به گزارش ایرنا؛ محمدابراهیم الهی تبار روز سه شنبه در گردهمایی سازمان های مردم نهاد استان در سرسرای شهدای دولت استانداری به مناسبت روز تشکل ها و مشارکت های اجتماعی اظهار داشت: نتیجه واگذاری امور به مردم در حوزه اجتماعی افزایش نشاط و مشارکت اجتماعی خواهد بود.
او گفت: سمن ها و سازمان های مردم نهاد به خوبی نشان داده اند که می توانند در توسعه کلان نقش آفرین باشند.

وی اظهار داشت: مسائل اجتماعی با دستورالعمل و بخشنامه حل نمی شود و لازم است که تمرکز بر تغییر رفتارهای اجتماعی باشد چرا که این مسائل یک شبه حل نمی شود.
الهی تبار اضافه کرد: حوادث و رخدادهایی بر مسائل اجتماعی اثرگذارند و مهم این است که نبض مسائل اجتماعی در دست بگیریم و به موقع اثرگذار باشیم.

معاون استاندار کرمانشاه در ادامه گفت: اگر خواهان عبور از مشکلات هستیم باید جامعه توانمند داشته باشیم و توانمند شدن جامعه هم به تقویت سازمان های مردم نهاد باز می گردد.

الهی تبار ادامه داد: موفقیت مستلزم مداخلات تاثیرگذار است و سازمان های مردم نهاد موثرترین کسانی هستند که می توانند این کار را انجام دهند که نمونه موفق این مداخلات کاری بود که در زلزله کرمانشاه صورت گرفت و مانع بروز رفتارهای پرخطر و آسیب‌های اجتماعی شد. در باقی آسیب های اجتماعی نیز اگر چنین مداخلاتی صورت بگیرد موفق خواهیم بود.
وی یکی از کارهای خوب این دولت و وزیر کشور که نقش اول را در طرح آن را داشت پرداختن به مسائل اجتماعی بود و گفت: با رصد شاخص ها و پی بردن به وضعیت نامطلوب و طرح آن در محضر رهبری بود که تعبیر را داشتند که ۲۰ سال عقب افتادیم که برای جبران آن باید همه تلاش کنند.
وی تصریح کرد: کار مداخله اجتماعی فقط برعهده دولت نیست بلکه یک حرکت همگانی به ویژه از درون خانواده ها و آموزش و پرورش باید شکل گیرد چرا در زلزله موفق عمل کردیم و در کمتر از یکسال و نیم ۹۵ هزار واحد بازسازی و ترمیم شد؟! بخاطر مشارکت همگانی بود و اکنون نیز اگر نرخ رشد طلاق، خودکشی، نزاع های فردی و جمعی متوقف شده و در حال کاهش است که نتیجه مشارکت بوده است.
وی ادامه داد: مدیران دستگاه ها به شکل کمی و کیفی در تقویت سمن ها تلاش کنند و حضور سازمان های مردم نهاد را در حوزه خود لازم بدانند و همواره یکی از آیتم های ارزیابی من از عملکرد مدیران، میزان بهره گیری آنها از سمن ها بوده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمانشاه در ادامه گفت: شرط تحقق اسناد توسعه ای که برای استان نوشته می شود مشارکت و نقش آفرینی مردم است و مبحث انسان سالم را سمن ها می توانند دنبال کنند و هدایتگر مردم به سمت جامعه سالم باشند.
الهی تبار افزود: در حوزه اشتغال و کارآفرینی، حضور سمن ها می تواند به تقویت فرهنگ کار منتج شود و کارآفرینی می تواند به عنوان حرکتی ویژه و مقدس برندسازی شود و کرمانشاه زیبایی های فراوانی دارد که می توانند برند استان شوند.
وی تاکید کرد دستگاهها تسهیل گر ورود سمن ها باشند و می طلبد که مومنانه و با اعتقاد به سازمان های مردم نهاد بنگرند نه براساس آئین نامه های اداری.
او توضیح داد که نشست فعلی سمن های استان نوعی پارلمان است و لازم است که از جمع سمن ها هیاتی اندیشه ورز تشکیل شود و در آن مسایل و مباحث سمن ها و موضوعات استان مطرح شود.
این مقام مسئول افزود: کرمانشاه ۲۰۲۰ می تواند یکی از دستورکارهای این هیات اندیشه ورز و بهانه ای برای جهش در توسعه استان باشد و تحولات مختلفی را به دنبال خود داشته باشد.
او یادآوری کرد که برای توانمندسازی تشکل ها نیاز به تدوین قانونی همانند قانون احزاب است و لازم است که مسیر برای پیشقدم شدن سمن ها هموار شود.
الهی تبار گفت: ما درتاریخ و فرهنگ دیرین خود سابقه ریشه داری در موضوع مشارکت های اجتماعی داریم و در ماندگاری فرهنگ عاشورا یا هویت ملی مان گروه های اجتماعی بسیار اثرگذار بوده اند.
وی اذعان کرد که در حوادث آتش سوزی ها در استان سمن ها و سازمان های مردم نهاد سخت کوشان و مجاهدانه حضور پبدا کردند که جای تقدیر دارد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه نظارت دستگاه ها بر سمن ها را باید از باب صیانت قلمداد کرد، گفت: اعتقادم بر عدم دخالت و سخت گیری است چرا که ما در یک جنگ تمام عیار قرار داریم و باید مواظبت شود که گروه ها در مسیرهای ویژه قرار نگیرند و همین مواظبت ها بوده که پای متعرضان به منافع ملی را تاکنون کوتاه کرده است.
وی تاکید کرد که لازم است که حرکت دفاتر تسهیل گری در مناطق حاشیه ای تداوم پیدا کرده و از مرحله آمار و اطلاعات به عملیات و اقدام درآید.

الهی تبار گفت: با اقدام شهرداری قرار بر احداث ۱۶ زمین ورزشی در سکونتگاه های غیررسمی شده است.

استان کرمانشاه نزدیک به ۴۰۰ سازمان مردم نهاد (سمن) دارد.

۳۰۳۳/۸۰۶۶

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.