به گزارش خبرنگار ایرنا، یادنامه «غلامرضا رشید یاسمی» به همت ابراهیم رحیمی زنگنه و سهیل یاری گلدره تهیه و با نام سروِ رشید توسط انتشارات دیباچه در ۸۲۰ صفحه منتشر شده است.

غلامرضا رشید یاسمی ادیب، محقق، مترجم، مورخ و از شاعران برجسته معاصر است که سال ۱۲۷۵ شمسی در منطقه گهواره کرمانشاه پا به جهان گذاشت و سال ۱۳۳۰ به دیار باقی شتافت.

کتاب سروِ رشید شامل ۴۰ مقاله از محققان و پژوهشگران حوزۀ زبان و ادبیات فارسی درباره رشید یاسمی است؛ از محمدرضا شفیعی کدکنی تا میرجلال‌الدین کزازی و محمدعلی سلطانی.

رشید یاسمی شعر و شاعری نظام‌مند را به تشویق و یاریِ نظام وفا (شاعر و نویسنده معاصر) آغاز کرد؛ «جَرگه دانشوری» را او تأسیس کرد که بعدا به همت ملک الشعرای بهار به «انجمن دانشکده» تبدیل شد.

یاسمی در این انجمن با استادان برجسته‌ای مانند بهار، سعید نفیسی، عباس اقبال و... همکاری کرد. در این زمان مقالات و اشعار او در مجله های نوبهار، آینده، ارمغان و فرهنگستان و... منتشر می‌شد.

او که به زبان عربی، فرانسه و انگلیسی تسلط داشت، در سال ۱۳۱۲ در دانشگاه تهران رتبه استادی گرفت و به تدریس تاریخ ایران بعد از اسلام مشغول شد.

ساعت ۱۸ روز چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۲۷ به تعبیری لحظه غروب رشید یاسمی بود؛ او در این روز در تالار دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در حال سخنرانی درباره «گوته و تأثیر حافظ در اندیشه او» بود که ناگهان زبانش به لکنت افتاد. خیلی زود روشن شد که یاسمی با یک سکته شدید فلج شده است.

سه سال تلاش پزشکان و خودش برای درمان هم نتیجه نداد و سرانجام در سحر روز ۱۸ اردیبهشت ۱۳۳۰ چشم از جهان فرو بست و در محله تجریش در آرامگاه ظهیرالدوله در کنار بزرگان ادب فارسی به ‌خاک سپرده شد.

او در مدت عمرش ۳۸ اثر از خود بجا گذاشت که شامل ۱۲ تالیف، ۱۰ تصحیح متون و حاشیه نویسی و ۱۶ ترجمه است.

کتاب سرو رشید، هم به زندگی شخصی و هم حس و حال و جنبه ادبی استاد رشید یاسمی پرداخته است.

البته در این کتاب گریزی هم به بررسی اشعار و سروده های سایر شاعران برجسته کشور از جمله مسعود سعد، اقبال لاهوری، شیخ سعدی، انواری، میرزا کلهر و فردوسی زده شده و مقالانی درباره اسکندرنامه نگاری، شعر تیموری، عاطفه در ادبیات و رباعی از استادان زبان و ادبیان فارسی دانشگاه آورده شده است.

چاپ اول سرو رشید در شهریور سال ۱۳۹۶ راهی بازار نشر شده و اکنون با قیمت ۵۵ هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.

۷۴۴۴/۸۰۶۶

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.