مسعود افشاری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به بارندگی های بی سابقه ای که در این منطقه انجام شده هم اکنون سد جیرفت با 336 میلیون متر مکعب آب ذخیره، کاملا آبگیری شده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته 23 هزار مگاوات ساعت انرژی برق توسط این نیروگاه تولید شد که 17 هزار مگاوات ساعت از آن مربوط به اسفندماه بوده است.
وی گفت: هم اکنون 62 مترمکعب آب در ثانیه از سد جیرفت خارج می شود که می تواند در تولید برق لازم بسیار تاثیرگذار باشد.
سد جیرفت یکی از سدهای بزرگ و پیشرفته در کشور محسوب می‌شود. یک سد بتنی 2 قوسی است که ارتفاع آن از پی 134 متر و درازای تاج آن 277 متر است. ضخامت این سد بین 17 متر در کف تا 5 متر در تاج متغیر است.
اواخر سال 1370 عملیات اصلی ساختمان سد جیرفت به پایان رسید و ششم دی همان سال عملیات آبگیری آغاز شد که سطح زیر کشت در نظر گرفته شده برای آن 14 هزار و 200 هکتار است.
سامانه بارش زای فعال اواخر سال گذشته و اوایل سال جاری جنوب استان کرمان را فرا گرفت که علاوه بر آبگیری کامل سد جیرفت 514 میلیون متر مکعب آب در ثانیه از آن خارج شد و دریاچه جازموریان را هم که کاملا خشک شده بود، سیراب کرد.
شهرستان جیرفت با 280 هزار نفر جمعیت از چهار بخش مرکزی، اسماعیلی، ساردوئیه و جبالبارز تشکیل شده و در فاصله 230 کیلومتری جنوب کرمان واقع است.
خبرنگار: روح الله صائب ** انتشار: رسول محمدحسنی
6003/3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.