به گزارش ایرنا، غلام محمد زارعی روز پنجشنبه در بازدید از روستاهای منطقه اولادعلی مومن شهرستان بویراحمد اظهار داشت: بر اساس اعلام هواشناسی و متولیان حوزه آب در استان بروز بحران خشکسالی در یک دهه اخیر سبب کاهش شدید آب سدها، افت شدید و خشک شدن بسیاری از چشمه ها و قنات ها شده است.
وی با بیان اینکه مسئولان و متولیان امر باید برنامه راهبردی و مدون برای احیای منابع آب در استان تعریف و بر اساس وضعیت بارش و شرایط اقلیمی منطقه از تشدید بحران خشکسالی جلوگیری کنند، افزود: در شهرستان بویراحمد میانگین بارش سالانه از حدود بالای 800 میلیمتر به کمتر از 400 میلی متر کاهش پیدا کرده است.
زارعی بر ضرورت مصرف بهینه آب در حوزه های مختلف شرب و کشاورزی تاکید کرد و گفت: هم اینک و به گفته مدیران شرکت آب و فاضلاب روستایی بیش از 100 مورد انشعاب غیرمجاز آب در روستاهای منطقه دلی اولادعلی مومن به مراجع قضایی ارسال شده که نشان می دهد هنوز مسله بحران کم آبی و خشکسالی در روستاها جدی گرفته نشده است.
نماینده مردم بویراحمد در مجلس شورای اسلامی گفت: مشکل عمده مردم این منطقه که مساله کم آبی در حوزه کشاورزی و آب آشامیدنی است باید ضمن رعایت مصرف بهینه و درک شرایط موجود توسط مردم ، مسئولان و مدیران استانی و شهرستانی نیز باید به دنبال راهکارهای کوتاه مدت برای گذر از این بحران باشند.
وی نوسانات و قطعی مکرر برق را از دیگر مشکلات مردم در این منطقه دانست و گفت: در کمیته برنامه ریزی شهرستان بویراحمد در سال جاری نیز حدود سه میلیارد ریال برای رفع این مشکل و ایجاد شرایط مناسب برای برق پایدار در این روستاها تخصیص می یابد.
زارعی گفت: دولت تدبیرو امید نشان داده که برای توسعه پایدار در روستاها و رسیدگی به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته مصمم است و خدمات شایانی نیز ظرف سال های گذشته در حوزه های مختلف گازرسانی، برق رسانی، آبرسانی ، بهداشت و درمان، راه ، مخابرات و ایجاد زیرساخت های توسعه ای در روستاهای بویراحمد و دنا انجام داده است.
فرماندار شهرستان بویراحمد نیز رفع مشکلات و دغدغه روستائیان و ایجاد شرایط رفا و توسعه همه جانبه در روستاها را از اولویت های اساسی مدیریت اجرایی استان و شهرستان دانست.
شاهرخ کناری با اشاره به پراکندگی، سخت گذر بودن و محرومیت بسیاری از روستاهای بویراحمد، اظهار کرد: در مناطق روستایی این شهرستان با وجود خدمات ارزنده ولی به دلیل عمق محرومیت های بر جای مانده از گذشته هنوز خدمات رسانی برای مردم قابل محسوس نیست.
وی ادامه داد: بیش از 600 روستای دارای سکنه در شهرستان بویراحمد وجود دارد که حدود نیمی از آنها زیر 20 خانوار جمعیت دارند.
کناری یادآور شد: یکی از مهمترین مشکلات روستاهای شهرستان بویراحمد نبود جاده ارتباطی مناسب است که با رفع این معضل ارائه خدمات در سایر حوزه ها نیز تسهیل خواهد شد.
وی تصریح کرد: از مجموع حدود یک هزار و 800 کیلومتر جاده ارتباطی موجود در شهرستان بویراحمد حدود یک هزار و 260 کیلومتر آن جاده های روستایی است.
وی بیان کرد: بروز پدیده خشکسالی و کم آبی ، ضعف زیرساخت های ارتباطی، مغفول ماندن ظرفیت های صنایع دستی و گردشگری و خلاء حمایت های سرمایه گذاری با وجود ظرفیت های بالقوه از دیگر چالش ها و مشکلات فراروی روستاییان این شهرستان است.
وی کمبود شدید آب به ویژه در بخش کشاورزی را از مهمترین مشکلات موجود منطقه دلی اولاد علی مومن دانست و گفت: از مموع سه حلقه چاه کشاورزی در این منطقه 2 مورد خشک شده و آبیاری بیش از 400 هکتار سطح باغ های در این منطقه با وجود تنها یک حلقه چاه انجام می شود.
کناری گفت: با توجه به هماهنگی انجام شده و همکاری نماینده مردم شهرستان بویراحمد در مجلس شورای اسلامی قرار است در شرایط خاص و برای گذر از بحران موجود، آبیاری باغ های این منطقه با همکاری و رعایت مصرف بهینه مردم با 2 دستگاه تانکر سیار البته در کوتاه مدت انجام شود.
وی گفت: برای از عبور از بحران کم آبی و توسعه و رونق بخش کشاورزی این منطقه در بلند مدت نیز انتقال آب از سد شا قاسم ، رودخانه بشار و همچنین سد در دست اجرای تنگ سرخ در برنامه کاری متولیان امر در حوزه شرکت آب منطقه ای و کشاورزی استان و شرستان قرار گرفته است.
کناری بیان کرد: دلی اولاد علی مومن از توابع بخش مرکزی شهرستان بویراحمد دارای 12 روستا، 432 خانوار و جمعیتی حدود یکهزار و 566 نفر است.
شهرستان بویراحمد با 250 هزار نفر جمعیت دارای چهار بخش شامل کبگیان، مرکزی، لوداب و مارگون و بیش از 600 روستای دارای سکنه است.
3016/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.