیل فعالیت‌های یکدیگر،‌تولیدات و خدمات مشترک و همین‌طور چالش‌ها و فرصت‌های مشترک است.
اهمیت خوشه های صنعتی در توسعه پایدار ایران موجب گردید که استقرار کارگاههای کوچک در شهرکهای صنعتی و اختصاص محل مشخص در درون شهرکها برای این کار یکی از هدف های سازنده شرکت شهرکهای صنعتی باشد .
به منظور تکمیل زنجیرهای تولید و ارتقای کیفیت محصولات با استفاده از فن آوریهای جدید و دانش روز و نیز کارآفرینی با توجه به زمینه خوب و کارگاههای کوچک در جذب و بکارگیری جویندگان کار ،ایجاد خوشه های صنعتی در سراسر کشور مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، عزیزالله قربانی روز چهارشنبه در نشست گفت و گوی بخش خصوصی و دولت کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج، اظهار داشت: سیاست دولت کمک به استان های محروم با راهبرد توسعه صنایع کوچک است تا فضای سرمایه گذاری کشور به سمت کسب و کار های کوچک و متوسط به پیش برود.
وی افزود: سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با ارائه مشوق های مختلف از جمله در اختیار گذاشتن زمین و کارگاه های خود با هزینه های پایین آب، برق، گاز و غیره، آماده کمک برای توسعه خوشه های صنعتی فرش دستباف است.
قربانی بیان کرد: در کهگیلویه و بویراحمد 13 خوشه صنعتی شناسایی شده که چهار مورد از آن در مرحله امکان سنجی و یک مورد نیز (خوشه دست بافته ها) در حال اجراست .
شرکت شهرک های صنعتی این استان برای فعال کردن خوشه صنعتی دست بافته از هیچ کوششی فروگذاری نمی کند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: با توجه به فضای کنونی اقتصاد در این استان باید به طور هوشمندانه فضای کسب و کار تقویت و صنایع کوچک توسعه یابند.
علی محمد احمدی تاکید کرد که باید بر راهبرد دولت در زمینه تقویت صنایع کوچک که متولی آن شرکت شهرک های صنعتی است، متمرکز شد.
وی افزود: شکل گیری و تقویت صنایع کوچک و متوسط در قالب خوشه‌های صنعتی به عنوان یک راهبرد توسعه صنعتی منطقه‌ای می‌تواند یکی از بهترین راهکارها برای حل مشکلات بنگاه‌های کوچک مشابه، ایجاد امکانات مشترک، استفاده از فرصت‌ها و مزیت‌های یکدیگر باشند.
احمدی بیان کرد: 13 خوشه کسب و کار در این استان با هدف استفاده از مدل توسعه ‌ای خوشه ‌های کسب و کار، حمایت و ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ های اجرایی شناسایی شده است.
احمدی با اشاره به تکمیل حلقه مفقوده خوشه‌ دست بافته ها در کهگیلویه و بویراحمد، تصریح کرد: با توجه به پیشینه مردم این استان در بحث دست بافته ها، این خوشه باید به طور جدی پیگیری شود و زمینه توسعه آن فراهم شود.
وی ابراز داشت: هم اینک ایران تحت سخت ترین تحریم قرن بوده و در چنین شرایطی ستاد تنظیم بازار کهگیلویه و بویراحمد توانست بحث تامین و توزیع کالاهای اساسی مردم را در این استان به نحو مطلوبی مدیریت کند.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج نیز گفت: در چنین شرایطی باید همه مدیران با عزم جدی تلاش کنند تا آسیبی به استان وارد نشود.
جبار کیانی با اشاره به بحث خوشه های صنعتی در استان، ابراز داشت: آموزش اصولی و توانمند سازی هنرمندان و بهره برداران خوشه دست بافته‌های کهگیلویه و بویراحمد باید با جدیت پیگیری ‌شود.
131 طرح و واحد تولیدی و صنعتی در دولت یازدهم در این استان بهره برداری و یا دوباره به چرخه تولید بازگشت.
کهگیلویه و بویراحمد دارای 13 شهرک و ناحیه صنعتی فعال است.
استان 713 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد یک درصد جمعیت و یک درصد مساحت ایران را در اختیار دارد.
9868/1662
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.