فرارسیدن 17 مرداد ماه و روز خبرنگار، بهانه‌ای بود برای شنیدن حرف‌ها و درد دل های خبرنگاران  و فعالان عرصه خبر در استان کهگیلویه و بویراحمد ، کسانی که در همه روزها کارشان نقل قول و انتشار اخبار دقیق، صحیح و با سرعت دیگران است.
به گزارش ایسنا منطقه کهگیلویه و بویراحمد 17 مرداد ماه که به یادمان شهادت مظلومانه محمود صارمی خبرنگار به دست طالبان در افغانستان، روزخبرنگار نام‏گذاری شده، نماد تلاش، حقیقت، صداقت، استقلال، ایثار، امانت، مسئولیت، تعهد، دلسوزی، وظیفه و... است .
با اینکه خبرنگاری جزء مشاغل سخت و زیان‏‌آوراست اما زحمت‏کشان این عرصه از وضع موجود رضایت ندارند و روز خبرنگار بهترین بهانه برای طرح مشکلات خبرنگاران و دغدغه‌های آن‌هاست ، دغدغه‌هایی که لحظه‌ای خبرنگار را تنها نمی‌گذارند.

"مهدی مرادی"، خبرنگار و مدیر تابناک کهگیلویه و بویراحمد با 6سال تجربه به خبرنگار ایسنا گفت: صحبت از رسانه بدون از توجه به نقش آفرینی خبرنگار بی معناست و هویت رسانه به تیزبینی و موثر نوشتن یک خبرنگار، وابسته است .
وی افزود: مهمترین مشکلات خبرنگاران به امنیت شغلی آنان و همچنین مشخص نبودن منبع تامین درآمد آن ها مربوط می شود. در این زمینه البته با دو گروه از خبرنگاران برخورد می کنیم. یک گروه خبرنگارانی هستند که به نوعی حداقل دستمزدی را از دولت دریافت می کنند که عمدتا خبرگزاری ها هستند. هر چند این گروه هم مطلقا درآمدشان متناسب با زحماتی که متحمل می شوند نیست. گروه دوم خبرنگاران سایت ها و پایگاه های خبری بخصوص پایگاه های محلی هستند که متناسب با نوع تعاملاتشان! با ادارات، دستگاه ها و مراکز غیر دولتی به کسب درآمد می پردازند اما در مجموع همه خبرنگاران از لحاظ معیشتی دارای مشکلات اساسی هستند. بیمه و مسکن خبرنگاران هم از جمله مشکلات اساسی خبرنگاران است.
مرادی تصریح کرد: به نظر من پرداختن به تنش های قومی که عملا باعث می شد خبرنگاران وارد این بازی ها شوند و گاهی رسالت واقعی خود را کنار بگذارند، ایجاد تنش ها میان برخی مسئولان و نخبگان استان در حوزه های قضائی، معنوی و اقتصادی که خبرنگاران را به نوعی بر سر دوراهی هایی! در تولید خبر، گزارش و تحلیل قرار می داد از جمله مواردی بود که برای من واقعا شرایط سختی را ایجاد کرده بود.
این فعال رسانه ای بیان کرد: در مورد قدرشناسی از کار خبرنگار به شخصه اعتقادی به لزوم قدرشناسی مسئولین نمی بینم و تنها بر این عقیده هستم که اگر کار خبرنگار در راستای رفع مشکلات مردم و کمک به چنین روندی بود، نیازی به قدرشناسی هیچ کس نیست.
به نظر من خبرنگاری فعال و موثر، مترادف است با تحمیل سختی ها به خبرنگار و خانواده آن! چرا که یک خبرنگار به دلیل کار شبانه روزی عملا فشار سختی را به خانواده وارد می کند اما یک واقعیت در این مورد وجود دارد که سختی کار خبرنگاری با توجه به ایجاد حس تاثیرگذاری شخص بر سرنوشت جامعه، مهمترین موضوعی است که از لحاظ روانی حسی خوشایند را به خبرنگار می دهد. بنابراین از نظر بنده سختی خبرنگاری بسیار خوشایند است.

"داریوش بهنیا زاده"، خبرنگار و سرپرست خبرگزاری فارس کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: شرایط سخت همیشه همراه و همزاد خبرنگاران استان بوده و تقریبا شرایط آسانی وجود نداشته است شرایط سختی که از زندگی روزمره آغاز و در کار حرفه‌ای تداوم می‌یابد کاری که کمترین درآمد و بیشترین دردسر را دارد و البته کار برخی خبرنگاران به مراتب سنگین‌تر و سخت‌تر از دیگر همکاران است.
وی افزود: اما خوشبختانه جایگاه خبرنگار و رسانه بسیار بهتر از گذشته شده چرا که مردم بیش از پیش با رسانه آشنا شده‌اند و نقش آن‌ها را بهتر و بیشتر درک می‌کنند.
بهنیا زاده عنوان کرد: خبرنگاری شغل سخت اما دلپذیری است چرا که همیشه در متن قرار دارید و همین به سختی‌ها می‌ارزد.

"حمید جهان"، خبرنگار خبرگزاری ایرنا با 11سال سابقه به خبرنگار ایسنا در خصوص نقش و جایگاه خبرنگاران در جامعه گفت: نقش و تاثیر حوزه رسانه در جهت دهی افکار عمومی و جامعه و همچین در سیر همه تحولات امروزه بر هیچ کس پوشیده نیست و البته این تاثیرگذاری در زمینه های مختلف نیز قابل بحث است و در حقیقت عاملی چند وجهی است.
وی افزود: باید ببینیم آیا رسانه توانسته آنگونه که شایسته است نقش ممتاز و تعیین کننده خود را در توسعه و تاثیرگذاری خود را در عرصه های گوناگون به نحو مطلوب ایفا کند یا خیر، که البته در این راستا نیازمند یک آسیب شناسی جدی و نقد از درون این مجموعه هستیم. نکته های مغفول و خلاء های فراوانی فرا روی حوزه رسانه ها در استان وجود دارد
جهان بیان کرد: شاید در یک نگاه تکثر خبری در عرصه رسانه یک فاکتور مثبت از جنبه های مختلف حداقل از سوی متولیان امر مد نظر باشد اما در حقیقت وضعیت رسانه ای به لحاظ محتوایی، مندرجات و کار حرفه ای و خبری در رسانه ها و مطبوعات استان و کیفیت در این عرصه چندان مطلوب نیست و باید بپذیریم که فاصله فاحشی تا رسیدن به نقطه مطلوب وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: البته برخی چالش ها و مشکلات در حوزه رسانه ها و خبرنگاران ساختاری است و ربطی به این استان و یا این دولت و آن دولت نداشته و همواره بسیاری از خبرنگاران با مشکلات متعددی همچون بیمه، نبود امنیت شغلی و درآمد پایین مواجه بوده و هستند و حتی شاید تا حدودی این دغدغه ها نیز بر کار حرفه ای آنها نیز اثر منفی نیز هم داشته اما از طرفی ماندن در این حرفه و به هرقیمتی مطمئنا به صلاح نیست.
این خبرنگار تصریح کرد: اما برخی چالش های دیگر را که می توان مشکلات نرم افزاری در این عرصه دانست نیز فراروی کار رسانه ای در این استان وجود دارد که برای رفع آنها نیازمند یک عزم راسخ جمعی و نقد درونی از سوی خود رسانه ها، مدیران مسئول و خبرنگاران هستیم. یکی از این چالش ها که البته و به نظر یک ضعف بنادین و زیرساختی در درون این مجموعه نیز محسوب می شود و تا حدودی خدشه بر کار حرفه ای مان گذاشته و دستمایه ای برای عدم ترغیب و فرار مخاطبان و افکار عمومی از رسانه ها شده دامن زدن به برخی اختلافات وعدم توانایی در ایجاد یک وحدت رویه و انسجام درونی بین خودمان است.
جهان ادامه داد: حتی متاسفانه می بینیم در برخی از معضلات، چالش ها و دامن زدن بر برخی مسایل که رسانه ها به عنوان خواص و افراد تاثیرگذار در جامعه باید برای زدودن این گونه افکار و معضلات و نفی آنها در سطح جامعه چاره اندیشی کنند خود پیش قراول و مسبب اصلی در بروز برخی از این مشکلات می شوند.
وی بیان کرد: قدر خبرنگاران را نمی دانند چون خود قدر خود را ندانسته ایم و مقصر اصلی در وهله نخست خود ماها هستیم چون حرمت امام زاده ابتدا به متولی آن است. هرگاه من خبرنگار؛ شانیت و جایگاه حرفه ای و نقش تتعیین کننده و تاثیرگذارم را در سیر تحولات و جهت دهی جامعه به عنون رکن چهارم دمکراسی شناختم بدون شک این جایگاه در نزد دیگران نیز رفیع و بلند خواهد شد آنگاه چالش همیشگی و تفکیک بین جایگاه یک خبرنگار با بازاریاب در عرصه حساس رسانه ای نیز به طور خودکار حل خواهد شد.
جهان اضافه کرد: سرمایه گذاری در پرورش خبرنگاران متخصص و مجهز به دانش روز در کنار برگزاری کارگاه های آموزشی به طور مستمر که البته خبرگزاری ایسنا و جهاد دانشگاهی قدم های مثبت و قابل قبولی در این راستا ظرف سالهای اخیر برداشته و باید بیش از پیش و با جدیت ادامه یابد.

"سیده مهناز خُزیر"، خبرنگار و دبیر خبرگزاری قرآنی(ایکنا) به خبرنگار ایسنا با هشت سال سابقه فعالیت خبری گفت: امروزه با توجه به کارکرد رسانه ها شاهد اثرگذاری و نفوذ این رسانه در ابعاد مختلف جامعه هستیم.
وی افزود: سختی کار، استرس، نداشتن بیمه خبرنگاری و درآمد پایین و نداشتن امنیت شغلی از اصلی ترین مشکلات خبرنگاران استان است.
خُزیر اظهارکرد: روز خبرنگار را به همه سخت کوشان این عرصه تبریک می گویم و امیدوارم که خبرنگاران به جایگاهی که باید دست یابند، در این استان هم به نسبت اینکه استانی نوپاست اما قدر خبرنگاران را میدانند و عامه مردم همواره قدرشناس آنها هستند
وی اضافه کرد: عشق به کار باعث حضور ما در این عرصه شده و اصولاً کار خبرنگاری و خبر از نیازهای اصلی جامعه ماست.

"مرضیه جوشن"، خبرنگار خبرگزاری دفاع پرس با هفت سال سابقه فعالیت خبری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: در دنیای امروز که رسانه‌ها نقش مهمی را به عنوان ابزار اطلاع‌رسانی ایفا می‌کنند، خبرنگار چشم و گوش و مهم‌ترین ابزار رسانه است و موفقیت رسانه در گرو فعالیت حرفه‌ای خبرنگار آنست. از سویی خبرنگار با احساس تعهد و مسئولیت در قبال مردم و با مطالبه‌گری برای رفع مشکلات آنها، از طریق انعکاس دقیق، عینی و بی‌طرفانه رویدادها نقشی کلیدی را در توسعه جامعه و دفاع از حقوق عامه مردم ایفا می‌کند.
وی عنوان کرد: مهم‌ترین مشکلات اکثر خبرنگاران نداشتن امنیت شغلی، محروم بودن از تجهیزات و امکانات مورد نیاز این حرفه و مهم‌تر از همه درآمد ناچیزی است که در شرایط اقتصادی کنونی آنها را با مشکلات بسیاری روبرو کرده است.
جوشن ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات خبرنگاران در استان کهگیلویه و بویراحمد، فعالیت غیرحرفه‌ای رسانه‌های زردی است که جز به تمکن مالی خود به چیز دیگری نمی‌اندیشند و همین موضوع سبب تقابل همیشگی خبرنگاران حرفه‌ای استان و این بازاریابان رسانه‌‌دار شده است، اگر بخواهم واضح‌تر بگویم در جایی که نیاز به دفاع از حقوق مردم وجود دارد رسانه‌های زرد با دریافت مبلغی حتی ناچیز به تقابل با رسانه‌هایی می‌پردازند که در جهت مطالبه‌گری و دفاع از حقوق مردم تلاش می‌کنند.
این خبرنگار تصریح کرد: روز خبرنگار فرصتی برای عرض خسته‌نباشید به جهادگران عرصه اطلاع‌رسانی و یک دورهمی برای خبرنگارانی است که سالی پر از فراز و نشیب را پشت سر گذاشته‌اند.
جوشن بیان کرد: مشکلات اقتصادی زیادی در طول یک سال گذشته گریبان‌گیر مردم بوده که خبرنگاران هم به عنوان قشری از جامعه از این موضوع مستثنی نبودند. از سویی نابسامانی بازار توقع مردم از رسانه ها را بالا برده بود و خبرنگاران به دنبال دفاع از حق و حقوق مردم بودند که در این راه گاها با برخوردهای ناشایست از سوی برخی دلالان بازار روبرو می‌شدند.
وی افزود: متاسفانه رسانه هنوز نتوانسته جایگاه واقعی خود را در استان کهگیلویه و بویراحمد پیدا کند، مردم این استان شناخت زیادی نسبت به نقش خبرگزاری‌ها به عنوان یکی از پرمخاطب‌ترین و تأثیر‌گذارترین رسانه‌های حال حاضر دنیا ندارند، وقتی در سطح جامعه با مردم روبرو می‌شویم و از آنها در مورد مشکلات‌شان می‌پرسیم، می گویند مگر شما می‌توانید حقیقت را هم بنویسید؟ علت این موضوع هم اینست که بسیاری از مردم این استان تصور می‌کنند هر کسی که بگوید خبرنگار است حتما خبرنگار صدا و سیما است... یکی از مهم‌ترین علل عدم شناخت مردم از خبرگزاری‌ها هم می‌تواند مسئولانی باشد که در هر موضوعی از مردم می‌خواهند برای شنیدن اخبار تنها به صدا و سیما رجوع کنند و به عبارتی این موضوع قدرناشناسی نسبت به خبرنگارانی است که برای رساندن مشکلات مردم به گوش مسئولان و از طرف دیگر انعکاس خدمات نظام و همچنین انعکاس کاستی‌ها و کم‌کاری‌ها در خدمات‌رسانی از جان و دل مایه می‌گذارند.
جوشن اضافه کرد: خبرنگاری برای کسی که با عشق و علاقه به این عرصه وارد شده سخت نیست تهیه خبر و ارائه گزارش از مشکلات مردم و جامعه و تلاش برای اطلاع‌رسانی دقیق، سریع و بی‌طرفانه به مردم، لذتی دارد که تمام سختی‌ها را دل‌انگیز می‌سازد. کسی که عاشق شغل خبرنگاری نباشد هرگز نمی‌تواند در این عرصه دوام بیاورد. اما اگر عاشق شغلت باشی تمام مسائلی که در نگاه دیگران سختی محسوب می‌شود برای تو لذت‌بخش است چون تنها به یک هدف می‌اندیشی و آن هم بدست آوردن قلب و ذهن مخاطب و مردم است.

"محمد حسینی"، خبرنگار صدا و سیمای مرکز کهگیلویه و بویراحمد نیز به خبرنگار ایسنا گفت: خبرنگار مهمترین رکن رسانه است. و رسانه عاملی برای هدایت افکار عمومی هرچه خبرنگاران به موضوع حرفه ایی تر نگاه کنند و خوراک رسانه را بر مبنای فرایند های خواسته شده البته با رعایت اخلاق حرفه ایی تاکید شده برای  در هدایت مخاطبان تهیه کنند موفق تر خواهند بود. شاید عدم دسترسی آسان به منابع خبری در کنار دیگر سختی‌های کار از مشکلات خبرنگاران باشد. البته باید به مسائل رفاهی این قشر نیم نگاهی داشت
وی افزود: ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید محمود صارمی، روز خبرنگار را به مجموعه فعالان عرصه خبر در همه رسانه ها تبریک عرض می کنم.
حسینی بیان کرد: از سال 76 فعالیتم را در صدا و سیما شرع کردم و تا کنون با عشق و علاقه در این سازمان افتخار همکاری دارم. شاید سقوط هواپیمای ای تی ار و از دست دادن جمعی از هموطنانم یکی از تلخترین خاطراتم باشد اما اقتضای کار خبرنگاری دیدن تصاویر و بیاد داشتن  صحنه هایی است که شاید یک عمر شیرینی یا تلخی اون همراهت باشد.
این خبرنگار صدا و سیما تصریح کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد استانی نوپاست طبیعتا باید برای‌ توسعه تلاش کرد که خوشبختانه مردم و مجموعه مدیریتی به ظرفیت خبرنگاران برای تحقق این مهم باور دارند. بر این باورم که خبرنگاری حرفه ای ارجمند با شرایط خاص که تنها کسانی قدرت مداومت در این حرفه رو دارند که با این شرایط کنار آمدند و کارشان را دوست دارند. گاهی بازتاب مثبت یک گزارش خستگی و مرارت مدتها کار رو از روح و جان خبرنگار میگیرد و به جای آن اشتیاق و لذت خدمت در این عرصه رو مضاعف می کند.
حسینی عنوان کرد: قطعا یک خبرنگار این  توانایی را دارد که در خیلی از مشاغل موفق باشد اما همانطور که ذکر شد این حرفه رو ترجیح دادند. البته یک خبرنگار موفق علاوه بر داشتن تخصص و رعایت اخلاق حرفه ایی باید از توان بالای روابط عمومی برخوردار باشد و به پیرامون خود نگاهی متفاوت داشته باشد. حس کنجکاوی، جسارت و تجزیه رویداد ها شاید عمده تفاوتی است که بین یک خبرنگار با سایر اقشار جامعه می شود دید .

" امین وکیلی"، خبرنگار و سرپرست روزنامه ابتکار جنوب استان کهگیلویه و بویراحمد با ١٥ سال سابقه به خبرنگار ایسنا گفت: خبرنگاران همیشه به عنوان پل ارتباطى مردم و مسئولین شناخته می شدند اما امروز با گسترش فضاى مجازى و تسهیل راه‌هاى دسترسى به اخبار و اطلاعات این نقش کمرنگ شده و خبرنگاران نیازمند به روز شدن و همراهى و همگامى با پیشرفت و توسعه ابزار اطلاع رسانى هستند.
وی افزود: مشکلات خبرنگاران در چند بخش قابل تحلیل است بخشى که به حرفه و شغل خبرنگارى مربوط مى شود و آن عدم مطالعه و آگاهى کافى از مسائل روز است که باعث مى شود خبرنگار دچار روزمرگى شود و خبرنگار را دچار فقر در سوژه و سوژه پردازى مى کند، این مشکل درونى حوزه رسانه است اما مشکلات معیشتى، مسکن و بیمه خبرنگاری از دیر باز همپیاله خبرنگاران بوده است.
وکیلی با بیان اینکه نداشتن امنیت شغلى نیز مشکلى است که باعث مى شود خبرنگار با ذهن باز و خیال آسوده کار را دنبال نکند، تصریح کرد: بى توجهى و عدم پاسخگویى مسئولان و نبود شفافیت در ادارات و سازمانها از جمله مشکلاتی است که یک خبرنگار با آن دست و پنجه نرم مى کند.
این خبرنگار تاکید کرد: عدم سواد رسانه اى مسئولان و عدم آشنایى و نادیده گرفتن جایگاه رسانه و خبرنگار از دیگر مشکلات حوزه رسانه است
وکیلی اضافه کرد: خبرنگارى از جمله شغل هاییست که با عشق همراه است و کسانى که علاقه و عشق نداشته باشند قطعا در این حرفه ماندگار نیستند، سختى کار و مشکلات این حوزه بسیار است اما تعداد کسانى که از این حرفه خداحافظى مى کنند کم است به دلیل همان عشق است.

"علی ویسی"، دبیر خبرگزاری شبستان کهگیلویه و بویراحمد با سابقه تقریبا 17 ساله در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: خبرنگار مهم ترین عنصر در جهت دهی به افکار عمومی جامعه و همچنین بهترین رابط برای انعکاس خدمات دولت ها و همچنین بیان مشکلات و کمبودهای مردم و جامعه به مسئولان هستند و قاعدتا تا رسانه ای خبرنگار نداشته باشد که بتواند از نزدیک شاهد رویدادها و حوادث و همچنین مشکلات مردم باشد، نمی تواند به درستی به رسالت خود که آگاهی بخشی و اطلاع رسانی شفاف به دولتمردان و افکار عمومی است، موفقیتی داشته باشد.
وی افزود: الحمدلله در استان کهگیلویه و بویراحمد استعدادهای خوبی در این زمینه هنری (خبرنگاری) داریم که شاید کمتر به آنها توجه شده است.
ویسی اظهارکرد: هرچند بنده خودم را یک خبرنگار نمی دانم، زیرا آنچنان که باید و شاید نتوانستم در جهت بیان مشکلات مردم به مسئولان دردی را دوا کنم، اما متاسفانه آنچه که بنده شاهد بودم انتخاب گزینشی از بین رسانه ها بعضا از طرف برخی ادارات و نهادها صورت می گیرد. مشکل دوم در این حوزه نیز به عدم تخصص برخی از مسئولین روابط عمومی ها برمی گردد که آشنایی با اهمیت کار خبری و رسانه ها ندارند و حتی در حوزه خود نیز سردرگم هستند.
وی تصریح کرد: رسانه را رکن چهارم دموکراسی می دانند و از آنها انتظار اطلاع رسانی و بیان منصفانه خدمات دولت ها و همچنین دغدغه های مردم را دارند، اما این چشم بیدار، آگاه و مجانی نیز نیازمند توجه مسئولان و نهادهای ذیربط است.
ویسی عنوان کرد: سخن بنده با مسئولان استان که در دولت های مختلف با دادن وعده های گوناگون از جمله مسکن، بیمه مناسب، ساخت محلی برای خانه مطبوعات و .... نتوانستند به حداقل اینها جامه عمل بپوشانند و تنها به دادن یک وعده ناهار، شام یا کارت هدیه ای 100 هزار تومانی بسنده کردند. به نظر بنده به عنوان یکی از عوام این جامعه، وقتی از رسانه انتظاراتی هم مردم و هم مسئولان دارند، رسانه ها نیز نباید به این شکل مورد بی مهری قرار گیرند و اگر مسئولی نتوانست به وعده های خود به این قشر بی ادعا عمل کند حداقل در سال بعد علت آن را با شفافیت به رسانه ها اعلام کند.
این فعال رسانه ای افزود: یکی از مشکلات دیگر بحث سخت و زیان آور بودن حرفه خبرنگاری است که یک خبرنگار با پرداخت 20 سال حق بیمه با عنوان نام «خبرنگار» در لیست کارفرما و تایید تامین اجتماعی می تواند بازنشسته شود، این درحالی است که عنوان خبرنگار در این لیست درج می شود اما حق بیمه ای که کارفرما می پرازد حق بیمه معمولی و نه شرایط سخت است، البته این موضوع مختص به تعداد خاصی از کارفرمایان در رسانه هاست و جنبه عمومیت ندارد. نبود محل استقرار دائمی برای خانه مطبوعات نیز یکی دیگر از مشکلات این حوزه است.
ویسی اضافه کرد: هر چند دردل ها بسیار است و بیان آنها شاید اندرخم کوچه ها بماند، اما ترجیح می دهم سایر اصحاب رسانه نیز مشکلات حوزه کاری خود را با صراحت و شفافیت بیان کنند تا شاید گوش شنوایی پیدا شود.

"خدایار درخش"، خبرنگار و سرپرست سایت منطقه ای راک نیوز با 8 سال سابقه به خبرنگار ایسنا درپاسخ به سوالی مبنی بر جایگاه و نقش خبرنگار در عرصه رسانه ها و جامعه باید گفت: اصولا رسانه وقتی شخصیت پیدا می کند که از عنصری تاثیرگذار بنام خبرنگار بهره ببرد که میزان این تاثیرگذاری به تخصص و حیطه عمل آن بستگی دارد و فارغ از تعارف کلیشه ای در نقش و جایگاه خبرنگار به بیان ساده می توان گفت نقش آگاهی بخشی به مخاطب در جامعه هدف با هرنوع ابزار رسانه ای خواه مکتوب یا دیداری و شنیداری برجستگی نقش خبرنگار یک رسانه در جامعه را نشان می دهد .
وی افزود: این نقش و جایگاه وقتی پر رنگ تر می شود که در مسیر خود دغدغه‌های جامعه، تقویم خبری یک خبرنگار را اولویت بندی می کند. اطلاع رسانی، آگاهی بخشی، شفافیت شاه رگ نقش خبرنگار در یک جامعه آرمانی را ترسیم می کند که البته پایبندی خبرنگار به چنین وظیفه ای باعث می شود حلقه ارتباطی -اعتمادی جامعه با رسانه و خبرنگار مستحکم شود.
درخش بیان کرد: در مورد مهم ترین مشکلات خبرنگاران باید دایره تقسیم بندی داشته باشیم اصولا عدم برخورداری از درآمد مکفی و مسکن درحال حاضر نقطه مشترک مشکلات اکثر صنوف در کشور است ضمن اینکه سرعت انتقال دیتا در عصر ارتباطات می طلبد که خبرنگاران در حوزه تجهیزات مرتبط(دوربین، لب تاپ،رکوردر و ...) و غیرمرتبط منجمله دفتر کار و وسیله ایاب و ذهاب برخوردار باشند که واقعیت امر این است بسیاری از خبرنگاران و رسانه های استان از چنین امکاناتی محروم هستند ضمن اینکه عدم برخورداری از چتر حمایتی بیمه پایه و تکمیلی از جدی ترین مشکلات حال و آینده اهالی رسانه است که هرآنچه در این عرصه صورت گرفته کسی تاکنون نتوانسته به عینه در زندگی خبرنگاری خود آن را لمس کند .
وی در پاسخ به این سوال که چقدر قدر خبرنگاران را در استان می دانند تاکید کرد: باید از دو منظر به این سوال پاسخ داد، یک بخش اینکه جامعه چقدر قدر می نهد و دوم اینکه رفتار خبرنگار چقدر جامعه را وادار به ارج نهادن می کند .واقعیت امر آمارهای منتشرشده در سامانه جامع رسانه های کشور نشان از یک رغبت عجیب به رسانه داری در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که در قیاس با دیگر استان های مشابهه و پرجمعیت تر بسیار عدد چشمگیری است .
درخش اضافه کرد: این میل عجیب به رسانه داری در وضعیتی که زیرساخت های آن فراهم نیست تاحدودی باعث می شود بعلت عدم تولید محتوای مبتنی راستی و درستی ارتباط رسانه با جامعه ضعیف شود و متاسفانه خبرنگار نتواند نقش پر رنگی در جامعه داشته باشد و این عدم تاثیری گذاری باعث می شود افراد جامعه نگاه قدرشناسی بسمت افراد تاثیرگذار در زندگی خود داشته باشند و باید پذیرفت شوربختانه قدرشناسی نسبت به خبرنگار درحال کم رنگ شدن است و عدم تعریف صحیح ما از این حرفه و سیاست های دولت های مختلف در برخورد با متقاضیان ورود به این عرصه در این تصمیم جامعه تاثیر گذار هستند. این سختی آنجا نمود پیدا می کند که برخی از رسانه های ما مجبور می شوند به بیلبوردهای دیجیتالی تبدیل شوند که برای ناچیز مبلغی به مُبلغی برای اسپانسر تبدیل شوند و ناخواسته از رسالت اصلی خود فاصله بگیرند .
این فعال رسانه ای تصریح کرد: واقعیت امر گفتن اینکه خبرنگاری یک شغل پرخطر و سخت است جمله ای برای تمجید و دلخوشی خبرنگاران کارایی دارد وگرنه در هیچ تصمیم گیری مرتبط با این شغل چیزی به عینه دیده نشده است و یا این حقیر ندیدم در تصمیات دولت ها و وزارت فرهنگ و ارشاد جایی برای این سختی شغل امتیازی قائل شده باشند اما در اینکه این شغل سخت  هست شکی نیست، میزان سختی آن به خط و مشی ما رسانه ای ها بستگی دارد که چگونه بنویسیم و چه بنویسیم .
درخش ادامه داد: اینکه بعضی از سر ناچاری به این حرفه روی آوردند نمی تواند عمومیت داشته باشد اما به نظر می رسد عدم آگاهی کافی از کارایی رسانه باعث شده برخی به این وادی ورود کنند بعنوان مثال یکی از خبرنگاران تعریف می کرد آقایی می گفت از یک سازمانی طلب دارم پولمو نمی دهند می خواهم سایتی بزنم و علیه شون مطلب بزنم تا طلبم را وصول کنم یا مواردی دیگر ضمن اینکه این همه میل به رسانه داری در استان بخشی از آن می تواند زائیده همین فراهم نبودن شرایط دسترسی آسان به مشاغل مختلف باشد. در این عرصه هستند کسانی که شرافتمندانه قلم می زنند، با حداقل ها امرار معاش می کنند و برای تحقق جامعه آرمانی مخاطب خود می نویسند. .
گزارش از عیسی فتحی خبرنگار ایسنا کهگیلویه و بویراحمد
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.