به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی کردستان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در جلسه معرفی اعضای هیات منصفه مطبوعات استان به ارائه گزارشی از وضعیت نشریات استان پرداخت و گفت: هم اکنون استان کردستان دارای 70 مجوز رسانه شامل 49 نشریه چاپی و 19 رسانه برخط(خبرگزاری ها و پایگاه های خبری) و الکترونیک غیربرخط و 2 نشریه داخلی انجمن های صنفی است.
جلال قلعه شاخانی با بیان اینکه هم اکنون 80 درصد نشریات چاپی استان در حال انتشار است، افزود: مطبوعات نماینده افکار عمومی بوده و در میان اقشار جامعه دارای جایگاه والایی است، لذا با توجه به نوع اخبار و گزارشات مندرج در مطبوعات جرائم این حوزه نیز متفاوت خواهد بود.
وی ادامه داد: براین اساس جرایم مطبوعاتی باید در حضور هیات منصفه رسیدگی شود زیرا کار مطبوعاتی کاری شرافتمندانه و دارای اهداف و رسالت عظیمی در سطح جامعه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اظهار کرد: نشریات، نماینده افکار عمومی هستند طبیعی است در این حوزه جرایم به قصد از پیش تعیین شده و مشخص رخ نمی دهد بنابراین رای دادگاه برای این نوع جرایم نیز متوجه افکار عمومی خواهد بود و خوشبختانه ترکیب هیات منصفه مطبوعات استان بسیار علمی و شایسته انتخاب شده است.
رییس کل دادگستری کردستان نیز در خصوص وضعیت حوزه رسانه استان گفت: امروزه دیگر اطلاع رسانی و تهیه گزارشات رویدادها تنها از کانال مطبوعات چاپی انجام نمی شود و بیشتر رسالت اطلاع رسانی برعهده خبرگزاری ها و پایگاه های خبری و همچنین شبکه های پیام رسان است.
علی اکبر گروسی افزود: در هرکجا از جهان اتفاقی روی دهد بلافاصله روی سایت ها و خبرگزاری ها می توان آن را مشاهده کرد و آنچه امروزه در حوزه رسانه اتفاق می افتد بسیار متفاوت با گذشته است.
به گفته وی بیشتر جرایم رسانه ای در حوزه فضای مجازی و پیام رسان ها اتفاق می افتد و در واقع جرایم مطبوعات چاپی بسیار کم و ناچیز است.
وی اضافه کرد: نشریات چاپی لازم است با قدرت و توان بیشتر به حوزه رسانه استان کمک کنند تا شایعات و اخبار بعضاً کذب در فضای مجازی کمرنگ و مورد توجه مردم قرار نگیرند.
رییس کل دادگستری کردستان افزود: اعضای هیات منصفه باید با قانون مطبوعات کشور و آیین نامه اجرایی آن تسلط کامل داشته باشند و وظایف اصلی هیات منصفه را به نحو احسن پیش ببرند و در طول 2 سال گذشته هیج پرونده رسانه ای در دادگاه های استان طرح نشده است.
در ادامه این جلسه اعضای هیات منصفه در زمینه های مختلف حوزه رسانه اظهار نظر کردند، فواد حسینی عضو جدید هیات منصفه مطبوعات و رئیس آموزش و پرورش ناحیه یک سنندج از رسانه ها خواستند در حوزه آموزش و پرورش استان ورود پیدا کرده و در حوزه آموزش به درج مطالب و یادداشت های راهگشا بپردازند.
هیات منصفه مطبوعات به مدت 2 سال به انتخاب رئیس کل دادگستری استان، مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان، مدیرکل تبلیغات اسلامی، امام جمعه مرکز استان و رئیس شورای اسلامی مرکز استان و با حکم نماینده رئیس قوه قضایه کشور معرفی می شوند.
در پایان این جلسه سوگندنامه اعضای هیات منصفه مطبوعات بصورت دسته جمعی قرائت و احکام اعضای هیات منصفه نیز از سوی رئیس کل دادگستری و مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان به اعضاء اهدا شد.
اعضای هیات منصفه مطبوعات کردستان متشکل از توفیق رفیعی، امید رشیدی، فواد حسینی، حاج عباس چوب تاشان، لیلا آژیر، امید ورزنده، عبدالله فرجی، ماموستا اقبال بهمنی، دکتر نجم الدین جباری، فرزام فاروقی، عبید رستمی، عباس داوودنیا، اسعد اردلان، هومن قصری است.
دریافت و تنظیم: افسانه گلباغی**انتشار: امید بهمنی
7348/6108
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.