به گزارش دریافتی روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان مهدی حسینی ‌نژاد، در نخستین نشست میز کشوری پسته در کرمان افزود: همچنین تولید ناخالص 39 درصدی این استان باید تا پایان برنامه ششم توسعه به 48 درصد افزایش یابد.
وی اظهار کرد: نتیجه اقدامات دولت تدبیر و امید در این استان، 36 هزار میلیارد تومان پروژه در حال اجرا است و هم اکنون این پروژه ها بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
**سیاست وزارت صنعت و معدن تقویت پسته و مس است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: کرمان در زمینه تولید پسته و مس قابلیت فراوانی دارد و سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت تقویت این 2 محصول است که به این سازمان ابلاغ شده است.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت تقویت صادرات پسته و مس در استان کرمان افزود: با توجه به سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال، تولید محصولات صادرات گرا در سیاست اقتصادی کشور قرار گرفته است لذا با توجه به ظرفیت ها، استان‌ ها آن را پیگیری می کنند.
حسینی نژاد تصریح کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نقاط ضعف و قوت را برای تقویت صادرات محصولات پسته و مس ارزیابی می کند و حاصل تحقیقات خود را به این وزارتخانه ارسال خواهد ‌کرد.
وی با بیان اینکه کرمان با یک اقدام جدید نحوه رشد و توسعه را تغییر داده و از سیاست های کلان کشور که در آن توجه به بخش خصوصی کم رنگتر بود، فاصله گرفته است، گفت: کرمان این نگاه را تغییر داده و به سمت خصوصی سازی رفته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان افزود: نسبت بودجه در استان کرمان، به رشد صنعت، معدن و تجارت این استان کمک کرده و بهره وری آن را بالا برده است.
**صادرات 2 میلیارد تومانی پسته کرمان
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این نشست از عدم ثبات نرخ ارز و نقل و انتقال آن انتقاد کرد و گفت: در سالهای اخیر، پسته این استان سالانه 1.5 تا 2 میلیارد تومان صادر شده است.
محمد عرب ‌پور افزود: پراکندگی کشت پسته در استان کرمان در امر تولید و صادرات تاثیرگذار است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به لزوم برندسازی محصولات استان کرمان اظهار کرد: کالاهای برخی از کشورها به راحتی در کشور به بازار فروش می رسند اما پسته را نمی توان بصورت مستقیم به برخی از این کشورها صادر کرد.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به لزوم سیستم مکانیزه در حوزه کشاورزی گفت: پسته در استان کرمان باید جایگزین داشته باشد و این استان باید به مکانیزمی نوین مجهز شود تا بتوان صادرات پسته را از حالت رکود خارج کرد.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه بیش از 2 میلیون ایرانی در حوزه کشاورزی فعالیت می ‌کنند، بیان کرد: پسته بر پایه آب محصول می دهد و با کاهش بارندگی باید به سمت تکنولوژی نوین در کشاورزی و آبیاری رفت و جهاد کشاورزی باید این تکنولوژی را مهندسی کند.
اولین نشست میز کشوری پسته با حضور نمایندگان استان‌های دارای این محصول، به ریاست رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در ساختمان شهید باهنر این سازمان برگزار شد.
پسته در سال های اخیر به بورس وارد شده است و از محصولات عمده باغی در استان کرمان محسوب می شود.
بدلیل شرایط آب و هوایی استان کرمان این محصول بخوبی به خاک، آب و هوای بسیاری از مناطق این استان سازگار است.
محصول پسته یکی از محصولات صادراتی استان کرمان است و در شهرستان های رفسسنجان، کرمان، زرند، سیرجان و راور کشت می شود.
7420/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.