دکتر ویدا صنیعی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: مبتلایان به دیابت نوع 2 در 15 تا 20 درصد موارد به اختلالات تیروئیدی دچار می‌شوند و این در حالی است که احتمال ابتلا به بیماری های تیروئیدی در مبتلایان به بیماری های روماتولوژی هم وجود دارد.
او در ادامه با اشاره به اینکه تیروئید غده ای پروانه ای شکل در بدن است که با ترشح هورمون کل سیستم بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: کم کاری، پرکاری، بزرگی غده ، توده ها، سرطان و التهاب، شایعترین مشکلاتی هستند که تیروئید را تحت تاثیر می‌دهند.
وی همچنین عقب ماندگی ذهنی و افت تحصیلی در نوجوانان و کودکان و اختلالات قدی و جسمانی را از عوارض بیماری‌های تیروئید برشمرد و اظهار کرد: با افزایش سن، شانس بروز بیماری های تیروئید بیشتر می ‌شود به طوری که 17 درصد زنان و 9 درصد مردان بالای 60 سال به بیماری های تیروئید دچار هستند.
وی عوامل ژنتیکی، زمینه‌ای و محیطی از جمله جنسیت،‌ افزایش سن، ازدواج فامیلی، سابقه ابتلا در بستگان، وجود بیماری های خود ایمنی، ‌استفاده بیش از اندازه از محلول ضد عفونی کننده بتادین در دوران بارداری، زایمان و حین قطع بند ناف، سابقه رادیوتراپی گردن و سر، جراحی روی گردن را در ایجاد بیماری های تیروئید دخیل دانست.
او گفت: همچنین وجود پرکلرات فراوان در آب، کاهش آهن و کم خونی و مصرف برخی از داروها را از مواردی دانست که باعث تشدید مشکلات تیروئیدی می‌ شود.
رییس گروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه امروزه در کشور ما مشکل کمبود ید وجود ندارد و اختلالات ناشی از آن تحت کنترل است، گفت: همچنین غربالگری برای کم کاری مادرزادی تیروئید در روزهای 3 - 5 تولد از اهمیت خاصی برخوردار است که در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با پوشش 100 درصدی برای متولدین زنده انجام می شود.
صنیعی افزود: اکنون برای پیشگیری ثانویه بیماری و شناخت بیماری های خفیف تیروئید در بزرگسالان، به نظر نمی رسد که غربالگری عموم را بتوان توصیه کرد، با این وجود در شرایط خاص و به ویژه در زنان بالای سن 50 سال و در افراد جوان با داشتن گواتر، بیماری های اتوایمیون، سابقة خانوادگی بیماری تیروئید به ویژه برای زنان جوان قبل از بارداری، غربالگری با اندازه گیری TSHسرم خون توصیه می شود.
وی همچنین اظهار کرد: بیماری کم ‌کاری تیرویید نوزادان، وضعیتی از کمبود هورمون تیرویید قابل درمان است که در صورت عدم تشخیص به هنگام و یا درمان نامناسب، می‌تواند موجب بروز عقب‌ ماندگی شدید و اختلال در رشد کودک شود در حالی که در صورت تشخیص به هنگام، درمان ساده، آسان، ارزان و موثر است.
3033/8066 خبرنگار: فرزاد نویدی ** انتشار دهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.