به گزارش ایرنا، اکبر قهرمانی روز پنجشنبه در جلسه بررسی تامین مالی خارجی طرح های سرمایه‌گذاری در استانداری کردستان اظهار کرد: این میزان سرمایه گذاری پیش بینی شده شامل 30 میلیارد دلار فاینانس، 20 میلیارد دلار مشارکت اقتصادی و 15 میلیارد دلار سرمایه مستقیم است که لازمه تحقق آن، تغییر نگرش مدیران و مسئولان نسبت به جذب این سرمایه ها است.
وی افزود: رشد هشت درصدی اقتصادی در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده که سرمایه گذاری خارجی برای تحقق این هدف سهم یک چهارمی دارد که در صورت جذب این میزان سرمایه گذاری می توان به رشد پیش بینی شده در این برنامه رسید.
معاون دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران ادامه داد: تمامی مدیران کشور باید توجه داشته باشند زیر ساخت های سرمایه گذاری تنها در تامین مسیرهای ارتباطی خلاصه نمی شود بلکه باید آنان ذهن خود را برای جذب و تشویق سرمایه گذاران آماده کرده و اقدام های موثرتری در مسیر بازاریابی هدفمند انجام دهند.
قهرمانی با بیان اینکه فاینانس عمده سهم در جذب سرمایه گذاری های برنامه های ششم توسعه را به خود اختصاص داده است، یادآور شد: برای جذب فاینانس ها طرح های دولتی باید علاوه بر موافقت شورای اقتصاد، مجوز ماده 62 را داشته باشند و طرح های ویژه بخش خصوصی نیز علاوه بر توانایی ارائه وثیقه های ریالی و ارزی را داشته باشند.
وی گفت: بانک های مختلف توسعه ای بین المللی مهمترین پتانسیل برای تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در جذب سرمایه گذاری های خارجی است و این بانک ها در بخش فاینانس حداکثر 85 درصد منابع مورد نیاز را تامین می کنند و 15 درصد نیز باید از سوی صاحب طرح به صورت نقدی (علاوه بر اراضی مورد نیاز) تامین شود.

** کردستان از اهداف برنامه ششم در جذب سرمایه گذاری خارجی جا مانده است
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استاندار کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید حدود 620 میلیارد ریال سرمایه گذاری خارجی جذب شده است، افزود: هیچ کدام از این سرمایه گذاری ها در قالب اهداف برنامه ششم توسعه نبوده و لازم است برای تحقق سهم کردستان از 65 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی هدف گذاری کرد.
حسین فیروزی اضافه کرد: طبق پیش بینی های انجام شده در سال جاری 225 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در بخش سرمایه گذاری های مستقیم در قالب اهداف برنامه ششم توسعه کردستان باید جذب شود که تمام تلاش مسئولان تحقق این هدف است.
وی با اشاره به اینکه آماده بودن ساختارهای اداری و فرایندهای نرم افزاری در تمامی استان ها لازمه رشد اقتصادی است، گفت: برای تحقق این هدف باید شرایطی فراهم شود که استان های کم برخوردار نیز بتوانند سهم خود از اهداف برنامه ششم توسعه را عملی کنند تا از شکاف توسعه بیشتر بین استان ها جلوگیری شود.
به گزارش ایرنا، کردستان بدلیل برخورداری از 200 کیلومتر مرز با کشور عراق در 2 مرز رسمی باشماق مریوان و سیرانبند بانه، داشتن بیش از یک سوم از اراضی مستعد برای فعالیت های معدنی، ظرفیت مناسب برای سرمایه گذاری در پتروشیمی و صنایع پایین دستی، وجود منابع آب فراوان و قرار گرفتن بر سرشاخه های پنج حوزه آبخیز مهم کشور، جلوه های طبیعی و باستانی برای گردشگری و قرارگیری در کریدور شمال جنوب کشور ظرفیتی مستعد برای سرمایه گذاری و توسعه دارد.
کردستان با وسعتی معادل 28 هزار و 817 کیلومتر مربع در غرب ایران واقع شده و 227 کیلومتر با کشور عراق مرز مشترک دارد، این استان در مجموع یک میلیون و 600 هزار نفر جمعیت دارد که در 29 شهر و یک هزار و 703 روستا ساکن هستند.
خبرنگار: حسن حسین زاده ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.