به گزارش ایرنا در پی این زلزله‌ها و هشدارهای مسئولان، بخش زیادی از شهروندان، شب‌ها را در فضای باز سپری کردند و همین امر سبب گرایش مردم به خرید چادرهای مسافرتی شد.
بعد از زلزله ۵٫۲ ریشتری و ۴٫۸ ریشتری یاسوج، سی‌سخت و چیتاب بازار فروش چادرهای مسافرتی رونق گرفت اما برخی افراد از این موقعیت سوء استفاده کردند.
با بررسی های صورت گرفته قیمت چادرهای مسافرتی به صورت محسوسی بالا رفت و برخی فروشندگان، این کالا را بین 2 میلیون و 500 هزار تا 10 میلیون ریال با توجه به کیفیت و انداره آن می فروشند.
به نظر می رسد این قیمت ها عادلانه نیست و چادرهای مسافرتی به یکباره گران شده اند.
این موضوع را رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تایید کرد و گفت: با توجه به نیاز شدید مردم به چادر مسافرتی جهت سکونت موقت در فضای آزاد برای در امان ماندن از خطرات زلزله، برخی افراد اقدام به فروش این کالا با قیمت‌ها و نرخ‌هایی دو تا چند برابر نرخ واقعی آن کردند.
داریوش دیودیده افزود: در پی زلزله‌های پی‌درپی روزهای اخیر پنج مغازه‌دار متخلف که اقدام به فروش چادر مسافرتی با قیمت بیشتر از نرخ واقعی می‌کردند، در یاسوج شناسایی و برای آنان پرونده تخلف تشکیل شد.
وی اظهار داشت: با توجه به نیاز شدید مردم به چادر مسافرتی جهت سکونت موقت در فضای آزاد برای در امان ماندن از خطرات زلزله، این افراد اقدام به فروش این کالا با قیمت‌ها و نرخ‌هایی دو تا چند برابر نرخ واقعی آن کردند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: براساس بازدیدهای مکرر بازرسان این سازمان پنج پرونده برای پنج واحد صنفی گران فروش و متخلف تشکیل شده و به تعزیرات حکومتی معرفی شده‌اند.
وی عنوان کرد: اسناد گران‌فروشی این افراد سودجو موجود است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: همچنین در
سه روز گذشته، سه دوره‌گرد سود جو و متخلف فروشنده چادر مسافرتی توسط بازرسان و با همکاری نیروی انتظامی در شهر یاسوج شناسایی و جمع آوری شدند.
دیودیده از شهروندان خواست در صورت مشاهده چنین افراد سودجویی مراتب را سریع به تلفن 124 گزارش دهند.
در حالی که خیابان ها، کوچه ها، پارک ها و بلوارهای شهر یاسوج با 2 زلزله نسبتا شدید رزوهای اخیر مملو از خانواده هایی شده است که شب ها و روزها را در چادرهای مسافرتی بسر می کنند اتخاذ چنین تدابیری ضروری به نظر می رسد.
تیم مدیریت بحران می تواند با پیش بینی چنین گرانفروشی هایی، به سایر بخش ها نیز نظر داشته باشد.
البته به نظر می رسد برای مدیریت نیازهای بازار در مواقع بحرانی باید برنامه هایی از پیش در نظر داشت که به باور استاندار کهگیلویه و بویراحمد یکی از این نیازها بیمارستان صحرایی است.
علی محمد احمدی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: توسعه زیرساخت‌های نرم افزازی و سخت افزاری مدیریت بحران از جمله بیمارستان صحرایی برای رخدادهای پیش بینی نشده مانند زلزله در این استان ضروری است.
وی اظهار داشت: ایجاد بیمارستان 40 تختخوابی صحرایی، سوله زمان بحران، تقویت امداد هوایی و تکمیل پل‌های سوم و چهارم بشار برای کاهش ترافیک از زیرساخت‌های مورد نیاز مدیریت بهینه بحران در کهگیلویه و بویراحمد است.
احمدی تصریح کرد: طرح پل سوم بشار یاسوج که برای مدیریت زمان بحران و کاهش بار ترافیکی یک نیاز اساسی است در نیمه نخست امسال بهره برداری می‌شود.
وی روند اجرای پل چهارم بشار را مطلوب ارزیابی کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: راه اندازی بیمارستان صحرایی از اولویت‌های مهم مسئولان برای مدیریت زمان بحران در این استان است.
احمدی با بیان اینکه بسیاری از شهروندان 2 شب گذشته برای آرامش بیشتر در پارک‌ها اسکان یافتند گفت: باید برای تجهیز این مکان‌ها به سرویس‌های بهداشتی چاره اندیشی اساسی شود.
از هفته گذشته تاکنون چند مورد زلزله در شهرستان‌های بویراحمد و دنا رخ داده است که بزرگترین زلزله به بزرگی 5.2 ریشتر روز چهارشنبه هفته گذشته در سی سخت اتفاق افتاد.
زمین لرزه روز چهارشنبه هفته گذشته 780 میلیارد ریال به ساختمان‌های مسکونی و زیرساخت‌های دو شهرستان بویراحمد و دنا خسارت وارد کرد.
زلزله چهارشنبه هفته گذشته 139 مصدوم و زلزله بامداد دوشنبه یاسوج 93 نفر مصدوم درپی داشته‌اند.
بامداد دوشنبه هفته جاری نیز زلزله‌ای با شدت 4.8 ریشتر یاسوج، چیتاب و سی سخت در کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند.
کانون این زمین لرزه در 6 کیلومتری چیتاب، 9 کیلومتری سی سخت و 20 کیلومتری یاسوج بود.
در پی این زلزله‌ها و هشدارهای مسئولان، بخش زیادی از شهروندان، شب‌ها را در فضای باز سپری کردند.
9868/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.