به گزارش خبرنگار ایرنا، ساکنان شهرستان مرزی قصرشیرین بیشتر روزهای سال را خاک می خورند و گویا سرنوشت مرزنشینان خاکستری و همراه با غبار رقم خورده است.
گرد و غبار بر کیفیت زندگی ساکنان این منطقه تاثیر منفی گذاشته و گویا خیابان های این منطقه رنگی از طراوت و شادابی ندارد و تمامی رنگ ها برای قصرشیرین تیره و خاکستری شده است.
غبار در تمامی لایه های زندگی مرزنشینان قصرشیرین تاثیر خود را گذاشته است و به همین دلیل مردم در انتخاب رنگ لباس ها ، پرده ها ، فرش و حتی دیگر لوازم زندگی و شخصی خود رنگ هایی را بیشتر انتخاب می کنند که اگر غبار بروی آن ها بنشیند ، کمتر دیده شود.
با خاکستری و غباری شدن زندگی چند سال اخیر مرزنشینان قصرشیرین ، شادی و سلامتی جای خود را به افسردگی و بیماری های مختلف قلبی ، تنفسی و ریوی داده است به گونه ای که بیشتر ساکنان این منطقه اکنون با نوعی از بیماری که مرتبط با گرد و غبار است ، دست و پنجه نرم می کنند.
گرمای حدود 50 درجه ای دمای هوا در ایام تابستان ، برای قصرشیرینی ها کلافه کننده است اما این کلافگی وقتی که توام با گرد و غبار باشد ، دیگر تحملش سخت است.
نفس کشیدن در غبار و گرما برای کودکان ، سالمندان و افرادی که زمینه بروز بیماری را دارند بسیار سخت تر از مردم عادی است و این وضعیت سلامت جسمی همه ساکنان این مناطق را به مخاطره انداخته است.
مرزنشینان قصرشیرین که سال های مختلف را درگیر جنگ نابرابر رژیم بعثی صدام ، آوارگی و دوری از خانه و کاشانه خود بودند و بحران های مختلفی را تجربه کرده اند ، اکنون علاوه بر گرمای این منطقه گرمسیری ، باید گرد و غبار را نیز در بیشتر روزهای سال تجربه کنند.

** حال قصرشیرین خوب نیست
حال امروز غربی ترین نقطه ایران اسلامی خوب نیست و مردم این منطقه گرمسیری و مرزی اکنون در فصل مرداد که گرمترین ماه سال است باید گرد و غبار را همراه با پس لرزه های زلزله مخرب هفت و سه دهم ریشتری آبان 96 که هنوز نیز ادامه دارد ، تحمل کنند.
گویا مردم این منطقه و ساکنانش فراموش شده اند و خبری از هرگونه تعطیلی ، مزایای بدی آب و هوا برای کارکنان این مناطق ، توزیع شیر و یا ماسک رایگان ، تغییر تعرفه آب و برق نیست.
مردم این منطقه که دین بزرگی بر گردن این نظام اسلامی دارند و مردمان سخت کوش و مقاوم روزهای جبهه و جنگ هستند ، اکنون چشم انتظار همت دولتمردان برای راه حلی برای پایان بخشیدن به غصه تکراری غبار ، این سناریوی خاکستری هستند.
شاید برخورداری از امتیازهایی هرچند ناچیز از سوی دولت می تواند تسکینی بر آلام ساکنان ایستاده در غبار غربی ترین نقطه ایران اسلامی یعنی قصرشیرین باشد.

** دید افقی قصرشیرین به 6 هزار متر کاهش یافت
سرپرست اداره هواشناسی قصرشیرین ، میزان دید افقی ناشی از گرد و خاک در این شهرستان مرزی در روز پنجشنبه را هشت هزار متر اعلام کرد و گفت: این میزان از حد استاندار یک هوای پاک و سالم (10 هزار متر) ، چهار هزار متر کمتر است.
امیرپرویز نجفی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، دمای کنونی این شهرستان را 37 درجه سانتیگراد بالای صفر و میزان رطوبت موجود در هوای این منطقه مرزی را نیز 13 درصد اعلام کرد.
به گزارش ایستگاه هواشناسی قصرشیرین ، وضعیت گرد و غبار که روند افزایشی دارد تا فردا (جمعه) در جو منطقه حاکم است.
سرپرست اداره هواشناسی قصرشیرین گفت: از ابتدای امسال تاکنون این شهرستان مرزی 52 روز درگیر گرد و خاک بود که روزهای غبارآلود در فروردین 12، اردیبهشت هفت، خرداد 12 ، تیر 20 و مرداد یک روز به ثبت رسیده است.
گرد و غبار موجود در هوای منطقه به ویژه نواحی مرزی کشور، نتیجه وزش باد شدید در بیابان های عراق است که پس از مدتی وارد آسمان شهرهای مرزی و موجب آلودگی هوای این مناطق و دیگر شهرهای کشور شده است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از 27 هزار تن جمعیت و 186 کیلومتر مرز با عراق ، در چند سال اخیر برخی از روزها، درگیر گرد و غبار و آلودگی هوا ناشی از پدیده ریزگردها بوده است.
7079/3012/8066
گزارش از نازنین باباخانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.