به گزارش ایرنا، این دختر بچه در روستای نیمدور شهرستان گچساران در جنوب استان کهگیلویه و بویراحمد زندگی می کند که با مشاهده این صحنه دلخراش از پدرش خواهش کرد تا قوطی کنسرو را از پای الاغ جدا و پایش را درمان کند.
چشم های نرگس اینک در جنگل ها و مراتع تیزبینانه مراقب است تا مبادا تجربه تلخ الاغ پیر برای دیگر چهارپایان دیگر تکرار شود.
وی، هر جا قوطی کنسروی را که در طبیعت رها شده را می بیند آن را بی درنگ برداشته و در سطل زباله می اندازد.
نرگس به دوستان و آشنایان نیز یادآوری می کند تا مراقب طبیعت اطراف خود باشند.
این داستان غم انگیز گوشه ای از عواقب رهاسازی زباله ها در طبیعت است که ما به سادگی از کنار آن می گذریم.
درحالی که متخصصان بقای حیات وحش، انسان و رویشگاه های گیاهی را مستلزم صیانت از محیط زیست می دانند، اما آلودگی خاک، آب و هوا در بهار طبیعت به اوج خود می رسد.
به باور کارشناسان رهاسازی زباله ها در جنگل ها سبب آلودگی خاک، آب و حتی هوا می شود و سفره های آب زیرزمینی و چشمه ها را نیز آلوده می کند.
**صیانت از جنگل ها نیازمند مشارکت مردم
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست کشور که 10 روز قبل برای شرکت در همایش فرهنگ سبز به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده بود، گفت که بقای فرایند چرخه حیات موجودات زنده نیازمند مشارکت مردم در صیانت از جنگل ها و مراتع است.
محمد درویش اظهار داشت که تولید اکسیژن، تنوع زیستی، حیات پرندگان، تبدیل قطرات باران به منابع آب زیرزمینی به جای سیلاب و جلوگیری از فرسایش خاک از کارکردهای درختان است.
وی بیان کرد که کاهش آلودگی هوا و آلاینده‌های صوتی که سلامت امروز بشر را تهدید می‌کند در سایه تلاش همگانی برای حفاظت از جنگل ها و مراتع امکان پذیر است.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه 18 میلیون اصله درخت بلوط جنگل‌های زاگرس در 2 سال گذشته نابود شده است، گفت که این امر هشداری جدی برای تغییر الگوهای برخورد با جنگل هاست.
**جامعه دانش آموزی سفیران طبیعت در بین خانواده ها
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: جامعه بزرگ دانش آموزی بهترین محیط یاران و سفیران طبیعت در بین خانواده ها و جامعه برای ترویج فرهنگ زیست محیطی هستند.
سید اسدالله هاشمی افزود که حفظ محیط زیست از جمله منابع حیاتی آب، خاک و هوا امروز بیش از گذشته نیازمند مشارکت همگانی است.
وی به رها سازی زباله ها در طبیعت و محیط های مسکونی اشاره کرد و گفت: قشر دانش آموز برای فرهنگ سازی در این عرصه برای داشتن محیط زیست سالم و پایدار رسالت مهمی بر عهده دارند.
**محیط زیست نعمتی خدادادی است
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران گفت: صیانت مطلوب و بهینه از محیط زیست مستلزم پیوستن گردشگران به پویش طبیعت پاک است.
عبدال دیانتی نسب اظهار داشت: محیط زیست نعمتی خدادادی است که پایداری آن برای تامین سلامت موجودات زنده و تحویل به نسل های آینده ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی از مسافرانی که در تعطیلات نوروز به دامن طبیعت سفر می کنند، خواست زباله های خود را در کیسه های نایلونی ریخته و در مناطق تعیین شده قرار دهند.
دیانتی نسب، خاموش کردن آتش های برافروخته شده در طبیعت را از سایر اقداماتی دانست که رعایت آن در نگهداری از عرصه های طبیعی الزامی است.
وی، توزیع کیسه های نایلونی زباله بین مسافران نوروزی را از برنامه های پیش بینی شده برای پاکیزه نگهداشتن عرصه های جنگلی و طبیعی این شهرستان در ایام نوروز امسال ذکر کرد.
وی با اشاره به تفاوت فاحش وضعیت مناطق گردشگر پذیر قبل از تعطیلات نوروزی و پس از آن گفت که این طبیعت زیبا که اینگونه سخاوتمندانه از گردشگران پذیرایی می کند و موجبات آرامش و آسایش انسان ها را فراهم می کند مستحق تخریب و نابودی نیست.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از موضوعاتی که مردم باید به آن توجه کنند خودداری از رها سازی ماهی های قرمز در رودخانه ها و آب های روان است که می تواند سلامت آبزیان را تهدید می کند.
دیانتی نسب تصریح کرد که قرار دادن سبزه نوروزی بر روی خودروها در حال حرکت یکی دیگر از عادت های برخی مردم است که سبب زشت شدن چهره شهرها می شود.
بیش از 300 هزار هکتار منطقه حفاظت شده و شکارممنوع در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که بیش از 65 محیط بان مراقبت از این زیستگاه های مهم را بر عهده دارند.
کهگیلویه و بویراحمد با توجه به موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه‌ای که افزون بر 20 درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود 40 درصد گونه‌های دارویی کشور را در خود جای داده است.
هم اینک هفت منطقه حفاظت شده با وسعت 93 هزار و 660 هکتار، دنای شرقی با وسعت 28 هزار و 202 هکتار، خاییز سرخ با مساحت 33 هزار و 235 هکتار، خامی با وسعت 25 هزار و 671 هکتار، دیل با 10 هزار و 381 هکتار، سولک با 2 هزار 4287 هکتار و سیوک با 12 هزار 858 هکتار در این استان زیبای طبیعی وجود دارد.
خبرنگار: فرزانه شریفی**انتشار دهنده:حسینعلی راشکی
8143 /8005
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.