به گزارش ایرنا؛ سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران، هدف از برگزاری این مانور عملیاتی را ایجاد هماهنگی های بیشتر بین بخشی و برون سازمانی اعلام کرد و گفت: تقویت توان و سرعت عمل تیم های واکنش سریع این اداره کل در راستای معدوم سازی و پاکسازی کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در طیور روستایی از دیگر اهداف برگزاری این مانور بود.
امید حاج محمدی توضیح داد: تیم های واکنش سریع این اداره کل در این عملیات پس از قرنطینه کردن کانون بیماری، ماکیان موجود را جمع آوری و به روش انسانی با گاز co2 معدوم، سپس طیور معدوم شده را به روش بهداشتی در محلی که از قبل مورد تایید کارشناسان بهداشت محیط و محیط زیست قرار گرفته است، دفن بهداشتی می کنند.
او گفت: ضمن ضد عفونی محل نگهداری ماکیان در روستا، محدودیت های قرنطینه ای و بهداشتی و همچنین عملیات پایش و مراقبت بیماری تا 21 روز پس از معدوم سازی کانون، انجام خواهد گرفت.
وی اظهار داشت: در صورت عدم مشاهده بیماری در این کانون تا شعاع 10کیلومتر، می توان این منطقه را پاک اعلام کرد و محدودیت های قرنطینه ای برداشته خواهد شد.
او با بیان اینکه در هنگام بروز بیمای آنفلوانزا مهم ترین فاکتور برای کنترل بیماری، سرعت عمل است، افزود: می بایستی از زمان تایید نمونه آزمایشگاهی و مثبت بودن بیماری تا حذف کانون (یعنی پروسه تشخیص تا معدوم سازی جمعیت طیور آلوده) نباید بیشتر از 24 ساعت بیشتر به طول انجامد.
حاج محمدی، هدف غایی عملیات مبارزه با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را حفظ سلامت مردم، اعلام کرد و افزود: در صورت بروز آنفلوانزا علاوه بر سلامت مردم که خط قرمز سازمان دامپزشکی محسوب می شود، حفظ و حراست از سرمایه های دامی در مقابل تهدید انواع بیماری ها از دیگر رسالت های خطیر دامپزشکی است.
سرپرست اداره کل دامپزشکی کرمانشاه ، بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را یک بیماری فوق حاد ویروسی دانست و تصریح کرد: در صورت بروز و شیوع این بیماری میتواند تا صد درصد تلفات به بار آورد.
وی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را فاقد درمان اعلام کرد و افزود: مهمترین راه کنترل بیماری، آموزش پرورش دهندگان در رعایت اصول امنیت زیستی و رعایت نکات بهداشتی قرنطینه ای است.
حاج محمدی، از بیمای آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به عنوان یکی از دغدغه دامپزشکی یاد کرد و اظهار داشت: زیان اقتصادی به صنعت پرورش طیور و بهم خوردن امنیت غذایی کشور از یک طرف و از طرف دیگر انتقال بیماری در شرایط خاص به انسان است این بیماری را حائز اهمیت می کند.
به گزارش ایرنا ؛ در استان کرمانشاه چهار میلیون و 650 واحد دامی و بیش از یک هزار و 333 واحد دامپروری صنعتی شامل 700 واحد مرغداری گوشتی صنعتی، 176 واحد گاوداری شیری، 181 واحد پرواربندی گوساله و 219 واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین 24 واحد مرغداری تخمگذار، 13 واحد پرورش بوقلمون صنعتی، 9 واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، 2 واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از 309 هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در استان کرمانشاه سالانه بیش از 451 هزار تن انواع محصولات دامی شامل 336 هزار تن شیرخام، 36 هزار و 300 تن گوشت قرمز، 63 هزار و 800 تن گوشت طیور، 11 هزار و 100 تن تخم مرغ و چهار هزار و 83 تن عسل تولید می شود.
اکنون یک کشتارگاه صنعتی دام در شهر کرمانشاه و 11 کشتارگاه سنتی و 9 کشتارگاه مرغ در استان فعال است.
3033/8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.